hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Kang Minwoo <minwoo.k...@outlook.com>
Subject Re: Failed to create assembly
Date Tue, 16 Jul 2019 02:28:20 GMT
Thanks, I want to build full tarball with site doc.
So I modified my script three build steps.
The build was a success.

________________________________________
보낸 사람: Stack <stack@duboce.net>
보낸 날짜: 2019년 7월 16일 화요일 00:48
받는 사람: Hbase-User
제목: Re: Failed to create assembly

On Mon, Jul 15, 2019 at 2:31 AM Kang Minwoo <minwoo.kang@outlook.com> wrote:

> Hello Users,
>
> I try to build HBase 2.1.5 but I got a failure on Apache HBase - Assembly
> Project.
> Error Message is below.
>
> ---
> [INFO] Apache HBase - External Block Cache ................ SUCCESS [
> 1.750 s]
> [INFO] Apache HBase - Assembly ............................ FAILURE [
> 11.643 s]
> [INFO] Apache HBase Shaded Packaging Invariants ........... SKIPPED
> [INFO] Apache HBase Shaded Packaging Invariants (with Hadoop bundled)
> SKIPPED
> [INFO] Apache HBase - Archetypes .......................... SKIPPED
> [INFO] Apache HBase - Exemplar for hbase-client archetype . SKIPPED
> [INFO] Apache HBase - Exemplar for hbase-shaded-client archetype SKIPPED
> [INFO] Apache HBase - Archetype builder ................... SKIPPED
> [INFO]
> ------------------------------------------------------------------------
> [INFO] BUILD FAILURE
> [INFO]
> ------------------------------------------------------------------------
> [INFO] Total time:  15:13 min
> [INFO] Finished at: 2019-07-15T18:20:54+09:00
> [INFO]
> ------------------------------------------------------------------------
> [ERROR] Failed to execute goal
> org.apache.maven.plugins:maven-assembly-plugin:3.0.0:single (default-cli)
> on project hbase-assembly: Failed to create assembly: Error adding file
> 'org.apache.hbase:hbase-common:test-jar:tests:2.1.5' to archive:
> /ws/hbase-2.1.5-src/hbase-common/target/test-classes isn't a file. -> [Help
> 1]
> [ERROR]
> [ERROR] To see the full stack trace of the errors, re-run Maven with the
> -e switch.
> [ERROR] Re-run Maven using the -X switch to enable full debug logging.
> [ERROR]
> [ERROR] For more information about the errors and possible solutions,
> please read the following articles:
> [ERROR] [Help 1]
> http://cwiki.apache.org/confluence/display/MAVEN/MojoExecutionException
> [ERROR]
> [ERROR] After correcting the problems, you can resume the build with the
> command
> [ERROR]   mvn <goals> -rf :hbase-assembly
> ---
>
> I didn't know why the assembly plugin tries to add
> 'hbase-common/target/test-classes'.
> I didn’t know what was wrong.
>
> Best regards,
> Minwoo Kang
>


What Wellington said but if you want to build full tarball with site doc,
it is a little messy. I've seen the complaint about a dir not being a file
in the past. Currently release builds does this from master branch
dev-support/create-release/release-build.sh -- i.e. creates the artifact in
three build steps:

     # Three invocations of maven. This seems to work. One to
     # populate the repo, another to build the site, and then
     # a third to assemble the binary artifact. Trying to do
     # all in the one invocation fails; a problem in our
     # assembly spec to in maven. TODO. Meantime, three invocations.
     MAVEN_OPTS="${MAVEN_OPTS}" ${MVN} --settings $tmp_settings \
       clean install -DskipTests \
       -Dmaven.repo.local=${tmp_repo}
     MAVEN_OPTS="${MAVEN_OPTS}" ${MVN} --settings $tmp_settings \
       site -DskipTests \
       -Dmaven.repo.local=${tmp_repo}
     MAVEN_OPTS="${MAVEN_OPTS}" ${MVN} --settings $tmp_settings \
       install assembly:single -DskipTests \
       -Dcheckstyle.skip=true ${PUBLISH_PROFILES} \
       -Dmaven.repo.local=${tmp_repo}

Need to spend the time to make the build more efficient but meantime the
mess is contained by the scripts in dev-support/create-release.

S
Mime
View raw message