hive-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Jagat <jagatsi...@gmail.com>
Subject Re: Setting up dev environment for hive
Date Thu, 15 Mar 2012 15:54:04 GMT
Hi

make is a linux program and since you are trying to configure it in Windows
, its giving that error

You can check http://gnuwin32.sourceforge.net/packages/make.htm

The easiest way is to install Virtual Ubuntu ( or any other linux) into
system and configure your development and testing environment.

Regards,

Jagat

On Thu, Mar 15, 2012 at 12:24 AM, Chalcy Raja <Chalcy.Raja@careerbuilder.com
> wrote:

>  I have issues in setting up development environment for hive.  So far, I
> just got the jar file modified and worked and now trying to get it to svn,
> so I can contribute code back.****
>
> ** **
>
> Any help is appreciated.****
>
> ** **
>
> Here is what I am doing now,****
>
> ** **
>
> Went to page,****
>
> https://cwiki.apache.org/Hive/howtocontribute.html and got the source code in hive-trunk
by running ****
>
> svn checkout http://svn.apache.org/repos/asf/hive/trunk hive-trunk****
>
> Then went to how to set up Eclipse for hive development and followed instructions from****
>
> ** **
>
> BUILD FAILED****
>
> C:\hive-trunk\build.xml:361: The following error occurred while executing
> this l****
>
> ine:****
>
> C:\hive-trunk\build.xml:105: The following error occurred while executing
> this l****
>
> ine:****
>
> C:\hive-trunk\odbc\build.xml:67: Execute failed: java.io.IOException:
> Cannot run****
>
> program "make" (in directory "C:\hive-trunk\odbc"): CreateProcess error=2,
> The****
>
> system cannot find the file specified****
>
> Proceeded,****
>
> ** **
>
> https://cwiki.apache.org/Hive/gettingstarted-eclipsesetup.html and ran ant clean package
eclipse-files****
>
>  and got the below error when executing.  Tried the next step cd metastore and then ant
model-jar and got****
>
> ** **
>
>   model-enhance:****
>
>      [echo] Project: metastore****
>
> ** **
>
> BUILD FAILED****
>
> C:\Eclipse\workspace\HiveTrunk\metastore\build.xml:93: taskdef class
> org.datanu****
>
> leus.enhancer.tools.EnhancerTask cannot be found****
>
> Thanks,****
>
> Chalcy****
>

Mime
View raw message