httpd-bugs mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From bugzi...@apache.org
Subject DO NOT REPLY [Bug 44302] New: - AuthLDAPURL does not accept ldapi:// urls
Date Sun, 27 Jan 2008 15:31:46 GMT
DO NOT REPLY TO THIS EMAIL, BUT PLEASE POST YOUR BUG·
RELATED COMMENTS THROUGH THE WEB INTERFACE AVAILABLE AT
<http://issues.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=44302>.
ANY REPLY MADE TO THIS MESSAGE WILL NOT BE COLLECTED AND·
INSERTED IN THE BUG DATABASE.

http://issues.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=44302

           Summary: AuthLDAPURL does not accept ldapi:// urls
           Product: Apache httpd-2
           Version: 2.2.8
          Platform: Other
        OS/Version: All
            Status: NEW
          Severity: normal
          Priority: P2
         Component: mod_authz_ldap
        AssignedTo: bugs@httpd.apache.org
        ReportedBy: n.mavrogiannopoulos@gmail.com


When using an ldapi:// (local socket) url apache issues the error [LDAP:
ldap_simple_bind_s() failed][Can't contact LDAP server]. I'm not familiar with
libldap API, but it seems ldap_simple_bind_s cannot accept a filename as hostname.

PS. The output of the URL parsing is (and it doesn't work even if %2f were
replaced with '/'):
[Sun Jan 27 17:17:18 2008] [debug] mod_authnz_ldap.c(870): [28272] auth_ldap url
parse: `ldapi://%2fvar%2frun%2fldapi/ou=Users,dc=lan'
[Sun Jan 27 17:17:18 2008] [debug] mod_authnz_ldap.c(879): [28272] auth_ldap url
parse: Host: /var/run/ldapi
[Sun Jan 27 17:17:18 2008] [debug] mod_authnz_ldap.c(881): [28272] auth_ldap url
parse: Port: 389
[Sun Jan 27 17:17:18 2008] [debug] mod_authnz_ldap.c(883): [28272] auth_ldap url
parse: DN: ou=Users,dc=lan
[Sun Jan 27 17:17:18 2008] [debug] mod_authnz_ldap.c(885): [28272] auth_ldap url
parse: attrib: (null)
[Sun Jan 27 17:17:18 2008] [debug] mod_authnz_ldap.c(887): [28272] auth_ldap url
parse: scope: base
[Sun Jan 27 17:17:18 2008] [debug] mod_authnz_ldap.c(892): [28272] auth_ldap url
parse: filter: (null)
[Sun Jan 27 17:17:18 2008] [debug] mod_authnz_ldap.c(972): LDAP: auth_ldap not
using SSL connections

-- 
Configure bugmail: http://issues.apache.org/bugzilla/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are the assignee for the bug, or are watching the assignee.

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: bugs-unsubscribe@httpd.apache.org
For additional commands, e-mail: bugs-help@httpd.apache.org


Mime
View raw message