hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Ted Yu <yuzhih...@gmail.com>
Subject Re: problem in launching HBase
Date Tue, 15 Nov 2016 05:24:53 GMT
I don't see hbase-site.xml attached.

Consider using pastebin.

On Mon, Nov 14, 2016 at 9:19 PM, QI Congyun <Congyun.Qi@alcatel-sbell.com.cn
> wrote:

>
> The name node and data node are running normally, such as the following
> process. The file "hbase-site.xml" and other associated files are enclosed.
> Thanks.
>
> ------------------------------------------------------------
> -------------------------------------------------------------------
> [hadoop@hadoop2 conf]$ jps
> 11805 SecondaryNameNode
> 32314 Jps
> 11614 DataNode
> 507 NodeManager
> 385 ResourceManager
> 11379 NameNode
> ------------------------------------------------------------
> ------------------------------------------------------------------------
> [hadoop@hadoop2 hadoop-2.7.3]$ bin/hdfs dfsadmin -report
> Configured Capacity: 154684043264 (144.06 GB)
> Present Capacity: 133174730752 (124.03 GB)
> DFS Remaining: 128144982016 (119.34 GB)
> DFS Used: 5029748736 (4.68 GB)
> DFS Used%: 3.78%
> Under replicated blocks: 0
> Blocks with corrupt replicas: 0
> Missing blocks: 0
> Missing blocks (with replication factor 1): 0
>
> -------------------------------------------------
>
> Live datanodes (1):
>
> Name: 127.0.0.1:9866 (localhost)
> Hostname: localhost
> Decommission Status : Normal
> Configured Capacity: 154684043264 (144.06 GB)
> DFS Used: 5029748736 (4.68 GB)
> Non DFS Used: 21509312512 (20.03 GB)
> DFS Remaining: 128144982016 (119.34 GB)
> DFS Used%: 3.25%
> DFS Remaining%: 82.84%
> Configured Cache Capacity: 0 (0 B)
> Cache Used: 0 (0 B)
> Cache Remaining: 0 (0 B)
> Cache Used%: 100.00%
> Cache Remaining%: 0.00%
> Xceivers: 1
> Last contact: Tue Nov 15 13:17:01 CST 2016
> .....................................................
> ............................................................
> ..................................
>
>
>
> -----Original Message-----
> From: Ted Yu [mailto:yuzhihong@gmail.com]
> Sent: Tuesday, November 15, 2016 11:50 AM
> To: user@hbase.apache.org
> Subject: Re: problem in launching HBase
>
> 2016-10-31 15:49:57,528 FATAL [localhost:16000.activeMasterManager]
> master.HMaster: Failed to become active master
> java.net.ConnectException: Call From hadoop2/127.0.0.1 to localhost:8020
> failed on connection exception: java.net.ConnectException: Connection
> refused; For more details see:
> http://wiki.apache.org/hadoop/ConnectionRefused
>   at sun.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInstance0(Native Method)
>   at
> sun.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInstance(
> NativeConstructorAccessorImpl.java:57)
> ...
>   at org.apache.hadoop.hdfs.DFSClient.setSafeMode(DFSClient.java:2264)
>   at
> org.apache.hadoop.hdfs.DistributedFileSystem.setSafeMode(
> DistributedFileSystem.java:986)
>   at
> org.apache.hadoop.hdfs.DistributedFileSystem.setSafeMode(
> DistributedFileSystem.java:970)
>   at org.apache.hadoop.hbase.util.FSUtils.isInSafeMode(FSUtils.java:525)
>   at org.apache.hadoop.hbase.util.FSUtils.waitOnSafeMode(FSUtils.java:971)
>
> Was the namenode running fine on localhost ?
>
> Can you pastebin the contents of hbase-site.xml ?
>
> On Mon, Nov 14, 2016 at 7:40 PM, QI Congyun <Congyun.Qi@alcatel-sbell.com.
> cn
> > wrote:
>
> > Dear Ted,
> >
> > I had learn the HBase quick-start cookbook although I have not yet
> > read all of the document, I have known how to configure the HBase
> > primary parameters and basic operation.
