hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Ted Yu <yuzhih...@gmail.com>
Subject Re: connecting to hbase remotely
Date Sun, 09 Mar 2014 14:50:02 GMT
HTablePool has been deprecated:

 * @deprecated Use {@link HConnection#getTable(String)} instead.
 */
@InterfaceAudience.Private
public class HTablePool implements Closeable {


Work is in progress to remove it - see HBASE-9117


On Sun, Mar 9, 2014 at 6:29 AM, Vijayakumar Ramdoss <nellaivijay@live.com>wrote:

>
> Please You should probably build something around the HTablePool that
> comes with HBase.
> http://stackoverflow.com/questions/17661217/hbase-connection-pool-in-tomcat
>
> Thanks
> Vijay Ram
> Sent from my iPad
>
> > On Mar 7, 2014, at 1:40 AM, "yeshwanth kumar" <yeshwanth43@gmail.com>
> wrote:
> >
> > thanks Jean and Ted,
> >
> > issue was resolved, i was using multiple configurations for two different
> > tables, for one table i specified config property but for another i
> missed
> > it,
> > that caused the issue.
> >
> >
> > in my application i made Rest service on hbase data,
> > for every call i am creating a connection to hbase, is there a way to do
> it
> > efficiently like persisting connection or kind of connection pool.
> > need ur suggestions for improving performance.
> >
> >
> > thanks,
> > Yeshwanth
> >
> >
> >
> >
> >> On Thu, Mar 6, 2014 at 11:14 PM, Ted Yu <yuzhihong@gmail.com> wrote:
> >>
> >> Looks like you were serving requests using web server.
> >>
> >> Is hbase-site.xml in the classpath ?
> >>
> >> Thanks
> >>
> >>
> >> On Thu, Mar 6, 2014 at 3:05 AM, yeshwanth kumar <yeshwanth43@gmail.com
> >>> wrote:
> >>
> >>> Hi i am using HBase 0.94.6-cdh4.5.0
> >>>
> >>> i conected to hbase by setting config explicitly in my code through
> >>> config.set zookeeper quorum property.
> >>>
> >>> i am able to read the hbase table data properly,it is connecting to the
> >>> host specified in config
> >>> log:
> >>>
> >>> " Creating new Groups object
> >>> Group mapping
> >> impl=org.apache.hadoop.security.ShellBasedUnixGroupsMapping;
> >>> cacheTimeout=300000
> >>> hadoop login
> >>> hadoop login commit
> >>> using local user:UnixPrincipal: root
> >>> UGI loginUser:root
> >>> hconnection opening connection to ZooKeeper with ensemble (
> >>> 192.168.2.51:2181
> >>> )"
> >>>
> >>> but when i try to write data to hbase it is trying to connect to the
> >>> localhost as
> >>> log:
> >>> "hconnection opening connection to ZooKeeper with ensemble
> >>> (localhost:2181)"
> >>>
> >>>
> >>> complete log for writing to hbase is here <
> http://pastebin.com/kAp1h4ru>
> >>>
> >>> am i missing anything, do i need to specify anyother properties
> >>>
> >>> can some one help me with this issue.
> >>>
> >>>
> >>> thanks,
> >>> yeshwanth
> >>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message