hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From sandeep vura <sandeepv...@gmail.com>
Subject Re: Unable to read namespace in HBASE.
Date Tue, 27 Dec 2016 11:16:05 GMT
Thanks Ted

On Tue, Dec 27, 2016 at 2:55 PM, Ted Yu <yuzhihong@gmail.com> wrote:

> Yes.
>
> You need hbase 1.2.2 or later release (1.2.3 or 1.2.4 - 1.3.0 hasn't been
> released) which has the fix for this bug.
>
> On Tue, Dec 27, 2016 at 1:20 AM, sandeep vura <sandeepvura@gmail.com>
> wrote:
>
>> Can you please help me to understand . I am using HBASE 1.2 version. and
>> bug (HBASE-14818) says affect version 1.2.0 and fieed in 2.0.0
>> <https://issues.apache.org/jira/browse/HBASE/fixforversion/12327188>,
>> 1.3.0
>> <https://issues.apache.org/jira/browse/HBASE/fixforversion/12332794>,
>> 1.4.0
>> <https://issues.apache.org/jira/browse/HBASE/fixforversion/12334929>,
>> 1.2.2
>> <https://issues.apache.org/jira/browse/HBASE/fixforversion/12335440>,
>> 0.98.20
>> <https://issues.apache.org/jira/browse/HBASE/fixforversion/12335472>.
>>
>> Is it a bug in Hbase 1.2.0?
>>
>> Regards,
>> San
>>
>> On Tue, Dec 27, 2016 at 2:48 PM, Ted Yu <yuzhihong@gmail.com> wrote:
>>
>>> Looks like the release you're using doesn't have HBASE-14818.
>>>
>>> Can you find the release which has the fix for HBASE-14818 ?
>>>
>>> Thanks
>>>
>>> On Mon, Dec 26, 2016 at 9:53 PM, sandeep vura <sandeepvura@gmail.com>
>>> wrote:
>>>
>>>> Hi Ted,
>>>>
>>>> Thanks for looking into it,
>>>>
>>>> I am using  Version 1.2.0-cdh5.8.2
>>>>
>>>> Regards,
>>>> San
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> On Tue, Dec 27, 2016 at 11:15 AM, Ted Yu <yuzhihong@gmail.com> wrote:
>>>>
>>>>> Which release are you using ?
>>>>>
>>>>> Have you taken a look at
>>>>> https://issues.apache.org/jira/browse/HBASE-14818
>>>>>
>>>>> > On Dec 26, 2016, at 9:33 PM, sandeep vura <sandeepvura@gmail.com>
>>>>> wrote:
>>>>> >
>>>>> > Hi Team,
>>>>> >
>>>>> > I have given "R" permission from hbase shell to namespace "d1" to
>>>>> user
>>>>> > (svura) and group (hadoopdev).
>>>>> >
>>>>> > when i logged in as user(svura) to hbase shell . I am unable to
find
>>>>> > namespace (d1) since i had given "R" permission.
>>>>> >
>>>>> > Below Commands executed as hbase admin:
>>>>> >
>>>>> > 1. list_namespace from hbase user. (It will list all namespace)
>>>>> > 2. grant 'svura','R','@d1'  ( permission to user)
>>>>> > 3. grant '@hadoopdev','R','@d1' ( permission to group )
>>>>> > 3. Logged in as svura in other terminal listing namespace shows
>>>>> empty.
>>>>> >
>>>>> > Note: Even after grant 'RWXC' Also not listing namespace
>>>>> user(svura). Only
>>>>> > if i give 'RWXCA' to namespace it working.
>>>>> >
>>>>> > Please let me know what i am missing here.
>>>>> >
>>>>> > Expected solution:
>>>>> >
>>>>> > user should only have read permission to namespace(d1) .Should show
>>>>> the
>>>>> > namespace to that user when only grant R permission,
>>>>> >
>>>>> > Regards,
>>>>> > San
>>>>>
>>>>
>>>>
>>>
>>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message