> >
> > I had ever tried to both make HBase control to use zookeeper and
> > cancel HBase to start zookeeper server via set up the export
> > HBASE_MANAGES_ZK=true/false in the file--hbase-env.sh. Whatever
> > zookeeper is launched by HBase automatically or started manually, the
> > same problems and logs are encountered as follows you submitted. I
> > don't understand why zookeeper authentication SASL failed.
> >
> > Actually when do the command "start-hbase.sh", the master process was
> > opened at the beginning, afterwards it's closed by itself, meanwhile
> > the zookeeper quorum process is always running until kill it manually.
> > I had do the command "JPS" to observe the process.
> >
> > Thanks.
> >
> >
> > -----Original Message-----
> > From: Ted Yu [mailto:yuzhihong@gmail.com]
> > Sent: Tuesday, November 15, 2016 11:01 AM
> > To: user@hbase.apache.org
> > Subject: problem in launching HBase
> >
> > 2016-11-10 11:25:14,177 INFO  [main-SendThread(localhost:2181)]
> > zookeeper.ClientCnxn: Opening socket connection to server localhost/
> > *127.0.0.1*:2181. Will not attempt to           authenticate using SASL
> > (unknown error)
> >
> > Was the zookeeper quorum running on the localhost ?
> >
> > In the future, use pastebin for passing config / log files -
> > attachment would be stripped by mailing list.
> >
> > Have you read this ?
> >
> > http://hbase.apache.org/book.html#quickstart_fully_distributed
> >
> > On Mon, Nov 14, 2016 at 6:26 PM, QI Congyun <
> Congyun.Qi@alcatel-sbell.com.
> > cn
> > > wrote:
> >
> > >
> > > My previous e-mail is attached, pls check if the relative traces are
> > > enough to investigate or not?
> > > My node configuration are also enclosed.
> > >
> > > Thanks a lot.
> > >
> > >
> > > ---------- Forwarded message ----------
> > > From: QI Congyun <Congyun.Qi@alcatel-sbell.com.cn>
> > > To: "user-info@hbase.apache.org" <user-info@hbase.apache.org>
> > > Cc:
> > > Date: Mon, 14 Nov 2016 08:20:11 +0000
> > > Subject: my questions about launching HBase
> > >
> > > Hi, Specialist,
> > >
> > >
> > >
> > > I try to set up a HBase database, but the HBase is always raised
> > > some errors. I had ever sent the e-mail to one of hbase mail-list,
> > > the e-mail is refused some times, then I try to submit my questions
> > > to the new mail-box, hope to receive your response.
> > >
> > > Thanks a lot.
> > >
> > >
> > >
> > > my hadoop version is Hadoop-2.7.3,
> > >
> > > my OS is: CEOS linux6.4.
> > >
> > >
> > >
> > >
> > > ---------- Forwarded message ----------
> > > From: QI Congyun <Congyun.Qi@alcatel-sbell.com.cn>
> > > To: "hbase-dev@lists.apache.org" <hbase-dev@lists.apache.org>
> > > Cc:
> > > Date: Fri, 11 Nov 2016 02:01:58 +0000
> > > Subject: FW: my questions are always not resolved about hbase
> > >
> > >
> > >
> > > The E-mail can’t be sent to the destination e-mail box, resent it
> again.
> > >
> > >
> > >
> > > Thanks.
> > >
> > >
> > >
> > > *From:* QI Congyun
> > > *Sent:* Thursday, November 10, 2016 11:53 AM
> > > *To:* 'hbase-dev@lists.apache.org'
> > > *Subject:* my questions are always not resolved about hbase
> > >
> > >
> > >
> > > Hello sir,
> > >
> > >
> > >
> > > So sorry to bather you, I’m interested in the Hadoop system, and
> > > attempted to use Hadoop and Hbase, but the Hbase issue can’t be
> > > resolved, could you help me? Thanks in advance.
