hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Yves S. Garret" <yoursurrogate...@gmail.com>
Subject Re: HBase is not running.
Date Thu, 23 May 2013 17:15:56 GMT
Jay, I was looking at your blog and I noticed these entries for Zookeeper:

hbase-master,hbase-regionserver1,hbase-regionserver2,hbase-regionserver3

Since I'm doing everything on my laptop, all that I would need to do is just
put localhost in that location, yes?


On Wed, May 22, 2013 at 1:44 PM, Jay Vyas <jayunit100@gmail.com> wrote:

> Yves, im going through the same issues, very tricky first time around.  Use
> the stable version.  Try these 3 tips : I just finished getting it working
> and wrote it up in distributed mode on a cluster of VMs.
>
> http://jayunit100.blogspot.com/2013/05/debugging-hbase-installation.html
>
>
>
>
> On Wed, May 22, 2013 at 1:02 PM, Yves S. Garret
> <yoursurrogategod@gmail.com>wrote:
>
> > How weird.  When I start up hbase using start-hbase.sh and then
> > check to make sure that the process is running, I don't see anything
> > with JPS.  However, when I run stop-hbase.sh and then check my
> > java processes, I *DO* see a Java process running in JPS... why?
> >
> >
> > On Wed, May 22, 2013 at 11:28 AM, Yves S. Garret <
> > yoursurrogategod@gmail.com
> > > wrote:
> >
> > > Still stuck on this.
> > >
> > > I did something different, I tried version 0.92.2.  This is the log
> from
> > > that older version.
> > > http://bin.cakephp.org/view/617939270
> > >
> > > The other weird thing that I noticed with version on 0.92.2 is this.  I
> > > started
> > > HBase and this is the output that I got:
> > > $ $HBASE_HOME/bin/start-hbase.sh
> > > starting master, logging to
> > >
> >
> /media/alternative-storage-do-not-touch/hbase-install/hbase-0.92.2/logs/hbase-ysg-master-ysg.connect.out
> > >
> > > (pardon the annoyingly long file name)
> > >
> > > Now, when I run JPS, this is what I see:
> > > $ $JAVA_HOME/bin/jps
> > > 14038 RunJar
> > > 2059 Jps
> > >
> > > HBase... is not running?  What the heck?
> > >
> > >
> > > On Tue, May 21, 2013 at 5:25 PM, Mohammad Tariq <dontariq@gmail.com
> > >wrote:
> > >
> > >> Is this the only thing which appears on your screen?Could you please
> > show
> > >> me your config files?
> > >>
> > >> Warm Regards,
> > >> Tariq
> > >> cloudfront.blogspot.com
> > >>
> > >>
> > >> On Wed, May 22, 2013 at 2:49 AM, Yves S. Garret
> > >> <yoursurrogategod@gmail.com>wrote:
> > >>
> > >> > This is what happens when I start hbase.
> > >> >
> > >> > $ bin/start-hbase.sh
> > >> > starting master, logging to
> > >> >
> > >> >
> > >>
> >
> /media/alternative-storage-do-not-touch/hbase-0.94.7/logs/hbase-ysg-master-ysg.connect.out
> > >> >
> > >> > No real problems or error or warnings... but it does not have the
> same
> > >> > output that you have in your blog... perhaps that's an issue?
> > >> >
> > >> >
> > >> > On Tue, May 21, 2013 at 5:14 PM, Mohammad Tariq <dontariq@gmail.com
> >
> > >> > wrote:
> > >> >
> > >> > > No issues.
> > >> > >
> > >> > > Are the HBase daemons running fine?Are you able to initiate
> anything
> > >> from
> > >> > > the shell?
> > >> > >
> > >> > > Warm Regards,
> > >> > > Tariq
> > >> > > cloudfront.blogspot.com
> > >> > >
> > >> > >
> > >> > > On Wed, May 22, 2013 at 2:37 AM, Yves S. Garret
> > >> > > <yoursurrogategod@gmail.com>wrote:
> > >> > >
> > >> > > > Hi, sorry, I thought I had more info than what was displayed
in
> my
> > >> > > > e-mail a little earlier today that had the little list,
but I
> did
> > >> not.
> > >> > > >
> > >> > > > My biggest hangup is getting that Web GUI to work.  That's
> really
> > >> > > > where I'm stuck.  I followed your tutorial on the cloudfront
> blog
> > >> and
> > >> > > > when it came time to go to http://localhost:60010, I did
not
> see
> > an
> > >> > > > output.
