hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Yves S. Garret" <yoursurrogate...@gmail.com>
Subject Re: HBase is not running.
Date Wed, 22 May 2013 17:02:36 GMT
How weird.  When I start up hbase using start-hbase.sh and then
check to make sure that the process is running, I don't see anything
with JPS.  However, when I run stop-hbase.sh and then check my
java processes, I *DO* see a Java process running in JPS... why?


On Wed, May 22, 2013 at 11:28 AM, Yves S. Garret <yoursurrogategod@gmail.com
> wrote:

> Still stuck on this.
>
> I did something different, I tried version 0.92.2.  This is the log from
> that older version.
> http://bin.cakephp.org/view/617939270
>
> The other weird thing that I noticed with version on 0.92.2 is this.  I
> started
> HBase and this is the output that I got:
> $ $HBASE_HOME/bin/start-hbase.sh
> starting master, logging to
> /media/alternative-storage-do-not-touch/hbase-install/hbase-0.92.2/logs/hbase-ysg-master-ysg.connect.out
>
> (pardon the annoyingly long file name)
>
> Now, when I run JPS, this is what I see:
> $ $JAVA_HOME/bin/jps
> 14038 RunJar
> 2059 Jps
>
> HBase... is not running?  What the heck?
>
>
> On Tue, May 21, 2013 at 5:25 PM, Mohammad Tariq <dontariq@gmail.com>wrote:
>
>> Is this the only thing which appears on your screen?Could you please show
>> me your config files?
>>
>> Warm Regards,
>> Tariq
>> cloudfront.blogspot.com
>>
>>
>> On Wed, May 22, 2013 at 2:49 AM, Yves S. Garret
>> <yoursurrogategod@gmail.com>wrote:
>>
>> > This is what happens when I start hbase.
>> >
>> > $ bin/start-hbase.sh
>> > starting master, logging to
>> >
>> >
>> /media/alternative-storage-do-not-touch/hbase-0.94.7/logs/hbase-ysg-master-ysg.connect.out
>> >
>> > No real problems or error or warnings... but it does not have the same
>> > output that you have in your blog... perhaps that's an issue?
>> >
>> >
>> > On Tue, May 21, 2013 at 5:14 PM, Mohammad Tariq <dontariq@gmail.com>
>> > wrote:
>> >
>> > > No issues.
>> > >
>> > > Are the HBase daemons running fine?Are you able to initiate anything
>> from
>> > > the shell?
>> > >
>> > > Warm Regards,
>> > > Tariq
>> > > cloudfront.blogspot.com
>> > >
>> > >
>> > > On Wed, May 22, 2013 at 2:37 AM, Yves S. Garret
>> > > <yoursurrogategod@gmail.com>wrote:
>> > >
>> > > > Hi, sorry, I thought I had more info than what was displayed in my
>> > > > e-mail a little earlier today that had the little list, but I did
>> not.
>> > > >
>> > > > My biggest hangup is getting that Web GUI to work.  That's really
>> > > > where I'm stuck.  I followed your tutorial on the cloudfront blog
>> and
>> > > > when it came time to go to http://localhost:60010, I did not see an
>> > > > output.
>> > > >
>> > > >
>> > > > On Tue, May 21, 2013 at 4:21 PM, Mohammad Tariq <dontariq@gmail.com
>> >
>> > > > wrote:
>> > > >
>> > > > > sure..
>> > > > >
>> > > > > Warm Regards,
>> > > > > Tariq
>> > > > > cloudfront.blogspot.com
>> > > > >
>> > > > >
>> > > > > On Wed, May 22, 2013 at 1:48 AM, Yves S. Garret
>> > > > > <yoursurrogategod@gmail.com>wrote:
>> > > > >
>> > > > > > Hello,
>> > > > > >
>> > > > > > No, still having issues.  I'll give you some more details
in a
>> > > second.
>> > > > > >
>> > > > > >
>> > > > > > On Tue, May 21, 2013 at 4:07 PM, Mohammad Tariq <
>> > dontariq@gmail.com>
>> > > > > > wrote:
>> > > > > >
>> > > > > > > Hey Yves,
>> > > > > > >
>> > > > > > >         I am sorry for being unresponsive. I was travelling
>> and
>> > was
>> > > > out
>> > > > > > of
>> > > > > > > reach. What's the current status?Are you good now?
>> > > > > > >
>> > > > > > > Warm Regards,
>> > > > > > > Tariq
>> > > > > > > cloudfront.blogspot.com
>> > > > > > >
>> > > > > > >
>> > > > > > > On Tue, May 21, 2013 at 11:15 PM, Asaf Mesika <
>> > > asaf.mesika@gmail.com
>> > > > >
>> > > > > > > wrote:
>> > > > > > >
>> > > > > > > > Yes.
