httpd-bugs mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From bugzi...@apache.org
Subject DO NOT REPLY [Bug 17232] New: - configure tries to use -lcrypt before testing to see if it's installed
Date Thu, 20 Feb 2003 05:22:09 GMT
DO NOT REPLY TO THIS EMAIL, BUT PLEASE POST YOUR BUG 
RELATED COMMENTS THROUGH THE WEB INTERFACE AVAILABLE AT
<http://nagoya.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=17232>.
ANY REPLY MADE TO THIS MESSAGE WILL NOT BE COLLECTED AND 
INSERTED IN THE BUG DATABASE.

http://nagoya.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=17232

configure tries to use -lcrypt before testing to see if it's installed

           Summary: configure tries to use -lcrypt before testing to see if
                    it's installed
           Product: APR
           Version: HEAD
          Platform: PC
        OS/Version: Other
            Status: NEW
          Severity: Normal
          Priority: Other
         Component: APR
        AssignedTo: bugs@httpd.apache.org
        ReportedBy: s.prescott@chem.usyd.edu.au


Under Cygwin 1.3.20 on Win2kSP3, Apache 2.0.44 attempts to use -lcrypt in test 
programs within "configure" before testing that -lcrypt is actually there.

The result is that many tests strangely fail, with the entire configure routine 
coming to a halt when trying to decide between Shared Memory methods when they 
all mysteriously fail. Analysis of apr/config.log showed

     gcc -o conftest.exe -g -O2 -DCYGWIN  conftest.c -lm -lcrypt >&5

followed by gcc error messages reporting failure to find -lcrypt.

libcrypt is an optional component under cygwin and was not installed on my 
system -- installing it from cygwin setup fixes this problem and permits 
compilation without serious issue :) Happily working system achieved.

Shouldn't configure test that -lcrypt is going to work before assuming that it 
will? (Hence giving a helpful error message like "You need libcrypt" rather 
than Shared Memory Allocation method could not be determined :)


FYI, configure cmd line was:

    ./configure --with-layout=Apache --enable-speling -enable-dav --enable-
rewrite --enable-so

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: bugs-unsubscribe@httpd.apache.org
For additional commands, e-mail: bugs-help@httpd.apache.org


Mime
View raw message