hive-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Damien Carol <damien.ca...@gmail.com>
Subject Re: Hive LLAP daemon failing with Tez
Date Fri, 17 Feb 2017 09:55:00 GMT
For record,

We had the same issue in my company. We use Ambari and HDP. Ambari in HDP
2.5.3 doesn't provide well some configuration keys.

My advice for HDP users: checks the xml configuration files which Ambari
generate.

Regards,
Damien

2017-02-16 22:32 GMT+01:00 Mistry, Jigar <jimistry@amazon.com>:

> Hi Gopal,
>
> Thanks for your response. I was indeed a configuration issue. I was able
> to make it work by using something like this:
>
> hive --service llap --name llap_test\
>  --instances 1\
>  --cache 2000m\
>  --executors 10\
>  --iothreads 10\
>  --size 5000m\
>  --xmx 2000m\
>  --loglevel WARN\
>  --args "-XX:+UseG1GC -XX:+ResizeTLAB -XX:+UseNUMA  -XX:-ResizePLAB"\
>  --javaHome $JAVA_HOME
>
> Thanks again for pointing me in the correct direction.
>
> Regards,
> Jigar
>
> On 2/16/17, 12:23 PM, "Gopal Vijayaraghavan" <gopal@hortonworks.com on
> behalf of gopalv@apache.org> wrote:
>
>
>     >                at org.apache.hadoop.hive.llap.registry.impl.
> LlapZookeeperRegistryImpl$DynamicServiceInstance.getResource(
> LlapZookeeperRegistryImpl.java:474)
>
>     Most likely incorrect configuration.
>
>     hive.llap.daemon.num.executors
>     or
>     hive.llap.daemon.memory.per.instance.mb
>
>     Are you using something like this?
>
>     https://github.com/t3rmin4t0r/tez-autobuild/blob/llap/slider-gen.sh
>
>     Cheers,
>     Gopal
>
>
>
>
>
>

Mime
View raw message