>> > > > > > > >
>> > > > > > > > On May 21, 2013, at 8:32 PM, "Yves S. Garret"
<
>> > > > > > > yoursurrogategod@gmail.com>
>> > > > > > > > wrote:
>> > > > > > > >
>> > > > > > > > > Do you mean this?
>> > > > > > > > >
>> > > > > > > > > http://blog.devving.com/hbase-quickstart-guide/
>> > > > > > > > >
>> > > > > > > > >
>> > > > > > > > > On Tue, May 21, 2013 at 1:29 PM, Asaf Mesika
<
>> > > > > asaf.mesika@gmail.com>
>> > > > > > > > wrote:
>> > > > > > > > >
>> > > > > > > > >> Devving.com has a good tutorial on HBase
first setup
>> > > > > > > > >>
>> > > > > > > > >> On Tuesday, May 21, 2013, Yves S. Garret
wrote:
>> > > > > > > > >>
>> > > > > > > > >>> Hi Mohammad,
>> > > > > > > > >>>
>> > > > > > > > >>> I was following your tutorial and
when I got to the part
>> > when
>> > > > you
>> > > > > > do
>> > > > > > > > >>> $ bin/start-hbase.sh, this is what
I get:
>> > > > > > > > >>> http://bin.cakephp.org/view/428090088
>> > > > > > > > >>>
>> > > > > > > > >>> I'll keep looking online for an answer,
but was I
>> supposed
>> > to
>> > > > do
>> > > > > > > > >> something
>> > > > > > > > >>> else besides this?
>> > > > > > > > >>>
>> > > > > > > > >>> This is the contents of my bashrc:
>> > > > > > > > >>> http://bin.cakephp.org/view/629885150
>> > > > > > > > >>>
>> > > > > > > > >>> This is what happens when I run "hadoop
version":
>> > > > > > > > >>> $ hadoop version
>> > > > > > > > >>> Hadoop 1.0.4
>> > > > > > > > >>> Subversion
>> > > > > > > > >>>
>> > > > > >
>> > https://svn.apache.org/repos/asf/hadoop/common/branches/branch-1.0-r
>> > > > > > > > >>> 1393290
>> > > > > > > > >>> Compiled by hortonfo on Wed Oct 
3 05:13:58 UTC 2012
>> > > > > > > > >>> From source with checksum
>> fe2baea87c4c81a2c505767f3f9b71f4
>> > > > > > > > >>>
>> > > > > > > > >>> No issues, I'm guessing.
>> > > > > > > > >>>
>> > > > > > > > >>> Not sure where I'm tripping up.
>> > > > > > > > >>>
>> > > > > > > > >>>
>> > > > > > > > >>> On Fri, May 3, 2013 at 6:52 AM, Mohammad
Tariq <
>> > > > > dontariq@gmail.com
>> > > > > > >
>> > > > > > > > >> wrote:
>> > > > > > > > >>>
>> > > > > > > > >>>> Yes..You can do that. I would
suggest you to start
>> fresh
>> > and
>> > > > > > setup a
>> > > > > > > > >>> single
>> > > > > > > > >>>> node setup first. Once it is
working fine, extending
>> it to
>> > > > > > multiple
>> > > > > > > > >>>> machines is just a matter of
copying the config files.
>> I
>> > > have
>> > > > > > > > explained
>> > > > > > > > >>> the
>> > > > > > > > >>>> procedure here<
>> > > > > > > > >>>>
>> > > > > > > > >>>
>> > > > > > > > >>
>> > > > > > > >
>> > > > > > >
>> > > > > >
>> > > > >
>> > > >
>> > >
>> >
>> http://cloudfront.blogspot.in/2012/06/how-to-configure-habse-in-pseudo.html#.UYOWrkAW38s
>> > > > > > > > >>>>> .
>> > > > > > > > >>>> Try to follow this and hopefully
you'll be able to do
>> it
>> > > > > properly.
>> > > > > > > If
>> > > > > > > > >> you
>> > > > > > > > >>>> further need any help let us
know.
>> > > > > > > > >>>>
>> > > > > > > > >>>> Warm Regards,
>> > > > > > > > >>>> Tariq
>> > > > > > > > >>>> https://mtariq.jux.com/
>> > > > > > > > >>>> cloudfront.blogspot.com
>> > > > > > > > >>>>
>> > > > > > > > >>>>
>> > > > > > > > >>>> On Fri, May 3, 2013 at 12:09
AM, Yves S. Garret
>> > > > > > > > >>>> <yoursurrogategod@gmail.com>wrote:
>> > > > > > > > >>>>
>> > > > > > > > >>>>> Hi Tariq, can those two paths
be one in the same?  I'd
>> > like
>> > > > to
>> > > > > > just
>> > > > > > > > >>>>> dump everything into one
directory if that's possible.
