hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Shengjie Min <shengjie....@gmail.com>
Subject Re: HBase Java client - unknown host: localhost.localdomain
Date Sun, 25 Aug 2013 14:31:29 GMT
Sure, Kevin,

http://imgur.com/SQ3Zao9

Shengjie


On 25 August 2013 22:22, Kevin O'dell <kevin.odell@cloudera.com> wrote:

> Shengjie,
>
>   Good news on being able to connect to the ui from the client. Can you
> post a screen shot on imgur?
> On Aug 25, 2013 10:12 AM, "Jean-Marc Spaggiari" <jean-marc@spaggiari.org>
> wrote:
>
> > Can you share your client code? Or at least the section where you do the
> > connection?
> >
> > Also, have you tried to run the same code from inside the VM?
> >
> > JM
> >
> > 2013/8/25 Shengjie Min <shengjie.min@gmail.com>
> >
> > > Hi Jean-Marc,
> > >
> > > Sorry about the screenshot, yes, my Hbase client is outside of my VM.
> > And I
> > > can access WebUI from outside: http://cloudera:60010
> > >
> > > Shengjie
> > >
> > >
> > > On 25 August 2013 21:43, Jean-Marc Spaggiari <jean-marc@spaggiari.org
> > > >wrote:
> > >
> > > > I think you need to post the screenshot on an external website and
> send
> > > the
> > > > link here.
> > > >
> > > > So, you are trying to access your VM from outside of your VM? Or your
> > > > client application is into the VM too?
> > > >
> > > > If you are outside of your VM, are you able to access the VM from
> > > outside?
> > > >
> > > > Like, are you able to access the WebUI from outside of the VM with
> > > > something like "http://cloudera:60010"?
> > > >
> > > > JM
> > > >
> > > > 2013/8/25 Shengjie Min <shengjie.min@gmail.com>
> > > >
> > > > >
> > > > >
> > > > >
> > > > > On 25 August 2013 21:08, Kevin O'dell <kevin.odell@cloudera.com>
> > > wrote:
> > > > >
> > > > >> Can you attach a screen shot of the HMaster UI? It appears ZK
is
> > > > >> connecting
> > > > >> fine, but can't find .META.
> > > > >> On Aug 25, 2013 8:57 AM, "Shengjie Min" <shengjie.min@gmail.com>
> > > wrote:
> > > > >>
> > > > >> > Hi Jean-Marc,
> > > > >> >
> > > > >> > You meant my cloudera vm or my client? Here is my /etc/hosts
> > > > >> >
> > > > >> > cloudera vm:
> > > > >> >
> > > > >> > 127.0.0.1   localhost.localdomain   localhost
> > > > >> >
> > > > >> > client:
> > > > >> > 127.0.0.1       localhost
> > > > >> > 255.255.255.255 broadcasthost
> > > > >> > ::1             localhost
> > > > >> > fe80::1%lo0     localhost
> > > > >> >
> > > > >> > 172.16.144.150  cloudera
> > > > >> >
> > > > >> >
> > > > >> > Shengjie
> > > > >> >
> > > > >> >
> > > > >> > On 25 August 2013 20:28, Jean-Marc Spaggiari <
> > > jean-marc@spaggiari.org
> > > > >> > >wrote:
> > > > >> >
> > > > >> > > Hi,
> > > > >> > >
> > > > >> > > Do you have your host+ip in your host file?
> > > > >> > >
> > > > >> > > JM
> > > > >> > >
> > > > >> > > 2013/8/25 Shengjie Min <shengjie.min@gmail.com>
> > > > >> > >
> > > > >> > > > Hi guys,
> > > > >> > > >
> > > > >> > > > I am running cloudera quick start vm:
> > > > >> > > >
> > > > >> > > > Versions:
> > > > >> > > >
> > > > >> > > > Hadoop: 2.0.0-cdh4.3.1
> > > > >> > > >
> > > > >> > > > HBase: 0.94.6-cdh4.3.1
> > > > >> > > >
> > > > >> > > > Here is my little remote HBase Java
> client(HbaseClient.java),
> > > all
> > > > it
> > > > >> > does
> > > > >> > > > is:
> > > > >> > > >
> > > > >> > > > public static void main(String[] args) throws
IOException {
> > > > >> > > >     Configuration config = HBaseConfiguration.create();
> > > > >> > > >     HTable table = new HTable(config, "s1");
> > > > >> > > >     System.out.println(table.getTableName());
> > > > >> > > > }
> > > > >> > > >
> > > > >> > > > hbase-site.xml:
> > > > >> > > >
> > > > >> > > > <property>
> > > > >> > > >     <name>hbase.rootdir</name>
> > > > >> > > >     <value>hdfs://172.16.144.150:8020/hbase</value>
> > > > >> > > >   </property>
> > > > >> > > >   <property>
