hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From 冯宏华 <fenghong...@xiaomi.com>
Subject 答复: New region server not assigned any region
Date Tue, 04 Mar 2014 14:37:20 GMT
New regionserver will be assigned regions moved out from other regionserver by balance, and
there are some reasons why balance doesn't happen immediately after the regionserver is added
to cluster:

1. balance isn't enabled
2. balance interval not elapses (balance is triggered once every 5 minutes by default)
3. when balance chore runs, it can still refuse to do balance if:
  3.1. there are regions in transition, or
  3.2. master is processing some dead regionserver(s)

You can use balance related commands from shell to check if balance is turned on, or to manually
trigger balance, type 'help' and look at the balance category commands from shell

You can also check the master log by searching 'balance' keyword to verify whether a balance
is triggered, and the reason if not(note: no log if balance is turned off). There will be
'balance ...' log if there are region-move due to balance

________________________________________
发件人: Vimal Jain [vkjk89@gmail.com]
发送时间: 2014年3月4日 14:26
收件人: user@hbase.apache.org
主题: New region server not assigned any region

Hi,
I first decommissioned a region server by using below command on master
*./graceful_stop.sh  ip-10-14-24-19*
and then added  back same server to the cluster by running below command (
on that particular node )
*hbase-daemon.sh start regionserver*

Server is started properly but its not assigned any region.
Can you please help.

--
Thanks and Regards,
Vimal Jain
Mime
View raw message