httpd-bugs mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From bugzi...@apache.org
Subject DO NOT REPLY [Bug 19626] New: - MIME-type rewriting of the actually returned MIMI-type does not work
Date Sat, 03 May 2003 23:28:57 GMT
DO NOT REPLY TO THIS EMAIL, BUT PLEASE POST YOUR BUG 
RELATED COMMENTS THROUGH THE WEB INTERFACE AVAILABLE AT
<http://nagoya.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=19626>.
ANY REPLY MADE TO THIS MESSAGE WILL NOT BE COLLECTED AND 
INSERTED IN THE BUG DATABASE.

http://nagoya.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=19626

MIME-type rewriting of the actually returned MIMI-type does not work

           Summary: MIME-type rewriting of the actually returned MIMI-type
                    does not work
           Product: Apache httpd-2.0
           Version: 2.0.45
          Platform: PC
        OS/Version: Linux
            Status: NEW
          Severity: Normal
          Priority: Other
         Component: mod_rewrite
        AssignedTo: bugs@httpd.apache.org
        ReportedBy: apache@elho.net


On Apache 1.3.27 I successfully use the following to set the MIME-type
of XHTML files to text/html instead of the default
application/xhtml+xml for browsers that can't handle the latter:

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} "\.xhtml$"                      [NC]
RewriteCond %{HTTP_ACCEPT}      "!application/xhtml\+xml"       [OR]
RewriteCond %{HTTP_ACCEPT}      "application/xhtml\+xml\s*;\s*q=0([^.]|$)"
RewriteRule .*                  -                               [PT,T=text/html]

On Apache 2.0.44 and 2.0.45 this however does not work, ie. the XHTML
files are always delivered with a Content-Type of application/xhtml+xml.
I get the following rewrite log when simply fetching /index.xhtml with
wget:

::1 - - [08/Apr/2003:23:00:46 +0200]
[wren.elho.net/sid#811a9d8][rid#846cdd8/initial] (4) RewriteCond:
input='/index.xhtml' pattern='\.xhtml$' => matched
::1 - - [08/Apr/2003:23:00:46 +0200]
[wren.elho.net/sid#811a9d8][rid#846cdd8/initial] (4) RewriteCond: input='*/*'
pattern='!application/xhtml\+xml' => matched
:1 - - [08/Apr/2003:23:00:46 +0200]
[wren.elho.net/sid#811a9d8][rid#846cdd8/initial] (2) remember /index.xhtml to
have MIME-type 'text/html'
::1 - - [08/Apr/2003:23:00:46 +0200]
[wren.elho.net/sid#811a9d8][rid#846cdd8/initial] (1) pass
 through /index.xhtml

This shows that the conditions work and the RewriteRule gets applied,          
                    but Apache either seems to "forget" to actually set the
MIME-type to                                text/html or something (some
filter?) happening after mod_rewrite set                               it, sets
it back again.                                                                 
           As for possibly interfering filters, disabling mod_deflate and      
                               mod_headers didn't change anything.

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: bugs-unsubscribe@httpd.apache.org
For additional commands, e-mail: bugs-help@httpd.apache.org


Mime
View raw message