hive-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Sarath <sarathchandra.jos...@algofusiontech.com>
Subject Re: Issue while using hive 0.9
Date Mon, 17 Sep 2012 11:40:01 GMT
 From ANTLR site downloaded the latest JAR -> antlr-3.4-complete.jar.
Copied this to lib folder and tried again. Same issue persists.

Thanks,
Sarath.

On Monday 17 September 2012 04:42 PM, Joshi, Rekha wrote:
> Try with antlr 3.4.1 jar?
>
> Thanks
> Rekha
>
> From: Sarath <sarathchandra.josyam@algofusiontech.com 
> <mailto:sarathchandra.josyam@algofusiontech.com>>
> Reply-To: <user@hive.apache.org <mailto:user@hive.apache.org>>
> Date: Mon, 17 Sep 2012 16:24:02 +0530
> To: <user@hive.apache.org <mailto:user@hive.apache.org>>
> Subject: Issue while using hive 0.9
>
> Hi,
>
> I'm new to hive.
>
> As first step downloaded version 0.9 and upacked it. Set the HIVE_HOME 
> to the unpacked folder.
> I already have hadoop 1.0.3 installed and its configuration is in 
> classpath.
>
> Then issued the hive command and got the hive prompt. After this 
> whatever I try to execute, results in the below error -
> /Exception in thread "main" java.lang.NoSuchFieldError: type
>     at 
> org.apache.hadoop.hive.ql.parse.HiveLexer.mKW_CREATE(HiveLexer.java:1602)
>     at 
> org.apache.hadoop.hive.ql.parse.HiveLexer.mTokens(HiveLexer.java:6380)
>     at org.antlr.runtime.Lexer.nextToken(Lexer.java:89)
>     at 
> org.antlr.runtime.BufferedTokenStream.fetch(BufferedTokenStream.java:133)
>     at 
> org.antlr.runtime.BufferedTokenStream.sync(BufferedTokenStream.java:127)
>     at 
> org.antlr.runtime.CommonTokenStream.setup(CommonTokenStream.java:132)
>     at org.antlr.runtime.CommonTokenStream.LT(CommonTokenStream.java:91)
>     at 
> org.apache.hadoop.hive.ql.parse.HiveParser.statement(HiveParser.java:547)
>     at 
> org.apache.hadoop.hive.ql.parse.ParseDriver.parse(ParseDriver.java:438)
>     at org.apache.hadoop.hive.ql.Driver.compile(Driver.java:416)
>     at org.apache.hadoop.hive.ql.Driver.compile(Driver.java:336)
>     at org.apache.hadoop.hive.ql.Driver.run(Driver.java:909)
>     at 
> org.apache.hadoop.hive.cli.CliDriver.processLocalCmd(CliDriver.java:258)
>     at org.apache.hadoop.hive.cli.CliDriver.processCmd(CliDriver.java:215)
>     at 
> org.apache.hadoop.hive.cli.CliDriver.processLine(CliDriver.java:406)
>     at org.apache.hadoop.hive.cli.CliDriver.run(CliDriver.java:689)
>     at org.apache.hadoop.hive.cli.CliDriver.main(CliDriver.java:557)
>     at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
>     at 
> sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:57)
>     at 
> sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43)
>     at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:601)
>     at org.apache.hadoop.util.RunJar.main(RunJar.java:156)/
>
> Googled and found several posts with the same issue. Every where it 
> says that issue is with version of antlr.jar.
> But I find that antlr.jar is already with correct version inside 
> hive's lib directory and I don't think there's any other antlr.jar in 
> my classpath.
>
> 1. What is going wrong?
> 2. Where and what else to be checked?
> 3. How to resolve and start using Hive?
>
> Please guide me.
>
> Regards,
> Sarath.

Mime
View raw message