hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Jean-Marc Spaggiari <jean-m...@spaggiari.org>
Subject Re: Could not resolve the DNS name of slave2:60020
Date Thu, 31 Jul 2014 15:03:07 GMT
Oh. 0.90.6 is VERY old. Any chance for you to upgrade a more recent version
like CDH4 or even CDH5 (HBase 0.98)?


2014-07-31 3:25 GMT-04:00 Chandrashekhar Kotekar <shekhar.kotekar@gmail.com>
:

> No, we are using "hbase-0.90.6-cdh3u6"
>
>
> Regards,
> Chandrash3khar Kotekar
> Mobile - +91 8600011455
>
>
> On Thu, Jul 31, 2014 at 12:49 PM, Qiang Tian <tianq01@gmail.com> wrote:
>
> > see https://issues.apache.org/jira/browse/HBASE-3556
> > it looks you are using a very old release? 0.90 perhaps?
> >
> >
> >
> > On Thu, Jul 31, 2014 at 2:24 PM, Chandrashekhar Kotekar <
> > shekhar.kotekar@gmail.com> wrote:
> >
> > > This is how /etc/hosts file looks like on HBase master node
> > >
> > > ubuntu@master:~$ cat /etc/hosts
> > > 10.78.21.133 master
> > > #10.62.126.245 slave1
> > > #10.154.133.161 slave1
> > > 10.224.115.218 slave1
> > > 10.32.213.195 slave2
> > >
> > > and the code which actually tries to connect is as shown below:
> > >
> > > hTableInterface=hTablePool.getTable("POINTS_TABLE");
> > >
> > >
> > >
> > > Regards,
> > > Chandrash3khar Kotekar
> > > Mobile - +91 8600011455
> > >
> > >
> > > On Wed, Jul 30, 2014 at 6:43 PM, Jean-Marc Spaggiari <
> > > jean-marc@spaggiari.org> wrote:
> > >
> > > > Hi Chandrash,
> > > >
> > > > What do you have in your /etc/hosts? Can you also share the piece of
> > code
> > > > where you are doing the connection to HBase?
> > > >
> > > > Thanks,
> > > >
> > > > JM
> > > >
> > > >
> > > > 2014-07-30 7:34 GMT-04:00 Chandrashekhar Kotekar <
> > > > shekhar.kotekar@gmail.com>
> > > > :
> > > >
> > > > > I have a HBase cluster on AWS. I have written few REST services
> which
> > > are
> > > > > supposed to connect to this HBase cluster and get some data.
> > > > >
> > > > > My configuration is as below :
> > > > >
> > > > >    1. Java code, eclipse, tomcat running on my desktop
> > > > >    2. HBase cluster, Hadoop cluster sitting on AWS
> > > > >    3. Can connect to HBase cluster, Hadoop cluster ONLY THROUGH VPN
> > > > >
> > > > > Whenever web service tries to do ANY operation on HBase, it throws
> > > Could
> > > > > not resolve the DNS name of slave2:60020 error with following stack
> > > > trace.
> > > > >
> > > > >
> > > > > java.lang.IllegalArgumentException: Could not resolve the DNS name
> of
> > > > > slave2:60020
> > > > >     at
> > > > >
> > > >
> > >
> >
> org.apache.hadoop.hbase.HServerAddress.checkBindAddressCanBeResolved(HServerAddress.java:105)
> > > > >     at
> > > > >
> org.apache.hadoop.hbase.HServerAddress.<init>(HServerAddress.java:66)
> > > > >     at
> > > > >
> > > >
> > >
> >
> org.apache.hadoop.hbase.zookeeper.RootRegionTracker.dataToHServerAddress(RootRegionTracker.java:82)
> > > > >     at
> > > > >
> > > >
> > >
> >
> org.apache.hadoop.hbase.zookeeper.RootRegionTracker.waitRootRegionLocation(RootRegionTracker.java:73)
> > > > >     at
> > > > >
> > > >
> > >
> >
> org.apache.hadoop.hbase.client.HConnectionManager$HConnectionImplementation.locateRegion(HConnectionManager.java:578)
> > > > >     at
> > > > >
> > > >
> > >
> >
> org.apache.hadoop.hbase.client.HConnectionManager$HConnectionImplementation.locateRegion(HConnectionManager.java:558)
> > > > >     at
> > > > >
> > > >
> > >
> >
> org.apache.hadoop.hbase.client.HConnectionManager$HConnectionImplementation.locateRegionInMeta(HConnectionManager.java:687)
> > > > >     at
> > > > >
> > > >
> > >
> >
> org.apache.hadoop.hbase.client.HConnectionManager$HConnectionImplementation.locateRegion(HConnectionManager.java:589)
> > > > >
> > > > >  at
> > > > >
> > > >
> > >
> >
> org.apache.hadoop.hbase.client.HTablePool.createHTable(HTablePool.java:129)
> > > > >     at
> > > > >
> > org.apache.hadoop.hbase.client.HTablePool.getTable(HTablePool.java:96)
> > > > >     at
> > com.shekhar.dao.AdminDAO.getAdminInfoByRowKey(AdminDAO.java:63)
> > > > >     at
> > > > com.shekhar.auth.Authorization.isSystemAdmin(Authorization.java:41)
> > > > >     at
> > > > >
> > > >
> > >
> >
> com.shekhar.business.ReadingProcessor.getReadingInfo(ReadingProcessor.java:310)
> > > > >     at
> > > > >
> > >
> com.shekhar.services.ReadingService.getReadings(ReadingService.java:543)
> > > > >     at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
> > > > >
> > > > >
> > > > >
> > > > >
> > > > > In hbase-site.xml file I have given IP address of HBase master and
> in
> > > > > core-site.xml file IP address of namenode is given.
> > > > >
> > > > > Has anyone faced this type of problem? Why this problem arises?
> > > > >
> > > > > I have posted same question on Stack overflow but no one replied
> > hence
> > > > > posting question here.
> > > > >
> > > > > Request you to please help.
> > > > >
> > > > >
> > > > >
> > > > > Regards,
> > > > > Chandrash3khar Kotekar
> > > > > Mobile - +91 8600011455
> > > > >
> > > >
> > >
> >
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message