hive-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Erix Yao <yao.e...@gmail.com>
Subject Re: hive Authorization is not working for me
Date Thu, 21 Apr 2011 08:13:02 GMT
Please Ignore this, it's my own configuration error.

thanks all.


2011/4/21 Erix Yao <yao.erix@gmail.com>

> here's the configuration file section for default create table restriction,
> as the wiki said:
>
> <property>
>   <name>hive.security.authorization.enabled</name>
>   <value>true</value>
>   <description>enable or disable the hive client
> authorization</description>
> </property>
>
> I created the table named data_repository with the default hadoop user, and
> execute the drop table command in test user, here's the result:
> hive> show tables;
> OK
> data_repository
> Time taken: 0.317 seconds
> hive> drop table data_repository;
> FAILED: Error in metadata: MetaException(message:Got exception:
> org.apache.hadoop.security.AccessControlException
> org.apache.hadoop.security.AccessControlException: Permission denied:
> user=test, access=WRITE, inode="warehouse":hadoop:supergroup:rwxrwxr-x)
> FAILED: Execution Error, return code 1 from
> org.apache.hadoop.hive.ql.exec.DDLTask
> hive> show tables;
> OK
> Time taken: 0.08 seconds
> hive>
>
> The hive thrown the error for me, but the table : data_repository is gone!
> Why  this happened? Is there any other configuration parameters that I
> missed?
>
> Thanks.
>
>
> --
> haitao.yao@Beijing
>
>
>
>
>


-- 
haitao.yao@Beijing

Mime
View raw message