hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From lars hofhansl <la...@apache.org>
Subject Re: High cpu usage on a region server
Date Wed, 11 Sep 2013 20:55:41 GMT
You might have run into HBASE-9428

-- Lars



________________________________
 From: OpenSource Dev <dev.opensource@gmail.com>
To: user@hbase.apache.org 
Sent: Wednesday, September 11, 2013 1:49 PM
Subject: High cpu usage on a region server
 

Hi,

I'm using HBase 0.94.6 (CDH 4.3) for Opentsdb. So far I have had no
issues with writes/puts. System is handles upto 800k puts per seconds
without issue. On average we do 250k puts per second.

I am having the problem with Reads, I've also isolated where the
problem is but not been able to find the root cause.

I have 16 machines running hbase-region server, each has ~35 regions.
Once in a while cpu goes flatout 80% in 1 region server. These are the
things i've noticed in ganglia:

hbase.regionserver.request - evenly distributed. Not seeing any spikes
on the busy server
hbase.regionserver.blockCacheSize - between 500MB and 1000MB
hbase.regionserver.compactionQueueSize - avg 2 or less
hbase.regionserver.blockCacheHitRatio - 30% on busy node, >60% on other nodes


JVM Heap size is set to 16GB and I'm using -XX:+UseParNewGC
-XX:+UseConcMarkSweepGC

I've noticed the system load moves to a different region, sometimes
within a minute, if the busy region is restarted.

Any suggestion what could be causing the load and/or what other
metrics should I check ?


Thank you!
Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message