httpd-bugs mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From bugzi...@apache.org
Subject DO NOT REPLY [Bug 41302] New: - mod_dbd and mod_authn_dbd not work with posgresql (Error looking up in database)
Date Fri, 05 Jan 2007 16:35:07 GMT
DO NOT REPLY TO THIS EMAIL, BUT PLEASE POST YOUR BUG·
RELATED COMMENTS THROUGH THE WEB INTERFACE AVAILABLE AT
<http://issues.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=41302>.
ANY REPLY MADE TO THIS MESSAGE WILL NOT BE COLLECTED AND·
INSERTED IN THE BUG DATABASE.

http://issues.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=41302

           Summary: mod_dbd and mod_authn_dbd not work with posgresql (Error
                    looking up in database)
           Product: Apache httpd-2
           Version: 2.2.3
          Platform: Other
        OS/Version: Linux
            Status: NEW
          Severity: major
          Priority: P2
         Component: mod_dbd
        AssignedTo: bugs@httpd.apache.org
        ReportedBy: fontana@netw.it


Hi,

I installaed from source the 2.2.3 version for apache.
The configure was

./configure --enable-expires=shared --enable-headers=shared --enable-proxy=shared --enable-proxy-http=shared
--enable-rewrite=shared --enable-so --enable-dbd=shared --enable-authn-dbd=shared

I'm trying to use dbd module a together with postgresql 8.1.x to authenticate 
users.

I "discovered" that if I use the following configuration (using VirtualHosts) 
the database is (seems) never queried

NameVirtualHost 192.168.1.5
ServerName elettra.local.effeci.info

<VirtualHost effeci.homelinux.net>
        ServerName effeci.effeci.info
        DBDriver pgsql
        DBDParams "port=5432 host=localhost dbname=auth user=xxxx 
password=xxxx"

        DocumentRoot /home/http
        DBDMin     1
        DBDKeep    1
        DBDMax     10
        DBDExptime 0

        <Directory /home/http>
                Order Deny,Allow
                AuthType basic
                AuthName "Mio"
                AuthBasicProvider dbd
                AuthDBDUserPWQuery "select pass from users where login = %s"
                require valid-user
        </Directory>
</VirtualHost>

If I delete the VirtualHost configuration, the first ServerName and 
NameVirtualHost directives everything work fine.

I found in bug 41141 that there is a "reference" to VirtualHost inheritance 
problem, is the same bug?

Regards
Christian

-- 
Configure bugmail: http://issues.apache.org/bugzilla/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are the assignee for the bug, or are watching the assignee.

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: bugs-unsubscribe@httpd.apache.org
For additional commands, e-mail: bugs-help@httpd.apache.org


Mime
View raw message