hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Rob Verkuylen <...@verkuylen.net>
Subject Re: Region server assignment on restart
Date Sun, 03 Sep 2017 09:17:04 GMT
Arg, nice way to find out github only indexes the default branch, no matter
what tag you selected. Sorry about that.

This seems to be a cdh specific issue, so I'll drop them a note. I'll
report back for future reference if this leads to something.

On Sat, Sep 2, 2017 at 5:21 PM, Ted Yu <yuzhihong@gmail.com> wrote:

> Here is related code from ServerManager#waitForRegionServers() :
>
>     int minToStart = this.master.getConfiguration().
>       getInt(WAIT_ON_REGIONSERVERS_MINTOSTART, defaultMinToStart);
>     if (minToStart < 1) {
>       LOG.warn(String.format(
>         "The value of '%s' (%d) can not be less than 1, ignoring.",
>         WAIT_ON_REGIONSERVERS_MINTOSTART, minToStart));
>       minToStart = 1;
>     }
>
> 'hbase.master.wait.on.regionservers.mintostart' is respected.
> hbase.master.wait.on.regionservers.interval is used as well.
>
> FYI
>
>
> On Sat, Sep 2, 2017 at 5:34 AM, Rob V <robby.verkuylen@gmail.com> wrote:
>
> > I need to check if the cloudera restart scripts do this on hbase service
> > level. I know for sure they do it when you restart an individual  region
> > server.
> >
> > > On 2 Sep 2017, at 12:55, Ted Yu <yuzhihong@gmail.com> wrote:
> > >
> > > Did you use graceful_stop.sh before the restart ?
> > >
> > >> On Sat, Sep 2, 2017 at 1:12 AM, Rob Verkuylen <rob@verkuylen.net>
> > wrote:
> > >>
> > >> On CDH5.12 with HBase 1.2, I'm experiencing an issue I thought was
> long
> > >> solved. The regions are all assigned to a single regionserver on a
> > restart
> > >> of hbase though cloudera manager.
> > >>
> > >> The Hbase book 9,1.1 states that
> > >> 'hbase.master.wait.on.regionservers.mintostart'
> > >> should be the proper setting to handle this, but looking at
> > ServerManager$
> > >> waitForRegionServers this is not a setting that is respected it
> seems. '
> > >> hbase.master.wait.on.regionservers.interval' does seem to be a
> relevant
> > >> setting.
> > >>
> > >> Am I running into HBASE-14531? Like Ted Yu mentioned in a related
> post?
> > >>
> > >> Thanks, Rob
> > >>
> >
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message