hive-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Navis (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] [Updated] (HIVE-5315) Cannot attach debugger to Hiveserver2
Date Sat, 10 May 2014 22:07:54 GMT

     [ https://issues.apache.org/jira/browse/HIVE-5315?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:all-tabpanel
]

Navis updated HIVE-5315:
------------------------

    Fix Version/s:     (was: 0.13.0)
                   0.14.0

> Cannot attach debugger to Hiveserver2 
> --------------------------------------
>
>                 Key: HIVE-5315
>                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/HIVE-5315
>             Project: Hive
>          Issue Type: Bug
>    Affects Versions: 0.13.0
>            Reporter: Kousuke Saruta
>            Assignee: Kousuke Saruta
>             Fix For: 0.14.0
>
>         Attachments: HIVE-5315.patch
>
>
> In current implementation, bin/hive retrieves HADOOP_VERSION like as follows
> {code}
> HADOOP_VERSION=$($HADOOP version | awk '{if (NR == 1) {print $2;}}');
> {code}
> But, sometimes, "hadoop version" doesn't show version information at the first line.
> If HADOOP_VERSION is not retrieve collectly, Hive or related processes will not be up.
> I faced this situation when I try to debug Hiveserver2 with debug option like as follows

> {code}
> -Xdebug -Xrunjdwp:trunsport=dt_socket,suspend=n,server=y,address=9876
> {code}
> Then, "hadoop version" shows -Xdebug... at the first line.



--
This message was sent by Atlassian JIRA
(v6.2#6252)

Mime
View raw message