hive-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Carl Steinbach <c...@cloudera.com>
Subject Re: Hive 0.9 now broken on HBase 0.90 ?
Date Thu, 19 Apr 2012 05:58:26 GMT
Hi Tim,

It looks like the only HBase specific change made in HIVE-2748 (besides
bumping the HBase version number) was a modification to the HBase test
setup code, which I think means that 0.9.0 is actually still compatible
with HBase 0.90.4. If it turns out that I'm wrong about this you might want
to consider grabbing a copy of the 0.9.0 source tarball and backing the
patch out manually. It's a small patch so this should be pretty
straightforward.

Hope this helps.

Carl

On Wed, Apr 18, 2012 at 1:32 PM, Tim Robertson <timrobertson100@gmail.com>wrote:

> Thanks for clarifying Ashutosh.
>
> Looks like we'll be forking Hive for a while while we stick with CDH3.  I
> might see if the Cloudera guys are interested in assisting in maintaining a
> CDH3 HBase compatible Hive 0.9 version - there are too many nice things in
> 0.9 for us not to use it, but we're kind of committed to CDH3.
>
> Cheers,
> Tim
>
>
>
>
>
>
> On Wed, Apr 18, 2012 at 10:25 PM, Ashutosh Chauhan <hashutosh@apache.org
> >wrote:
>
> > Hi Tim,
> >
> > Sorry that it broke your setup. Decision to move to hbase-0.92 was made
> in
> > https://issues.apache.org/jira/browse/HIVE-2748
> >
> > Thanks,
> > Ashutosh
> >
> > On Wed, Apr 18, 2012 at 11:42, Tim Robertson <timrobertson100@gmail.com
> > >wrote:
> >
> > > Hi all,
> > >
> > > This is my first post to hive-dev so please go easy on me...
> > >
> > > I built Hive from trunk (0.90) a couple of weeks ago and have been
> using
> > it
> > > against HBase, and today patched it with the offering of HIVE-2958 and
> it
> > > all worked fine.
> > >
> > > I just tried an Oozie workflow, built using Maven and the Apache
> snapshot
> > > repository to get the 0.90 snapshot.  It fails with the following:
> > >
> > > java.lang.NoSuchMethodError:
> > >
> > >
> >
> org.apache.hadoop.hbase.mapred.TableMapReduceUtil.initCredentials(Lorg/apache/hadoop/mapred/JobConf;)V
> > >        at
> > >
> >
> org.apache.hadoop.hive.hbase.HiveHBaseTableInputFormat.getSplits(HiveHBaseTableInputFormat.java:419)
> > >        at
> > >
> >
> org.apache.hadoop.hive.ql.io.HiveInputFormat.getSplits(HiveInputFormat.java:292)
> > >
> > >
> > > I believe the source of the issue could be this commit which happened
> > after
> > > I built from trunk a couple weeks ago:
> > >
> > >
> > >
> >
> http://mail-archives.apache.org/mod_mbox/hive-commits/201204.mbox/%3C20120409202655.BDB5D23889E3@eris.apache.org%3E
> > >
> > > Is there a decision to make hive 0.9  require HBase 0.92.0+ ?  It would
> > be
> > > awesome if it still worked on 0.90.4 since CDH3 uses that.
> > >
> > > Hope this makes sense,
> > > Tim
> > > (suffering classpath hell)
> > >
> >
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message