httpd-bugs mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From bugzi...@apache.org
Subject DO NOT REPLY [Bug 34767] New: - Apache 2 startup gives unresolved external on HP UX11i with my custom module
Date Thu, 05 May 2005 17:50:44 GMT
DO NOT REPLY TO THIS EMAIL, BUT PLEASE POST YOUR BUG·
RELATED COMMENTS THROUGH THE WEB INTERFACE AVAILABLE AT
<http://issues.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=34767>.
ANY REPLY MADE TO THIS MESSAGE WILL NOT BE COLLECTED AND·
INSERTED IN THE BUG DATABASE.

http://issues.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=34767

           Summary: Apache 2 startup gives unresolved external on HP UX11i
                    with my custom module
           Product: Apache httpd-2.0
           Version: 2.0.53
          Platform: HP
        OS/Version: HP-UX
            Status: NEW
          Severity: normal
          Priority: P5
         Component: Documentation
        AssignedTo: bugs@httpd.apache.org
        ReportedBy: vivekg@noida.hcltech.com


I am really struggling with this issue with no clue of how to narrow down that 
whether the issue is in my environment / my build process / or my custom 
module / or is it a Bug for HP UX 11i environment:- 

I am bit new to HP UX still tried the following :
Build the Apache 2.0 as follows:
$ ./configure --enable-rule=SHARED_CORE --enable-module=so   --
prefix=/path/to/install
Install Apache:
$ make
$ make install
Then I am building my module with the Apache 2.0 apxs utility with the command:
$ /path/to/install/bin/apxs -I/parent/of/path/to/openssl/include -o 
myModuleApache.so -c *.c
Install my module as folows:
$ /path/to/install/bin/apxs -i -a -n myModule myModuleApache.so

NOW START
$ httpd 
Syntax error on line 233 
of /home1/saurabhs/vivek/apache2Install/conf/httpd.conf: 
Cannot load /home1/saurabhs/vivek/apache2Install/modules/myModuleApache.so into 
server: Unresolved external 

This error doesn't indicate which symbol its not able to locate... 
Have following options tried: 
$ ldd myModuleApache.so
        /usr/lib/libc.2 =>      /usr/lib/libc.2
        /usr/lib/libdld.2 =>    /usr/lib/libdld.2
        /usr/lib/libc.2 =>      /usr/lib/libc.2
BUT THE FOLLOWING GIVES ISSUES:
$ ldd -r myModuleApache.so 
/usr/lib/libc.2 => /usr/lib/libc.2 
/usr/lib/libdld.2 => /usr/lib/libdld.2 
/usr/lib/libc.2 => /usr/lib/libc.2 
symbol not found: apr_bucket_type_eos (myModuleApache.so) 
symbol not found: ap_hook_child_init (myModuleApache.so) 
symbol not found: ap_hook_handler (myModuleApache.so) 
symbol not found: ap_hook_translate_name (myModuleApache.so) 
symbol not found: ap_hook_fixups (myModuleApache.so) 
symbol not found: apr_pool_cleanup_register (myModuleApache.so) 
symbol not found: apr_palloc (myModuleApache.so) 
symbol not found: ap_log_error (myModuleApache.so) 
symbol not found: ap_get_server_name (myModuleApache.so) 
symbol not found: apr_table_get (myModuleApache.so) 
symbol not found: ap_get_remote_host (myModuleApache.so) 
symbol not found: ap_get_server_port (myModuleApache.so) 
symbol not found: ap_run_http_method (myModuleApache.so) 
symbol not found: apr_table_elts (myModuleApache.so) 
symbol not found: apr_brigade_create (myModuleApache.so) 
symbol not found: ap_get_brigade (myModuleApache.so) 
symbol not found: apr_brigade_destroy (myModuleApache.so) 
symbol not found: apr_brigade_flatten (myModuleApache.so) 
symbol not found: ap_rwrite (myModuleApache.so) 
symbol not found: ap_rflush (myModuleApache.so) 
symbol not found: apr_pstrdup (myModuleApache.so) 
symbol not found: apr_pstrcat (myModuleApache.so) 
symbol not found: apr_table_add (myModuleApache.so) 
symbol not found: apr_table_set (myModuleApache.so) 
symbol not found: ap_os_escape_path (myModuleApache.so) 
symbol not found: ap_construct_url (myModuleApache.so) 
symbol not found: apr_table_setn (myModuleApache.so) 

And 
$ chatr myModuleApache.so 
myModuleApache.so: 
shared library 
shared library dynamic path search: 
SHLIB_PATH enabled second 
embedded path enabled first /home1/saurabhs/vivek/apache2Install/modules 
internal name: 
myModuleApache.sl 
shared library list: 
dynamic /usr/lib/libc.2 
shared vtable support disabled 
static branch prediction disabled 
executable from stack: D (default) 
kernel assisted branch prediction enabled 
lazy swap allocation disabled 
text segment locking disabled 
data segment locking disabled 
third quadrant private data space disabled 
fourth quadrant private data space disabled 
data page size: D (default) 
instruction page size: D (default) 

Tried running pxdb debugger but no success, tried with lot of CFLAGS  / 
SHLIB_PATH settings but with no success.

Any indication of how to debug this problem or what is actually the issue would 
be of great help. Thanks...

Moreover any pointers on how to build this stuff without DSO on APACHE2.0 as 
there is no entry as was in Apache 1.3 (AddModule 
modules/myModule/myModuleApache.o in Configuration) then $ ./configure --
prefix=/usr/local/apache $ make $ make install does rest. But corresponding 
flags settings in Apache 2.0 for this is not clear to me from the documentation.

-- 
Configure bugmail: http://issues.apache.org/bugzilla/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are the assignee for the bug, or are watching the assignee.

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: bugs-unsubscribe@httpd.apache.org
For additional commands, e-mail: bugs-help@httpd.apache.org


Mime
View raw message