> > >> > > >
> > >> > > >
> > >> > > > On Tue, May 21, 2013 at 4:21 PM, Mohammad Tariq <
> > dontariq@gmail.com
> > >> >
> > >> > > > wrote:
> > >> > > >
> > >> > > > > sure..
> > >> > > > >
> > >> > > > > Warm Regards,
> > >> > > > > Tariq
> > >> > > > > cloudfront.blogspot.com
> > >> > > > >
> > >> > > > >
> > >> > > > > On Wed, May 22, 2013 at 1:48 AM, Yves S. Garret
> > >> > > > > <yoursurrogategod@gmail.com>wrote:
> > >> > > > >
> > >> > > > > > Hello,
> > >> > > > > >
> > >> > > > > > No, still having issues.  I'll give you some more
details
> in a
> > >> > > second.
> > >> > > > > >
> > >> > > > > >
> > >> > > > > > On Tue, May 21, 2013 at 4:07 PM, Mohammad Tariq
<
> > >> > dontariq@gmail.com>
> > >> > > > > > wrote:
> > >> > > > > >
> > >> > > > > > > Hey Yves,
> > >> > > > > > >
> > >> > > > > > >         I am sorry for being unresponsive.
I was
> travelling
> > >> and
> > >> > was
> > >> > > > out
> > >> > > > > > of
> > >> > > > > > > reach. What's the current status?Are you
good now?
> > >> > > > > > >
> > >> > > > > > > Warm Regards,
> > >> > > > > > > Tariq
> > >> > > > > > > cloudfront.blogspot.com
> > >> > > > > > >
> > >> > > > > > >
> > >> > > > > > > On Tue, May 21, 2013 at 11:15 PM, Asaf Mesika
<
> > >> > > asaf.mesika@gmail.com
> > >> > > > >
> > >> > > > > > > wrote:
> > >> > > > > > >
> > >> > > > > > > > Yes.
> > >> > > > > > > >
> > >> > > > > > > > On May 21, 2013, at 8:32 PM, "Yves S.
Garret" <
> > >> > > > > > > yoursurrogategod@gmail.com>
> > >> > > > > > > > wrote:
> > >> > > > > > > >
> > >> > > > > > > > > Do you mean this?
> > >> > > > > > > > >
> > >> > > > > > > > > http://blog.devving.com/hbase-quickstart-guide/
> > >> > > > > > > > >
> > >> > > > > > > > >
> > >> > > > > > > > > On Tue, May 21, 2013 at 1:29 PM,
Asaf Mesika <
> > >> > > > > asaf.mesika@gmail.com>
> > >> > > > > > > > wrote:
> > >> > > > > > > > >
> > >> > > > > > > > >> Devving.com has a good tutorial
on HBase first setup
> > >> > > > > > > > >>
> > >> > > > > > > > >> On Tuesday, May 21, 2013, Yves
S. Garret wrote:
> > >> > > > > > > > >>
> > >> > > > > > > > >>> Hi Mohammad,
> > >> > > > > > > > >>>
> > >> > > > > > > > >>> I was following your tutorial
and when I got to the
> > part
> > >> > when
> > >> > > > you
> > >> > > > > > do
> > >> > > > > > > > >>> $ bin/start-hbase.sh, this
is what I get:
> > >> > > > > > > > >>> http://bin.cakephp.org/view/428090088
> > >> > > > > > > > >>>
> > >> > > > > > > > >>> I'll keep looking online
for an answer, but was I
> > >> supposed
> > >> > to
> > >> > > > do
> > >> > > > > > > > >> something
> > >> > > > > > > > >>> else besides this?
> > >> > > > > > > > >>>
> > >> > > > > > > > >>> This is the contents of
my bashrc:
> > >> > > > > > > > >>> http://bin.cakephp.org/view/629885150
> > >> > > > > > > > >>>
> > >> > > > > > > > >>> This is what happens when
I run "hadoop version":
> > >> > > > > > > > >>> $ hadoop version
> > >> > > > > > > > >>> Hadoop 1.0.4
> > >> > > > > > > > >>> Subversion
> > >> > > > > > > > >>>
> > >> > > > > >
> > >> >
> https://svn.apache.org/repos/asf/hadoop/common/branches/branch-1.0-r
> > >> > > > > > > > >>> 1393290
> > >> > > > > > > > >>> Compiled by hortonfo on
Wed Oct  3 05:13:58 UTC 2012
> > >> > > > > > > > >>> From source with checksum
> > >> fe2baea87c4c81a2c505767f3f9b71f4
> > >> > > > > > > > >>>
> > >> > > > > > > > >>> No issues, I'm guessing.
