httpd-bugs mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From bugzi...@apache.org
Subject DO NOT REPLY [Bug 9626] New: - ScriptAliasMatch fails with tilde in pattern
Date Wed, 05 Jun 2002 13:20:03 GMT
DO NOT REPLY TO THIS EMAIL, BUT PLEASE POST YOUR BUG 
RELATED COMMENTS THROUGH THE WEB INTERFACE AVAILABLE AT
<http://nagoya.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=9626>.
ANY REPLY MADE TO THIS MESSAGE WILL NOT BE COLLECTED AND 
INSERTED IN THE BUG DATABASE.

http://nagoya.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=9626

ScriptAliasMatch fails with tilde in pattern

           Summary: ScriptAliasMatch fails with tilde in pattern
           Product: Apache httpd-1.3
           Version: 1.3.23
          Platform: PC
               URL: https://secure.maiatech.com/~guru/printenv
        OS/Version: Linux
            Status: NEW
          Severity: Normal
          Priority: Other
         Component: mod_vhost_alias
        AssignedTo: bugs@httpd.apache.org
        ReportedBy: carl@maiatech.com


When using ScriptAliasMatch to create user cgi directories, the followign 
directive used to work under 1.3.14:

ScriptAliasMatch ^/~([a-z0-9]+)/cgi/(.*)  /home/$1/cgi/$2

However, after upgrading to 1.3.22 (RedHat RPM) this no longer works. 
Scripts fail with a (13) Permission Denied error in the log file.

Taking the tilde out of the pattern allows it to work, but aliased to simply /
username/cgi/, rather than /~username/cgi/

for example:
https://secure.maiatech.com/~guru/printenv DOES NOT WORK

while

https://secure.maiatech.com/guru/printenv DOES WORK

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: bugs-unsubscribe@httpd.apache.org
For additional commands, e-mail: bugs-help@httpd.apache.org


Mime
View raw message