hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From QI Congyun <Congyun...@alcatel-sbell.com.cn>
Subject RE: problem in launching HBase
Date Tue, 15 Nov 2016 05:19:11 GMT

The name node and data node are running normally, such as the following process. The file
"hbase-site.xml" and other associated files are enclosed.
Thanks.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[hadoop@hadoop2 conf]$ jps
11805 SecondaryNameNode
32314 Jps
11614 DataNode
507 NodeManager
385 ResourceManager
11379 NameNode
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[hadoop@hadoop2 hadoop-2.7.3]$ bin/hdfs dfsadmin -report
Configured Capacity: 154684043264 (144.06 GB)
Present Capacity: 133174730752 (124.03 GB)
DFS Remaining: 128144982016 (119.34 GB)
DFS Used: 5029748736 (4.68 GB)
DFS Used%: 3.78%
Under replicated blocks: 0
Blocks with corrupt replicas: 0
Missing blocks: 0
Missing blocks (with replication factor 1): 0

-------------------------------------------------

Live datanodes (1):

Name: 127.0.0.1:9866 (localhost)
Hostname: localhost
Decommission Status : Normal
Configured Capacity: 154684043264 (144.06 GB)
DFS Used: 5029748736 (4.68 GB)
Non DFS Used: 21509312512 (20.03 GB)
DFS Remaining: 128144982016 (119.34 GB)
DFS Used%: 3.25%
DFS Remaining%: 82.84%
Configured Cache Capacity: 0 (0 B)
Cache Used: 0 (0 B)
Cache Remaining: 0 (0 B)
Cache Used%: 100.00%
Cache Remaining%: 0.00%
Xceivers: 1
Last contact: Tue Nov 15 13:17:01 CST 2016
..................................................... ..............................................................................................



-----Original Message-----
From: Ted Yu [mailto:yuzhihong@gmail.com] 
Sent: Tuesday, November 15, 2016 11:50 AM
To: user@hbase.apache.org
Subject: Re: problem in launching HBase

2016-10-31 15:49:57,528 FATAL [localhost:16000.activeMasterManager]
master.HMaster: Failed to become active master
java.net.ConnectException: Call From hadoop2/127.0.0.1 to localhost:8020 failed on connection
exception: java.net.ConnectException: Connection refused; For more details see:
http://wiki.apache.org/hadoop/ConnectionRefused
  at sun.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInstance0(Native Method)
  at
sun.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInstance(NativeConstructorAccessorImpl.java:57)
...
  at org.apache.hadoop.hdfs.DFSClient.setSafeMode(DFSClient.java:2264)
  at
org.apache.hadoop.hdfs.DistributedFileSystem.setSafeMode(DistributedFileSystem.java:986)
  at
org.apache.hadoop.hdfs.DistributedFileSystem.setSafeMode(DistributedFileSystem.java:970)
  at org.apache.hadoop.hbase.util.FSUtils.isInSafeMode(FSUtils.java:525)
  at org.apache.hadoop.hbase.util.FSUtils.waitOnSafeMode(FSUtils.java:971)

Was the namenode running fine on localhost ?

Can you pastebin the contents of hbase-site.xml ?

On Mon, Nov 14, 2016 at 7:40 PM, QI Congyun <Congyun.Qi@alcatel-sbell.com.cn
> wrote:

