hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Ted Yu <yuzhih...@gmail.com>
Subject Re: Unable to read namespace in HBASE.
Date Tue, 27 Dec 2016 09:25:11 GMT
Yes.

You need hbase 1.2.2 or later release (1.2.3 or 1.2.4 - 1.3.0 hasn't been
released) which has the fix for this bug.

On Tue, Dec 27, 2016 at 1:20 AM, sandeep vura <sandeepvura@gmail.com> wrote:

> Can you please help me to understand . I am using HBASE 1.2 version. and
> bug (HBASE-14818) says affect version 1.2.0 and fieed in 2.0.0
> <https://issues.apache.org/jira/browse/HBASE/fixforversion/12327188>,
> 1.3.0 <https://issues.apache.org/jira/browse/HBASE/fixforversion/12332794>
> , 1.4.0
> <https://issues.apache.org/jira/browse/HBASE/fixforversion/12334929>,
> 1.2.2 <https://issues.apache.org/jira/browse/HBASE/fixforversion/12335440>
> , 0.98.20
> <https://issues.apache.org/jira/browse/HBASE/fixforversion/12335472>.
>
> Is it a bug in Hbase 1.2.0?
>
> Regards,
> San
>
> On Tue, Dec 27, 2016 at 2:48 PM, Ted Yu <yuzhihong@gmail.com> wrote:
>
>> Looks like the release you're using doesn't have HBASE-14818.
>>
>> Can you find the release which has the fix for HBASE-14818 ?
>>
>> Thanks
>>
>> On Mon, Dec 26, 2016 at 9:53 PM, sandeep vura <sandeepvura@gmail.com>
>> wrote:
>>
>>> Hi Ted,
>>>
>>> Thanks for looking into it,
>>>
>>> I am using  Version 1.2.0-cdh5.8.2
>>>
>>> Regards,
>>> San
>>>
>>>
>>>
>>> On Tue, Dec 27, 2016 at 11:15 AM, Ted Yu <yuzhihong@gmail.com> wrote:
>>>
>>>> Which release are you using ?
>>>>
>>>> Have you taken a look at
>>>> https://issues.apache.org/jira/browse/HBASE-14818
>>>>
>>>> > On Dec 26, 2016, at 9:33 PM, sandeep vura <sandeepvura@gmail.com>
>>>> wrote:
>>>> >
>>>> > Hi Team,
>>>> >
>>>> > I have given "R" permission from hbase shell to namespace "d1" to user
>>>> > (svura) and group (hadoopdev).
>>>> >
>>>> > when i logged in as user(svura) to hbase shell . I am unable to find
>>>> > namespace (d1) since i had given "R" permission.
>>>> >
>>>> > Below Commands executed as hbase admin:
>>>> >
>>>> > 1. list_namespace from hbase user. (It will list all namespace)
>>>> > 2. grant 'svura','R','@d1'  ( permission to user)
>>>> > 3. grant '@hadoopdev','R','@d1' ( permission to group )
>>>> > 3. Logged in as svura in other terminal listing namespace shows empty.
>>>> >
>>>> > Note: Even after grant 'RWXC' Also not listing namespace
>>>> user(svura). Only
>>>> > if i give 'RWXCA' to namespace it working.
>>>> >
>>>> > Please let me know what i am missing here.
>>>> >
>>>> > Expected solution:
>>>> >
>>>> > user should only have read permission to namespace(d1) .Should show
>>>> the
>>>> > namespace to that user when only grant R permission,
>>>> >
>>>> > Regards,
>>>> > San
>>>>
>>>
>>>
>>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message