>> > > > > > > > >>>>>
>> > > > > > > > >>>>>
>> > > > > > > > >>>>> On Wed, May 1, 2013 at 10:15
PM, Mohammad Tariq <
>> > > > > > > dontariq@gmail.com>
>> > > > > > > > >>>>> wrote:
>> > > > > > > > >>>>>
>> > > > > > > > >>>>>> hbase.rootdir the directory
HBase writes data to. I
>> you
>> > > are
>> > > > > > > > >> planning
>> > > > > > > > >>> to
>> > > > > > > > >>>>>> have a distributed HBase
setup then set this
>> property to
>> > > > some
>> > > > > a
>> > > > > > > > >>>> directory
>> > > > > > > > >>>>>> in your HDFS, like "hdfs://NN_MACHINE:9000/hbase".
>> > > Otherwise
>> > > > > > point
>> > > > > > > > >>> some
>> > > > > > > > >>>>> dir
>> > > > > > > > >>>>>> on your local FS. And
for
>> > hbase.zookeper.property.dataDir,
>> > > > > > create
>> > > > > > > a
>> > > > > > > > >>>>>> separate dir outside
your HBASE_HOME and as the
>> value.
>> > > > > > > > >>>>>>
>> > > > > > > > >>>>>> Warm Regards,
>> > > > > > > > >>>>>> Tariq
>> > > > > > > > >>>>>> https://mtariq.jux.com/
>> > > > > > > > >>>>>> cloudfront.blogspot.com
>> > > > > > > > >>>>>>
>> > > > > > > > >>>>>>
>> > > > > > > > >>>>>> On Thu, May 2, 2013 at
7:40 AM, Yves S. Garret
>> > > > > > > > >>>>>> <yoursurrogategod@gmail.com>wrote:
>> > > > > > > > >>>>>>
>> > > > > > > > >>>>>>> One more little update.
>> > > > > > > > >>>>>>>
>> > > > > > > > >>>>>>> I ran this command
in HBASE_HOME [ $
>> bin/start-hbase.sh
>> > > ],
>> > > > > > > > >>>>>>> using these configuration
settings:
>> > > > > > > > >>>>>>> http://bin.cakephp.org/view/1134614486
>> > > > > > > > >>>>>>>
>> > > > > > > > >>>>>>> After I rand it,
I checked
>> > > > > > > > >>>>>>> $HBASE_HOME/logs/hbase-ysg-master-ysg.connect.log
>> and
>> > > > > > > > >>>>>>> this is what I saw:
>> > > > > > > > >>>>>>> http://bin.cakephp.org/view/823736802
>> > > > > > > > >>>>>>>
>> > > > > > > > >>>>>>> I hope that sheds
some light for you guys.
>> > > > > > > > >>>>>>>
>> > > > > > > > >>>>>>>
>> > > > > > > > >>>>>>> On Wed, May 1, 2013
at 10:04 PM, Yves S. Garret
>> > > > > > > > >>>>>>> <yoursurrogategod@gmail.com>wrote:
>> > > > > > > > >>>>>>>
>> > > > > > > > >>>>>>>> Hi guys, one
more question.
>> > > > > > > > >>>>>>>>
>> > > > > > > > >>>>>>>> I'm looking at
this <
>> > > > > > > > >>> http://hbase.apache.org/book/quickstart.html>
>> > > > > > > > >>>>>> link
>> > > > > > > > >>>>>>>> in section 1.2.1
and where I have to modify
>> > > > > > > > >>>>>>>> conf/hbase-site.xml,
for parts hbase.rootdir and
>> > > > > > > > >>>>>>>> hbase.zookeper.property.dataDir,
to what should I
>> set
>> > > > > > > > >>>> hbase.rootdir?
>> > > > > > > > >>>>>>>> At the moment,
I have hbase.rootdir set to
>> > > > > > > > >>>>>>>> /media/alternative-storage-do-not-touch/zookeeper.
>>  Is
>> > > > that
>> > > > > > > > >> fine?
>> > > > > > > > >>>>>>>> Also, for hbase.zookeper.property.dataDir,
I
>> currently
>> > > > have
>> > > > > it
>> > > > > > > > >>> set
>> > > > > > > > >>>> to
>> > > > > > > > >>>>>>>> ${HBASE_HOME}/bin/hbase,
does that make sense?
>> > > > > > > > >>>>>>>>
>> > > > > > > > >>>>>>>> I realize that
some of these questions could be
>> > > annoying,
>> > > > > but
>> > > > > > > > >> I'd
>> > > > > > > > >>>>>>>> like to make
sure that I'm on the right track and
>> > don't
>> > > > > screw
>> > > > > > > > >>>>>>>> something up,
ge
>> > > > > > > > >>
>> > > > > > > >
>> > > > > > > >
>> > > > > > >
>> > > > > >
>> > > > >
>> > > >
>> > >
>> >
>>
>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message