hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Ted Yu <yuzhih...@gmail.com>
Subject Re: HBase connectivity issue
Date Tue, 20 May 2014 15:08:50 GMT
Is HBase running properly on that node ?

hbase.zookeeper.quorum and hbase.zookeeper.property.clientPort parameters
are absent in hbase-site.xml

Cheers


On Mon, May 19, 2014 at 11:57 PM, yogesh bedekar
<yogesh.bedekar@oracle.com>wrote:

> Hi,
>
> I am using HBase 0.94.8 in my maven project.
> I am trying to conect to an HBase database that is on the same node in
> this project.
>
> I am getting the following following exception :-
>
> 14/05/14 02:45:17 INFO zookeeper.ZooKeeper: Initiating client
> connection, connectString=blr2211457.idc.oracle.com:2182
> sessionTimeout=180000 watcher=hconnection
> 14/05/14 02:45:17 INFO zookeeper.RecoverableZooKeeper: The identifier of
> this process is 29532@blr2211457
> 14/05/14 02:45:17 WARN zookeeper.ClientCnxn: Session 0x0 for server
> null, unexpected error, closing socket connection and attempting reconnect
> java.lang.IllegalArgumentException: No Configuration was registered that
> can handle the configuration named Client
> at
> com.bea.common.security.jdkutils.JAASConfiguration.
> getAppConfigurationEntry(JAASConfiguration.java:130)
> at
> org.apache.zookeeper.client.ZooKeeperSaslClient.<init>(
> ZooKeeperSaslClient.java:97)
> at
> org.apache.zookeeper.ClientCnxn$SendThread.startConnect(ClientCnxn.java:
> 943)
> at org.apache.zookeeper.ClientCnxn$SendThread.run(ClientCnxn.java:993)
> 14/05/14 02:45:18 WARN zookeeper.RecoverableZooKeeper: Possibly
>
> I have not enabled security in the hbase-site.xml.
> I am embedding an hbase-site.xml into my maven project.
>
> It has the following entries :-
>
> <configuration>
>   <property>
>     <name>hbase.defaults.for.version</name>
>     <value>0.94.8-SNAPSHOT</value>
>   </property>
>
>   <property>
>     <name>hbase.defaults.for.version.skip</name>
>     <value>true</value>
>   </property>
>    <property>
>     <name>hbase.zookeeper.quorum</name>
>     <value>blr2211457.idc.oracle.com</value>
>     <description>The directory shared by RegionServers.
>     </description>
>   </property>
>    <property>
>     <name>hbase.zookeeper.property.clientPort</name>
>     <value>2181</value>
>     <description>The directory shared by RegionServers.
>     </description>
>   </property>
>    <property>
>     <name>hbase.master</name>
>     <value>blr2211457.idc.oracle.com:60000</value>
>     <description>The directory shared by RegionServers.
>     </description>
>   </property>
>   <property>
>   <name>hbase.rootdir</name>
> <value>hdfs://blr2211457.idc.oracle.com:8020/hbase</value>
> </property>
> </configuration>
>
> I confirmed that this file is being read successfully and its properties
> are being used.
>
> The hbase-site.xml in the database has the following entries -
>
> <configuration>
>   <property>
>     <name>hbase.rootdir</name>
> <value>file:///scratch/ybedekar/hbase0.94.8logs/hbase</value>
>   </property>
>   <property>
>     <name>hbase.zookeeper.property.dataDir</name>
> <value>/scratch/ybedekar/hbase0.94.8logs/zookeeper</value>
>   </property>
>    <property>
>         <name>hbase.security.authorization</name>
>         <value>false</value>
>       </property>
> </configuration>
>
> Thanks in advance for any help in resolving this.
>
> Thanks,
> Yogesh
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message