hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Ted Yu <yuzhih...@gmail.com>
Subject Re: Scan returns incomplete results
Date Thu, 13 Apr 2017 01:03:23 GMT
Does the release (deployed on servers) contain HBASE-15378 ?


On Wed, Apr 12, 2017 at 5:34 PM, Kohki Nishio <taroplus@icloud.com> wrote:

> Hello HBase users !
> I’m seeing very strange behavior with HBase (1.1.2) and I’d like to ask
> some help here. I’m scanning rows but sometimes it returns incomplete
> results. Let’s say I’m expecting 60 rows to come back, most of times I get
> all of them. However sometimes (1 in 50), I get only 1 or 2 rows.
> According to my test, this happens only when there are other activities
> (lots of PUT / GET are happening at the same time), I couldn’t reproduce
> with a simple standalone scan test case. First we saw this problem with
> AsyncHBase client then I tried v1.3 HBase client, both showed the exact
> same behavior.
> Based on the trace log message, it seems this is not a problem at client
> side since two different client implementations showed the same behavior.
> However HBase is an established storage solution, it is so strange to see
> this problem at this frequency, that leads me to believe that I might be
> doing something very strange. But I’m not sure what to do next.
> The key symptom is that it returns the correct result for most of times,
> but sometimes it returns very small set of results.  Any thoughts would be
> appreciated (RegionServer is at 1.1.2.x.x)
> Thanks
> -Kohki

  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message