hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Kohki Nishio <tarop...@icloud.com>
Subject Re: Scan returns incomplete results
Date Thu, 13 Apr 2017 03:14:37 GMT
As far as I can see, the change is in ClientScanner class, which is a part of Hbase-client,
does this work inside Server (region server?) ?

Thanks
-Kohki


> On Apr 12, 2017, at 6:03 PM, Ted Yu <yuzhihong@gmail.com> wrote:
> 
> Does the release (deployed on servers) contain HBASE-15378 ?
> 
> Cheers
> 
> On Wed, Apr 12, 2017 at 5:34 PM, Kohki Nishio <taroplus@icloud.com> wrote:
> 
>> Hello HBase users !
>> 
>> I’m seeing very strange behavior with HBase (1.1.2) and I’d like to ask
>> some help here. I’m scanning rows but sometimes it returns incomplete
>> results. Let’s say I’m expecting 60 rows to come back, most of times I get
>> all of them. However sometimes (1 in 50), I get only 1 or 2 rows.
>> 
>> According to my test, this happens only when there are other activities
>> (lots of PUT / GET are happening at the same time), I couldn’t reproduce
>> with a simple standalone scan test case. First we saw this problem with
>> AsyncHBase client then I tried v1.3 HBase client, both showed the exact
>> same behavior.
>> 
>> Based on the trace log message, it seems this is not a problem at client
>> side since two different client implementations showed the same behavior.
>> However HBase is an established storage solution, it is so strange to see
>> this problem at this frequency, that leads me to believe that I might be
>> doing something very strange. But I’m not sure what to do next.
>> 
>> The key symptom is that it returns the correct result for most of times,
>> but sometimes it returns very small set of results.  Any thoughts would be
>> appreciated (RegionServer is at 1.1.2.x.x)
>> 
>> Thanks
>> -Kohki


Mime
View raw message