hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Ted Yu <yuzhih...@gmail.com>
Subject Re: HMaster does not start when Upgrading Hbase 0.94 to 0.98 (needed by new version of Drill)
Date Sat, 14 Feb 2015 15:39:20 GMT
Alex:
bq. HMaster does not show up in the "jps" processes list

Mind paste-bin'ning the relevant portion of master log ?

Thanks

On Sat, Feb 14, 2015 at 4:30 AM, Wellington Chevreuil <
wellington.chevreuil@gmail.com> wrote:

> Hi,
>
> It seems there's already a process using zookeeper port, which is
> preventing zookeeper from start properly. Does "netstat -nalp | grep 2181"
> return any result?
>
>
> On 13 Feb 2015, at 21:31, Alexander Zarei <alexanderz.simba@gmail.com>
> wrote:
>
> > Hi,
> >
> > I was wondering if you could help me solve this issue I am facing in
> setting up a new Hbase 0.98.
> >
> > So we had Hbase 0.94 running on our Drillbit machine. I stopped the .94,
> and installed a fresh 0.98 from Apache website.
> >
> > I configured hbase-site.xml based on the Apache getting started page,
> the file with the same name from 0.94 installation and this tutorial.
> >
> >
> > The problem is that HMaster does not show up in the "jps" processes
> list. In addition, when start_hbase.sh tries to start zookeeper the
> following exception happens:
> >
> > java.net.BindException: Address already in use
> >         at sun.nio.ch.Net.bind0(Native Method)
> >         at sun.nio.ch.Net.bind(Net.java:444)
> >         at sun.nio.ch.Net.bind(Net.java:436)
> >         at
> sun.nio.ch.ServerSocketChannelImpl.bind(ServerSocketChannelImpl.java:214)
> >         at
> sun.nio.ch.ServerSocketAdaptor.bind(ServerSocketAdaptor.java:74)
> >         at
> sun.nio.ch.ServerSocketAdaptor.bind(ServerSocketAdaptor.java:67)
> >         at
> org.apache.zookeeper.server.NIOServerCnxnFactory.configure(NIOServerCnxnFactory.java:95)
> >         at
> org.apache.zookeeper.server.ZooKeeperServerMain.runFromConfig(ZooKeeperServerMain.java:111)
> >         at
> org.apache.hadoop.hbase.zookeeper.HQuorumPeer.runZKServer(HQuorumPeer.java:91)
> >         at
> org.apache.hadoop.hbase.zookeeper.HQuorumPeer.main(HQuorumPeer.java:76)
> >
> >
> > Also when I open "./bin/hbase shell"
> > and run "list"
> > the following error shows up:
> >
> > ERROR: Can't get master address from ZooKeeper; znode data == null
> >
> > I have also attached my zookeeper configuration file and hbase-site.xml
> file.
> >
> >  I should also add that I do not need to upgrade files on the previous
> Hbase or use anything from it. I just need to set up this new Hbase and
> then I will populate the new tables. I am not sure if I should remove the
> "maprfs:///hbase" which holds the information from previous installation or
> not.
> >
> > I will really appreciate it if you could help me set the new Hbase up.
> >
> > Thanks,
> > Alex
> >
> > Alexander Zarei
> >
> > Computer Scientist | Simba Technologies Inc.
> >
> > +1.604.633.0008 | alexanderz@simba.com
> >
> >
> > 938 West 8th Avenue | Vancouver, BC | Canada | V5Z 1E5
> >
> > The Big Data Connectivity Experts | www.simba.com
> >
> > <hbase-site.xml>
>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message