hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Roy23 <sumandebr...@gmail.com>
Subject Needed to restart HBase. Now Master won't start
Date Thu, 26 Sep 2013 01:02:48 GMT
Hi, 

I needed to restart Hbase , and now it cannot find the master. This is a
standalone installation, Here are some logs
*[master.out] *when bin/hbase-start is run: 

$ cat current_fail_log | grep WARN
2013-09-26 00:12:57,024 WARN
org.apache.hadoop.hbase.zookeeper.RecoverableZooKeeper: Node
/hbase/backup-masters/dev01.ec2.salami.pw,45420,1380154376596 already
deleted, and this is not a retry
2013-09-26 00:12:57,329 WARN
org.apache.hadoop.hbase.master.snapshot.SnapshotManager: Couldn't delete
working snapshot directory: file:/ht_data/hbase/hbase/.hbase-snapshot/.tmp
2013-09-26 00:12:58,457 WARN org.apache.hadoop.util.NativeCodeLoader: Unable
to load native-hadoop library for your platform... using builtin-java
classes where applicable
2013-09-26 00:12:58,513 WARN
org.apache.hadoop.hbase.master.MasterFileSystem: Master stopped while trying
to get failed servers.
2013-09-26 00:12:58,824 WARN org.apache.zookeeper.server.NIOServerCnxn:
caught end of stream exception
2013-09-26 00:12:59,526 WARN
org.apache.hadoop.hbase.zookeeper.RecoverableZooKeeper: Node
/hbase/root-region-server already deleted, and this is not a retry

$ cat current_fail_log | grep ERROR
2013-09-26 00:16:17,115 ERROR
org.apache.hadoop.hbase.master.HMasterCommandLine: Failed to start master


Here are other settings:
*/etc/hosts:*
127.0.0.1 localhost
10.241.54.111 dev01.ec2.salami.pw

# The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
::1 ip6-localhost ip6-loopback
fe00::0 ip6-localnet
ff00::0 ip6-mcastprefix
ff02::1 ip6-allnodes
ff02::2 ip6-allrouters
ff02::3 ip6-allhosts

*hbase-site.xml*
configuration>
<property>
    <name>hbase.rootdir</name>
    <value>file:///ht_data/hbase/hbase</value>
  </property>
  <property>
    <name>hbase.zookeeper.property.dataDir</name>
    <value>/ht_data/hbase/zookeeper</value>
  </property>
  <property>
     <name>hbase.zookeeper.quorum</name>
      <value></value>
  </property>
  <property>
     <name>hbase.zookeeper.property.clientPort</name>
     <value>2181</value>
  </property>
</configuration>

use localhost or 127.0.0.1 in the value field of quorom does not help.
Yields connection refused error. 

Any ideas as to why this is happening. It is very much appreciated if
someone can help. I will keep adding to this thread if I encounter new
issues. As of now, we desperately need to get hbase up and running. Please
also feel free to ask any additional questions/requirements/ logs. .

Thanks -  Roy. 



--
View this message in context: http://apache-hbase.679495.n3.nabble.com/Needed-to-restart-HBase-Now-Master-won-t-start-tp4051241.html
Sent from the HBase User mailing list archive at Nabble.com.

Mime
View raw message