hive-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Thejas Nair <the...@hortonworks.com>
Subject Re: Debugging Hive frontend in eclipse
Date Wed, 10 Sep 2014 17:19:08 GMT
There have been some threads on how to get around the metastore
initialization issue.
But another easy way to work around this issue is to build hive, and
then run hive --debug . Hive will wait for the debugger to connect on
port 8000. You can configure eclipse debugging to connect to that
port.


On Wed, Sep 10, 2014 at 7:09 AM, Saumitra Shahapure
<saumitra.official@gmail.com> wrote:
> Hello,
>
> I am new to Hive dev community,
>
> I am trying to debug Hive frontend (till semantic analysis) from eclipse. I
> want to start from Main in CliDriver. I don't want to go debugging till
> execution and don't care if it fails.
>
> As described in
> https://cwiki.apache.org/confluence/display/Hive/DeveloperGuide#DeveloperGuide-DebuggingHiveCode
> , I am able to debug TestCliDriver from eclipse and several tests pass
> showing that metastore is working fine.
>
> The problem is that, when I start debugging from CliDriver, metastore is
> not initialized properly. So semantic analysis fails at getMetadata call .
>
> Is any additional setup required to get metadata work properly from eclipse
> debugging?
>
> -- Saumitra S. Shahapure

-- 
CONFIDENTIALITY NOTICE
NOTICE: This message is intended for the use of the individual or entity to 
which it is addressed and may contain information that is confidential, 
privileged and exempt from disclosure under applicable law. If the reader 
of this message is not the intended recipient, you are hereby notified that 
any printing, copying, dissemination, distribution, disclosure or 
forwarding of this communication is strictly prohibited. If you have 
received this communication in error, please contact the sender immediately 
and delete it from your system. Thank You.

Mime
View raw message