hive-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Ryan Rosario <uclamath...@gmail.com>
Subject FAILED: Unknown exception Everywhere
Date Sun, 06 Sep 2009 19:07:11 GMT
Hi,

I am trying to learn Hive, but am having problems as I am getting a
lot of error messages that do not hint at how to resolve whatever
problem is occurring in my setup.

I can successfully create a table, but then I cannot load any data
into it, or even use the command "show tables." I get:

FAILED: Unknown exception: null

What is the likely problem?

These are my configurations:
hive-site.xml
<configuration>
    <property>
        <name>hive.metastore.local</name>
        <value>true</value>
        <description>this is local store</description>
    </property>
    <property>
        <name>hive.metastore.warehouse.dir</name>
        <value>/user/hive/warehouse</value>
        <description>default location for Hive tables</description>
    </property>
</configuration>

hadoop-site.xml
<configuration>
        <property>
                <name>hadoop.tmp.dir</name>
                <value>/tmp/hadoop-${user.name}</value>
        </property>
        <property>
                <name>fs.default.name</name>
                <value>hdfs://localhost:54310</value>
        </property>
        <property>
                <name>mapred.job.tracker</name>
                <value>hdfs://localhost:54311</value>
        </property>
        <property>
                <name>dfs.replication</name>
                <value>8</value>
        </property>
        <property>
                <name>mapred.child.java.opts</name>
                <value>-Xmx512m</value>
        </property>
</configuration>

Mime
View raw message