> > >> > > > > > > > >>>
> > >> > > > > > > > >>> Not sure where I'm tripping
up.
> > >> > > > > > > > >>>
> > >> > > > > > > > >>>
> > >> > > > > > > > >>> On Fri, May 3, 2013 at
6:52 AM, Mohammad Tariq <
> > >> > > > > dontariq@gmail.com
> > >> > > > > > >
> > >> > > > > > > > >> wrote:
> > >> > > > > > > > >>>
> > >> > > > > > > > >>>> Yes..You can do that.
I would suggest you to start
> > >> fresh
> > >> > and
> > >> > > > > > setup a
> > >> > > > > > > > >>> single
> > >> > > > > > > > >>>> node setup first. Once
it is working fine,
> extending
> > >> it to
> > >> > > > > > multiple
> > >> > > > > > > > >>>> machines is just a
matter of copying the config
> > files.
> > >> I
> > >> > > have
> > >> > > > > > > > explained
> > >> > > > > > > > >>> the
> > >> > > > > > > > >>>> procedure here<
> > >> > > > > > > > >>>>
> > >> > > > > > > > >>>
> > >> > > > > > > > >>
> > >> > > > > > > >
> > >> > > > > > >
> > >> > > > > >
> > >> > > > >
> > >> > > >
> > >> > >
> > >> >
> > >>
> >
> http://cloudfront.blogspot.in/2012/06/how-to-configure-habse-in-pseudo.html#.UYOWrkAW38s
> > >> > > > > > > > >>>>> .
> > >> > > > > > > > >>>> Try to follow this
and hopefully you'll be able to
> do
> > >> it
> > >> > > > > properly.
> > >> > > > > > > If
> > >> > > > > > > > >> you
> > >> > > > > > > > >>>> further need any help
let us know.
> > >> > > > > > > > >>>>
> > >> > > > > > > > >>>> Warm Regards,
> > >> > > > > > > > >>>> Tariq
> > >> > > > > > > > >>>> https://mtariq.jux.com/
> > >> > > > > > > > >>>> cloudfront.blogspot.com
> > >> > > > > > > > >>>>
> > >> > > > > > > > >>>>
> > >> > > > > > > > >>>> On Fri, May 3, 2013
at 12:09 AM, Yves S. Garret
> > >> > > > > > > > >>>> <yoursurrogategod@gmail.com>wrote:
> > >> > > > > > > > >>>>
> > >> > > > > > > > >>>>> Hi Tariq, can those
two paths be one in the same?
> >  I'd
> > >> > like
> > >> > > > to
> > >> > > > > > just
> > >> > > > > > > > >>>>> dump everything
into one directory if that's
> > possible.
> > >> > > > > > > > >>>>>
> > >> > > > > > > > >>>>>
> > >> > > > > > > > >>>>> On Wed, May 1,
2013 at 10:15 PM, Mohammad Tariq <
> > >> > > > > > > dontariq@gmail.com>
> > >> > > > > > > > >>>>> wrote:
> > >> > > > > > > > >>>>>
> > >> > > > > > > > >>>>>> hbase.rootdir
the directory HBase writes data
> to. I
> > >> you
> > >> > > are
> > >> > > > > > > > >> planning
> > >> > > > > > > > >>> to
> > >> > > > > > > > >>>>>> have a distributed
HBase setup then set this
> > >> property to
> > >> > > > some
> > >> > > > > a
> > >> > > > > > > > >>>> directory
> > >> > > > > > > > >>>>>> in your HDFS,
like
> "hdfs://NN_MACHINE:9000/hbase".
> > >> > > Otherwise
> > >> > > > > > point
> > >> > > > > > > > >>> some
> > >> > > > > > > > >>>>> dir
> > >> > > > > > > > >>>>>> on your local
FS. And for
> > >> > hbase.zookeper.property.dataDir,
> > >> > > > > > create
> > >> > > > > > > a
> > >> > > > > > > > >>>>>> separate dir
outside your HBASE_HOME and as the
> > >> value.
