hive-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Stephen Boesch <java...@gmail.com>
Subject Re: hive-site.xml not found on classpath
Date Thu, 29 Nov 2012 21:02:42 GMT
thought i mentioned in the posts those were already set and verified.. but
yes in any case that's first thing looked at.

steve@mithril:~$ echo $HIVE_CONF_DIR
/shared/hive/conf
steve@mithril:~$ echo $HIVE_HOME
/shared/hive


2012/11/29 kulkarni.swarnim@gmail.com <kulkarni.swarnim@gmail.com>

> Have you tried setting HIVE_HOME and HIVE_CONF_DIR?
>
>
> On Thu, Nov 29, 2012 at 2:46 PM, Stephen Boesch <javadba@gmail.com> wrote:
>
>> Yes.
>>
>>
>> 2012/11/29 Shreepadma Venugopalan <shreepadma@cloudera.com>
>>
>>> Are you seeing this message when your bring up the standalone hive cli
>>> by running 'hive'?
>>>
>>>
>>> On Thu, Nov 29, 2012 at 12:56 AM, Stephen Boesch <javadba@gmail.com>wrote:
>>>
>>>> i am running under user steve.  the latest log (where this shows up )
>>>> is  /tmp/steve/hive.log
>>>>
>>>>
>>>> 2012/11/29 Viral Bajaria <viral.bajaria@gmail.com>
>>>>
>>>>> You are seeing this error when you run the hive cli or in the
>>>>> tasktracker logs when you run a query ?
>>>>>
>>>>> On Thu, Nov 29, 2012 at 12:42 AM, Stephen Boesch <javadba@gmail.com>wrote:
>>>>>
>>>>>>
>>>>>> I am seeing the following message in the logs (which are in the wrong
>>>>>> place under /tmp..)
>>>>>>
>>>>>>  hive-site.xml not found on classpath
>>>>>>
>>>>>> My hive-site.xml is under the standard location  $HIVE_HOME/conf
so
>>>>>> this should not happen.
>>>>>>
>>>>>> Now some posts have talked that the HADOOP_CLASSPATH was mangled.
>>>>>>  Mine is not..
>>>>>>
>>>>>> So what is the underlying issue here?
>>>>>>
>>>>>> Thanks
>>>>>>
>>>>>> stephenb
>>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>
>>
>
>
> --
> Swarnim
>

Mime
View raw message