> > >
> > >
> > >
> > > 1.       I’m very bewildered why the same issue is always encountered
> > > when launching hbase each time, the raised information is attached
> > > as
> > > follows:
> > >
> > >
> > >
> > > *[hadoop@hadoop2 hbase-1.2.3]$ *
> > >
> > > *[hadoop@hadoop2 hbase-1.2.3]$ bin/start-hbase.sh *
> > >
> > > *localhost: starting zookeeper, logging to
> > > /home/hadoop/hbase-1.2.3/bin/../logs/hbase-hadoop-zookeeper-hadoop2.
> > > ou
> > > t*
> > >
> > > *localhost: java.io.IOException: Unable to create data dir
> > > /home/testuser/zookeeper*
> > >
> > > *localhost:      at
> > > org.apache.hadoop.hbase.zookeeper.HQuorumPeer.writeMyID(HQuorumPeer.
> > > ja
> > > va:157)*
> > >
> > > *localhost:      at
> > > org.apache.hadoop.hbase.zookeeper.HQuorumPeer.main(HQuorumPeer.java:
> > > 70
> > > )*
> > >
> > > *starting master, logging to
> > > /home/hadoop/hbase-1.2.3/logs/hbase-hadoop-master-hadoop2.out*
> > >
> > > *starting regionserver, logging to
> > > /home/hadoop/hbase-1.2.3/logs/hbase-hadoop-1-regionserver-hadoop2.ou
> > > t*
> > >
> > > ……………
> > >
> > > *[hadoop@hadoop2 hbase-1.2.3]$ jps*
> > >
> > > *11805 SecondaryNameNode*
> > >
> > > *11614 DataNode*
> > >
> > > *507 NodeManager*
> > >
> > > *30687 HRegionServer*
> > >
> > > *385 ResourceManager*
> > >
> > > *11379 NameNode*
> > >
> > > *30899 Jps*
> > >
> > > *……………………..*
> > >
> > > *[hadoop@hadoop2 hbase-1.2.3]$ bin/stop-hbase.sh *
> > >
> > > *stopping hbasecat: /tmp/hbase-hadoop-master.pid: No such file or
> > > directory*
> > >
> > >
> > >
> > > *localhost: no zookeeper to stop because no pid file
> > > /tmp/hbase-hadoop-zookeeper.pid*
> > >
> > >
> > >
> > > 2.       When I check the logs, and a fatal errors are raised once
> again,
> > > but I don’t know why.
> > >
> > >
> > >
> > > 2016-11-10 11:25:14,177 INFO  [main-SendThread(localhost:2181)]
> > > zookeeper.ClientCnxn: Opening socket connection to server localhost/
> > > 127.0.0.1:2181. Will not attempt to authenticate using SASL (unknown
> > > error)
> > >
> > > 2016-11-10 11:25:14,181 WARN  [main-SendThread(localhost:2181)]
> > > zookeeper.ClientCnxn: Session 0x0 for server null, unexpected error,
> > > closing socket connection and attempting reconnect
> > >
> > > java.net.ConnectException: Connection refused
> > >
> > >               at sun.nio.ch.SocketChannelImpl.checkConnect(Native
> > > Method)
> > >
> > >               at sun.nio.ch.SocketChannelImpl.finishConnect(
> > > SocketChannelImpl.java:739)
> > >
> > >               at
> > > org.apache.zookeeper.ClientCnxnSocketNIO.doTransport(
> > > ClientCnxnSocketNIO.java:361)
> > >
> > >               at org.apache.zookeeper.ClientCnxn$SendThread.run(
> > > ClientCnxn.java:1081)
> > >
> > > 2016-11-10 11:25:14,291 INFO  [main-SendThread(localhost:2181)]
> > > zookeeper.ClientCnxn: Opening socket connection to server
> > > localhost/0:0:0:0:0:0:0:1:2181. Will not attempt to authenticate
> > > using SASL (unknown error)
> > >
> > > 2016-11-10 11:25:14,294 WARN  [main-SendThread(localhost:2181)]
> > > zookeeper.ClientCnxn: Session 0x0 for server null, unexpected error,
> > > closing socket connection and attempting reconnect
> > >
> > > java.net.ConnectException: Connection refused
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> >
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message