> Dear Ted,
>
> I had learn the HBase quick-start cookbook although I have not yet 
> read all of the document, I have known how to configure the HBase 
> primary parameters and basic operation.
>
> I had ever tried to both make HBase control to use zookeeper and 
> cancel HBase to start zookeeper server via set up the export 
> HBASE_MANAGES_ZK=true/false in the file--hbase-env.sh. Whatever 
> zookeeper is launched by HBase automatically or started manually, the 
> same problems and logs are encountered as follows you submitted. I 
> don't understand why zookeeper authentication SASL failed.
>
> Actually when do the command "start-hbase.sh", the master process was 
> opened at the beginning, afterwards it's closed by itself, meanwhile 
> the zookeeper quorum process is always running until kill it manually. 
> I had do the command "JPS" to observe the process.
>
> Thanks.
>
>
> -----Original Message-----
> From: Ted Yu [mailto:yuzhihong@gmail.com]
> Sent: Tuesday, November 15, 2016 11:01 AM
> To: user@hbase.apache.org
> Subject: problem in launching HBase
>
> 2016-11-10 11:25:14,177 INFO  [main-SendThread(localhost:2181)]
> zookeeper.ClientCnxn: Opening socket connection to server localhost/
> *127.0.0.1*:2181. Will not attempt to           authenticate using SASL
> (unknown error)
>
> Was the zookeeper quorum running on the localhost ?
>
> In the future, use pastebin for passing config / log files - 
> attachment would be stripped by mailing list.
>
> Have you read this ?
>
> http://hbase.apache.org/book.html#quickstart_fully_distributed
>
> On Mon, Nov 14, 2016 at 6:26 PM, QI Congyun <Congyun.Qi@alcatel-sbell.com.
> cn
> > wrote:
>
> >
> > My previous e-mail is attached, pls check if the relative traces are 
> > enough to investigate or not?
> > My node configuration are also enclosed.
> >
> > Thanks a lot.
> >
> >
> > ---------- Forwarded message ----------
> > From: QI Congyun <Congyun.Qi@alcatel-sbell.com.cn>
> > To: "user-info@hbase.apache.org" <user-info@hbase.apache.org>
> > Cc:
> > Date: Mon, 14 Nov 2016 08:20:11 +0000
> > Subject: my questions about launching HBase
> >
> > Hi, Specialist,
> >
> >
> >
> > I try to set up a HBase database, but the HBase is always raised 
> > some errors. I had ever sent the e-mail to one of hbase mail-list, 
> > the e-mail is refused some times, then I try to submit my questions 
> > to the new mail-box, hope to receive your response.
> >
> > Thanks a lot.
> >
> >
> >
> > my hadoop version is Hadoop-2.7.3,
> >
> > my OS is: CEOS linux6.4.
> >
> >
> >
> >
> > ---------- Forwarded message ----------
> > From: QI Congyun <Congyun.Qi@alcatel-sbell.com.cn>
> > To: "hbase-dev@lists.apache.org" <hbase-dev@lists.apache.org>
> > Cc:
> > Date: Fri, 11 Nov 2016 02:01:58 +0000
> > Subject: FW: my questions are always not resolved about hbase
> >
> >
> >
> > The E-mail can’t be sent to the destination e-mail box, resent it again.
> >
> >
> >
> > Thanks.
> >
> >
> >
> > *From:* QI Congyun
> > *Sent:* Thursday, November 10, 2016 11:53 AM
> > *To:* 'hbase-dev@lists.apache.org'
> > *Subject:* my questions are always not resolved about hbase
> >
> >
> >
> > Hello sir,
> >
> >
> >
> > So sorry to bather you, I’m interested in the Hadoop system, and 
> > attempted to use Hadoop and Hbase, but the Hbase issue can’t be 
> > resolved, could you help me? Thanks in advance.
> >
> >
> >
> > 1.       I’m very bewildered why the same issue is always encountered
> > when launching hbase each time, the raised information is attached 
> > as
> > follows:
> >
> >
> >
> > *[hadoop@hadoop2 hbase-1.2.3]$ *
> >
> > *[hadoop@hadoop2 hbase-1.2.3]$ bin/start-hbase.sh *
> >
> > *localhost: starting zookeeper, logging to 
> > /home/hadoop/hbase-1.2.3/bin/../logs/hbase-hadoop-zookeeper-hadoop2.
> > ou
> > t*
> >
> > *localhost: java.io.IOException: Unable to create data dir
> > /home/testuser/zookeeper*
> >
> > *localhost:      at
> > org.apache.hadoop.hbase.zookeeper.HQuorumPeer.writeMyID(HQuorumPeer.
> > ja
> > va:157)*
> >
> > *localhost:      at
> > org.apache.hadoop.hbase.zookeeper.HQuorumPeer.main(HQuorumPeer.java:
> > 70
> > )*
> >
> > *starting master, logging to
> > /home/hadoop/hbase-1.2.3/logs/hbase-hadoop-master-hadoop2.out*
> >
> > *starting regionserver, logging to
> > /home/hadoop/hbase-1.2.3/logs/hbase-hadoop-1-regionserver-hadoop2.ou
> > t*
> >
> > ……………
> >
> > *[hadoop@hadoop2 hbase-1.2.3]$ jps*
> >
> > *11805 SecondaryNameNode*
> >
> > *11614 DataNode*
> >
> > *507 NodeManager*
> >
> > *30687 HRegionServer*
> >
> > *385 ResourceManager*
> >
> > *11379 NameNode*
> >
> > *30899 Jps*
> >
> > *……………………..*
> >
> > *[hadoop@hadoop2 hbase-1.2.3]$ bin/stop-hbase.sh *
> >
> > *stopping hbasecat: /tmp/hbase-hadoop-master.pid: No such file or
> > directory*
> >
> >
> >
> > *localhost: no zookeeper to stop because no pid file
> > /tmp/hbase-hadoop-zookeeper.pid*
> >
> >
> >
> > 2.       When I check the logs, and a fatal errors are raised once again,
> > but I don’t know why.
> >
> >
> >
> > 2016-11-10 11:25:14,177 INFO  [main-SendThread(localhost:2181)]
> > zookeeper.ClientCnxn: Opening socket connection to server localhost/ 
> > 127.0.0.1:2181. Will not attempt to authenticate using SASL (unknown
> > error)
> >
> > 2016-11-10 11:25:14,181 WARN  [main-SendThread(localhost:2181)]
> > zookeeper.ClientCnxn: Session 0x0 for server null, unexpected error, 
> > closing socket connection and attempting reconnect
> >
> > java.net.ConnectException: Connection refused
> >
> >               at sun.nio.ch.SocketChannelImpl.checkConnect(Native
> > Method)
> >
> >               at sun.nio.ch.SocketChannelImpl.finishConnect(
> > SocketChannelImpl.java:739)
> >
> >               at 
> > org.apache.zookeeper.ClientCnxnSocketNIO.doTransport(
> > ClientCnxnSocketNIO.java:361)
> >
> >               at org.apache.zookeeper.ClientCnxn$SendThread.run(
> > ClientCnxn.java:1081)
> >
> > 2016-11-10 11:25:14,291 INFO  [main-SendThread(localhost:2181)]
> > zookeeper.ClientCnxn: Opening socket connection to server 
> > localhost/0:0:0:0:0:0:0:1:2181. Will not attempt to authenticate 
> > using SASL (unknown error)
> >
> > 2016-11-10 11:25:14,294 WARN  [main-SendThread(localhost:2181)]
> > zookeeper.ClientCnxn: Session 0x0 for server null, unexpected error, 
> > closing socket connection and attempting reconnect
> >
> > java.net.ConnectException: Connection refused
> >
> >
> >
> >
> >
> >
>
Mime
View raw message