hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Samir Ahmic <ahmic.sa...@gmail.com>
Subject Re: Regionserver IP in Meta
Date Thu, 11 Feb 2016 20:12:48 GMT
Hi Anna
What version of hbase you are using ? In most cases regoinserver will  be
bind on address which is resolved value of HOSTNAME environment variable.
Try "ping $HOSTNAME" to determine hostname of server then you can add this
line to /etc/hosts:

eth0_ip_address                     value_of_HOSTNAME_env_variable


On Thu, Feb 11, 2016 at 6:48 AM, Anna Claiborne <anna.claiborne@gmail.com>

> Hello
> I am setting up multiple test environments composed of Hbase/OpenTSDB.
> Each test environment consists of 1 stand alone Hbase server and 1 to n
> OpenTSDB servers. The issue I am having is getting the Hbase region server
> to resolve to the IPv4 address on eth0, as opposed to The
> OpenTSDB clients all think the region server they are looking for is at
>, when it is actually on another IP. Zookeeper on the stand alone
> Hbase server reports the region server in the meta table as (at
> least this is how I interpreted the message). See log from OpenTSDB below:
> 2016-02-10 15:14:40,513 INFO  [Hashed wheel timer #2-SendThread(
> ubuntu8.packetfabric.com:2181)] ClientCnxn: Session establishment
> complete on server hostname.domain.com/1 <
> http://ubuntu8.packetfabric.com/1>.111.111.11:2181, sessionid =
> 0x152cd76fea40029, negotiated timeout = 5000
> 2016-02-10 15:14:40,515 INFO  [Hashed wheel timer #2-EventThread]
> HBaseClient: Connecting to .META. region @
> 2016-02-10 15:14:40,516 WARN  [New I/O boss #34] HBaseClient: Couldn't
> connect to the RegionServer @
> 2016-02-10 15:14:40,516 INFO  [New I/O boss #34] HBaseClient: Lost
> connection with the .META. region
> 2016-02-10 15:14:40,516 INFO  [New I/O worker #22] HBaseClient:
> Invalidated cache for .META. as null still seems to be splitting or closing
> it.
> 2016-02-10 15:14:40,516 ERROR [New I/O boss #34] RegionClient: Unexpected
> exception from downstream on [id: 0xad59dc8e]
> java.net.ConnectException: Connection refused: /
> I have tried setting the host name in /etc/hosts on the stand alone Hbase
> server to the appropriate IPv4 address, and setting the IPv4 address in
> conf/regionserver. However, neither seems to get Zookeeper to report the
> region server accurately though. I have restarted Hbase after changing
> each. The docs aren’t completely clear (at least to me) how Hbase
> determines what IP to put in Meta as the address for the region server.
> Would greatly appreciate some help understanding/clarification on how to
> get this set correctly.
> Thanks!

  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message