hc-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Oleg Kalnichevski (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] Commented: (HTTPCLIENT-626) 5 sec delay when using HttpClient executeMethod, on Windows client connecting to other server.
Date Fri, 02 Feb 2007 23:49:06 GMT

    [ https://issues.apache.org/jira/browse/HTTPCLIENT-626?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:comment-tabpanel#action_12469913
] 

Oleg Kalnichevski commented on HTTPCLIENT-626:
----------------------------------------------

Sean,

I am not sure what we can do about it. HttpClient 3.x is Java 1.2.2 compatible and it simply
cannot be calling InetSocketAddress#getHostName() directly, as InetSocketAddress is available
as of Java 1.4 only. I cannot find any direct calls of  InettAddress#getHostName() either.


Oleg

> 5 sec delay when using HttpClient executeMethod, on Windows client connecting to other
server.
> ----------------------------------------------------------------------------------------------
>
>                 Key: HTTPCLIENT-626
>                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/HTTPCLIENT-626
>             Project: HttpComponents HttpClient
>          Issue Type: Bug
>          Components: HttpClient
>    Affects Versions: 3.0.1
>         Environment: client software - windows XP, java jre1.5.0_11
>            Reporter: Sean
>
> There is a 4500 to 4700 ms delay when trying to run executeMethod(hostConfiguration,
method); from a Windows XP machine over https with IP address when a reverse lookup cannot
be resolved by the network or the Windows hosts file.
> This is my current HostConfiguration (from logging), which works in other situations
(no SSL on windows, or either situation on linux - at least 3 distros):
> ishost: true
> host: 192.168.24.3
> hostURL: https://192.168.24.3
> proxy host: null
> virtual host: null
> params: org.apache.commons.httpclient.params.HostParams@9e4585
> local address: null
> protocol: https:443
> toString: HostConfiguration[host=https://192.168.24.3]
> I didn't find the problem in your source given the time I've had to work on it, so hopefully
you'll be able to.  Sun has a bug that they have said they fixed in 1.5.0_11 that sounds very
similar.  That bug can be reviewed here:
> http://bugs.sun.com/bugdatabase/view_bug.do?bug_id=6469803
> please let me know if there is anything other data you need from me.

-- 
This message is automatically generated by JIRA.
-
You can reply to this email to add a comment to the issue online.


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: httpcomponents-dev-unsubscribe@jakarta.apache.org
For additional commands, e-mail: httpcomponents-dev-help@jakarta.apache.org


Mime
View raw message