hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Ted Yu <yuzhih...@gmail.com>
Subject Re: HBase acl commands are too slow
Date Mon, 13 Jun 2016 14:12:44 GMT
Can you inspect master log for the corresponding 40 seconds to see if there
was some clue ?

Feel free to pastebin the log snippet for this period if you cannot
determine the cause.

Cheers

On Sun, Jun 12, 2016 at 10:19 PM, kumar r <kumarccpp@gmail.com> wrote:

> Hi,
>
> I have configured secure HBase-1.1.3. Hadoop version using 2.7.2.
>
> I have enabled authorization in HBase.
>
> When executing any authorization command like user_permission, grant,
> revoke,
> etc.
>
> Its getting more than 40 seconds to display the result.
>
> Below are hbase-site.xml configuration properties
>
>
> <property>
>     <name>hbase.master</name>
>     <value>IP:60000</value>
> </property>
> <property>
>     <name>hbase.rootdir</name>
>     <value>hdfs://IP:9000/HBase</value>
> </property>
> <property>
>     <name>hbase.cluster.distributed</name>
>     <value>true</value>
> </property>
> <property>
>     <name>hbase.zookeeper.quorum</name>
>     <value>IP1:2181,IP2:2181,IP3:2181</value>
> </property>
> <property>
>     <name>hbase.master.port</name>
>     <value>60000</value>
> </property>
> <property>
>     <name>hbase.master.info.port</name>
>     <value>60010</value>
> </property>
> <property>
>     <name>hbase.regionserver.port</name>
>     <value>60020</value>
> </property>
> <property>
>     <name>hbase.regionserver.info.port</name>
>     <value>60030</value>
> </property>
> <property>
>     <name>hbase.security.authentication</name>
>     <value>KERBEROS</value>
> </property>
> <property>
>     <name>hbase.master.keytab.file</name>
>     <value>masterkeytab</value>
> </property>
> <property>
>     <name>hbase.regionserver.keytab.file</name>
>     <value>regionserverkeytab</value>
> </property>
> <property>
>     <name>hbase.master.kerberos.principal</name>
>     <value>masterprincipal</value>
> </property>
> <property>
>     <name>hbase.regionserver.kerberos.principal</name>
>     <value>regionserverprincipal</value>
> </property>
> <property>
>     <name>hbase.rpc.engine</name>
>     <value>org.apache.hadoop.hbase.ipc.SecureRpcEngine</value>
> </property>
> <property>
>     <name>hbase.ssl.enabled</name>
>     <value>true</value>
> </property>
> <property>
>     <name>hbase.superuser</name>
>     <value>@HadoopUser</value>
> </property>
> <property>
>     <name>hbase.security.authorization</name>
>     <value>true</value>
> </property>
> <property>
>     <name>hbase.coprocessor.master.classes</name>
>     <value>org.apache.hadoop.hbase.security.access.AccessController</value>
> </property>
> <property>
>     <name>hbase.coprocessor.region.classes</name>
>
> <value>org.apache.hadoop.hbase.security.token.TokenProvider,org.apache.hadoop.hbase.security.access.AccessController</value>
> </property>
>
> Find my stack overflow question here
> http://stackoverflow.com/questions/37782043/hbase-acl-commands-are-too-slow
>
> Thanks,
>
> Kumar
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message