> > > > >> > > >     <name>zookeeper.znode.parent</name>
> > > > >> > > >     <value>/hbase</value>
> > > > >> > > >   </property>
> > > > >> > > >   .......
> > > > >> > > >   <property>
> > > > >> > > >     <name>zookeeper.znode.rootserver</name>
> > > > >> > > >     <value>root-region-server</value>
> > > > >> > > >   </property>
> > > > >> > > >   <property>
> > > > >> > > >     <name>hbase.zookeeper.quorum</name>
> > > > >> > > >     <value>172.16.144.150</value>
> > > > >> > > >   </property>
> > > > >> > > >
> > > > >> > > > When I run my java client, I get the error unknown
host:
> > > > >> > > > localhost.localdomain:
> > > > >> > > >
> > > > >> > > > Initiating client connection, connectString=
> > 172.16.144.150:2181
> > > > >> > > > sessionTimeout=60000 watcher=hconnection
> > > > >> > > > zookeeper.disableAutoWatchReset is false
> > > > >> > > > The identifier of this process is
> 41939@smin-MacBook-Pro.local
> > > > >> > > > Opening socket connection to server cloudera/
> > > 172.16.144.150:2181.
> > > > >> Will
> > > > >> > > > not attempt to authenticate using SASL (unknown
error)
> > > > >> > > > Socket connection established to cloudera/
> 172.16.144.150:2181
> > ,
> > > > >> > > > initiating session
> > > > >> > > > Session establishment request sent on cloudera/
> > > > 172.16.144.150:2181
> > > > >> > > > Session establishment complete on server cloudera/
> > > > >> 172.16.144.150:2181,
> > > > >> > > > sessionid = 0x14076b058850045, negotiated timeout
= 60000
> > > > >> > > > hconnection Received ZooKeeper Event, type=None,
> > > > >> state=SyncConnected,
> > > > >> > > > path=null
> > > > >> > > > hconnection-0x14076b058850045 connected
> > > > >> > > >
> > > > >> > > > locateRegionInMeta parentTable=-ROOT-,
> > > > >> > > > metaLocation={region=-ROOT-,,0.70236052,
> > > > >> > > > hostname=localhost.localdomain, port=60020},
> > > > >> > > > attempt=0 of 10 failed; retrying after sleep of
1000
> because:
> > > > >> > > > unknown host: localhost.localdomain
> > > > >> > > >
> > > > >> > > > Reading reply sessionid:0x14076b058850045, packet::
> > > > clientPath:null
> > > > >> > > > serverPath:null finished:false header:: 17,3 
replyHeader::
> > > > 17,460,0
> > > > >> > > > request:: '/hbase,F  response::
> > > > >> > > > s{20,20,1376375496826,1376375496826,0,32,0,0,0,12,430}
> > > > >> > > > Reading reply sessionid:0x14076b058850045, packet::
> > > > clientPath:null
> > > > >> > > > serverPath:null finished:false header:: 18,4 
replyHeader::
> > > > 18,460,0
> > > > >> > > > request:: '/hbase/root-region-server,T  response::
> > > > >> > > >
> > > > >> > > >
> > > > >> > >
> > > > >> >
> > > > >>
> > > >
> > >
> >
> #ffffffff0001b3635323630406c6f63616c686f73742e6c6f63616c646f6d61696e6c6f63616c686f73742e6c6f63616c646f6d61696e2c36303032302c31333737333538373930303037,s{430,430,1377358805621,1377358805621,0,0,0,0,73,0,430}
> > > > >> > > > hconnection-0x14076b058850045 Retrieved 41 byte(s)
of data
> > from
> > > > >> znode
> > > > >> > > > /hbase/root-region-server and set watcher;
> > > > >> > > > localhost.localdomain,60020,1...
> > > > >> > > > Looked up root region location,
> > > > >> > > >
> > > > >> > > >
> > > > >> > >
> > > > >> >
> > > > >>
> > > >
> > >
> >
> connection=org.apache.hadoop.hbase.client.HConnectionManager$HConnectionImplementation@68a7a3a7
> > > > >> > > > ;
> > > > >> > > > serverName=localhost.localdomain,60020,1377358790007
> > > > >> > > >
> > > > >> > > > locateRegionInMeta parentTable=.META., metaLocation=null,
> > > > attempt=2
> > > > >> of
> > > > >> > > > 10 failed;
> > > > >> > > > retrying after sle
> > > > >> > > >
> > > > >> > > > Any ideas?
> > > > >> > > >
> > > > >> > > > Thanks,
> > > > >> > > >
> > > > >> > > > SHengjie
> > > > >> > > >
> > > > >> > >
> > > > >> >
> > > > >>
> > > > >
> > > > >
> > > >
> > >
> >
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message