hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From beeshma r <beeshm...@gmail.com>
Subject Re: error in installing and starting hbase
Date Sun, 26 Oct 2014 13:58:35 GMT
hi sean

Actually i started habse  from correct path
*beeshma@ubuntu:~/hbase-0.98.6.1-hadoop2/bin$ ./start-hbase.sh*

Error: Could not find or load main class
org.apache.hadoop.hbase.util.HBaseConfTool
Error: Could not find or load main class
org.apache.hadoop.hbase.zookeeper.ZKServerTool
starting master, logging to
/home/beeshma/hbase/logs/hbase-beeshma-master-ubuntu.out
Error: Could not find or load main class
org.apache.hadoop.hbase.master.HMaster
localhost: starting regionserver, logging to
/home/beeshma/hbase-0.98.6.1-hadoop2/bin/../logs/hbase-beeshma-regionserver-ubuntu.out


*i fallowed standalone mode*
https://hbase.apache.org/book/quickstart.html


*beeshma@ubuntu:~/hbase-0.98.6.1-hadoop2/bin$ ./hbase shell*
/usr/lib/jruby/lib/ruby/site_ruby/shared/builtin/javasupport/java.rb:51:in
`method_missing': cannot load Java class org.apache.hadoop.hbase.HConstants
(NameError)
    from /home/beeshma/hbase/hbase-shell/src/main/ruby/hbase.rb:39
    from /home/beeshma/hbase/hbase-shell/src/main/ruby/hbase.rb:105:in
`require'
    from /home/beeshma/hbase/bin/hirb.rb:105

 Thanks
Beeshma



On Sun, Oct 26, 2014 at 6:21 AM, Sean Busbey <busbey@cloudera.com> wrote:

> It looks like you're in a home directory, but start-hbase.sh is in your
> path.
>
> What manner of installation did you use?
>
> --
> Sean
> On Oct 26, 2014 6:45 AM, "beeshma r" <beeshma48@gmail.com> wrote:
>
> > Hi Ted
> >
> > i now trying to install hbase in my ubuntu.i struck here with this
> problem
> >
> >  $start-hbase.sh
> >
> > > Error: Could not find or load main class org.apache.hadoop.hbase.util.
> > > HBaseConfTool
> > > Error: Could not find or load main class org.apache.hadoop.hbase.
> > > zookeeper.ZKServerTool
> > > Error: Could not find or load main class org.apache.hadoop.hbase.
> > > master.HMaster
> >
> > I have tried all latest versions but no use
> >
> > This is *Hbae_sit.xml*
> >
> > <configuration>
> > <property>
> > <name>hbase.rootdir</name>
> > <value>file:///home/beesh_hadoop2/hbase</value>
> > </property>
> > <property>
> > <name>hbase.zookeeper.property.dataDir</name>
> > <value>/home/beesh_hadoop2/zookeeper</value>
> > </property>
> > </configuration>
> >
> >
> >
> > Here i attched  log
> >
>



--

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message