> > >> > > > > > > > >>>>>>
> > >> > > > > > > > >>>>>> Warm Regards,
> > >> > > > > > > > >>>>>> Tariq
> > >> > > > > > > > >>>>>> https://mtariq.jux.com/
> > >> > > > > > > > >>>>>> cloudfront.blogspot.com
> > >> > > > > > > > >>>>>>
> > >> > > > > > > > >>>>>>
> > >> > > > > > > > >>>>>> On Thu, May
2, 2013 at 7:40 AM, Yves S. Garret
> > >> > > > > > > > >>>>>> <yoursurrogategod@gmail.com>wrote:
> > >> > > > > > > > >>>>>>
> > >> > > > > > > > >>>>>>> One more
little update.
> > >> > > > > > > > >>>>>>>
> > >> > > > > > > > >>>>>>> I ran this
command in HBASE_HOME [ $
> > >> bin/start-hbase.sh
> > >> > > ],
> > >> > > > > > > > >>>>>>> using these
configuration settings:
> > >> > > > > > > > >>>>>>> http://bin.cakephp.org/view/1134614486
> > >> > > > > > > > >>>>>>>
> > >> > > > > > > > >>>>>>> After I
rand it, I checked
> > >> > > > > > > > >>>>>>>
> $HBASE_HOME/logs/hbase-ysg-master-ysg.connect.log
> > >> and
> > >> > > > > > > > >>>>>>> this is
what I saw:
> > >> > > > > > > > >>>>>>> http://bin.cakephp.org/view/823736802
> > >> > > > > > > > >>>>>>>
> > >> > > > > > > > >>>>>>> I hope
that sheds some light for you guys.
> > >> > > > > > > > >>>>>>>
> > >> > > > > > > > >>>>>>>
> > >> > > > > > > > >>>>>>> On Wed,
May 1, 2013 at 10:04 PM, Yves S. Garret
> > >> > > > > > > > >>>>>>> <yoursurrogategod@gmail.com>wrote:
> > >> > > > > > > > >>>>>>>
> > >> > > > > > > > >>>>>>>> Hi
guys, one more question.
> > >> > > > > > > > >>>>>>>>
> > >> > > > > > > > >>>>>>>> I'm
looking at this <
> > >> > > > > > > > >>> http://hbase.apache.org/book/quickstart.html>
> > >> > > > > > > > >>>>>> link
> > >> > > > > > > > >>>>>>>> in
section 1.2.1 and where I have to modify
> > >> > > > > > > > >>>>>>>> conf/hbase-site.xml,
for parts hbase.rootdir
> and
> > >> > > > > > > > >>>>>>>> hbase.zookeper.property.dataDir,
to what
> should I
> > >> set
> > >> > > > > > > > >>>> hbase.rootdir?
> > >> > > > > > > > >>>>>>>> At
the moment, I have hbase.rootdir set to
> > >> > > > > > > > >>>>>>>>
> > /media/alternative-storage-do-not-touch/zookeeper.
> > >>  Is
> > >> > > > that
> > >> > > > > > > > >> fine?
> > >> > > > > > > > >>>>>>>> Also,
for hbase.zookeper.property.dataDir, I
> > >> currently
> > >> > > > have
> > >> > > > > it
> > >> > > > > > > > >>> set
> > >> > > > > > > > >>>> to
> > >> > > > > > > > >>>>>>>> ${HBASE_HOME}/bin/hbase,
does that make sense?
> > >> > > > > > > > >>>>>>>>
> > >> > > > > > > > >>>>>>>> I realize
that some of these questions could be
> > >> > > annoying,
> > >> > > > > but
> > >> > > > > > > > >> I'd
> > >> > > > > > > > >>>>>>>> like
to make sure that I'm on the right track
> and
> > >> > don't
> > >> > > > > screw
> > >> > > > > > > > >>>>>>>> something
up, ge
> > >> > > > > > > > >>
> > >> > > > > > > >
> > >> > > > > > > >
> > >> > > > > > >
> > >> > > > > >
> > >> > > > >
> > >> > > >
> > >> > >
> > >> >
> > >>
> > >
> > >
> >
>
>
>
> --
> Jay Vyas
> http://jayunit100.blogspot.com
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message