hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Yves S. Garret" <yoursurrogate...@gmail.com>
Subject Re: HBase is not running.
Date Thu, 23 May 2013 18:49:48 GMT
Yup, just a single VM on one machine.  /etc/hosts is currently this:
127.0.0.1       localhost


On Thu, May 23, 2013 at 2:47 PM, Jay Vyas <jayunit100@gmail.com> wrote:

> Hi Yves !
>
> Okay... So - this is probably related to your last question.
>
> The zookeeper nodes should 1-1 match the /etc/hosts ...
> How many VMs do you have?
> Or are you just running in local mode with one jvm per HBASE process?
>
> I think that, if the latter, having "localhost" in the zookeeper xml will
> work.
>
>
>
>
>
>
>
> On Thu, May 23, 2013 at 1:48 PM, Yves S. Garret
> <yoursurrogategod@gmail.com>wrote:
>
> > Progress!  :)
> >
> > Now, I'm getting this error :)
> >
> > 13/05/23 13:29:00 ERROR
> > client.HConnectionManager$HConnectionImplementation: Check the
> > value configured in 'zookeeper.znode.parent'. There could be a
> > mismatch with the one configured in the master.
> >
> >
> > On Thu, May 23, 2013 at 1:15 PM, Yves S. Garret
> > <yoursurrogategod@gmail.com>wrote:
> >
> > > Jay, I was looking at your blog and I noticed these entries for
> > Zookeeper:
> > >
> > >
> hbase-master,hbase-regionserver1,hbase-regionserver2,hbase-regionserver3
> > >
> > > Since I'm doing everything on my laptop, all that I would need to do is
> > > just
> > > put localhost in that location, yes?
> > >
> > >
> > > On Wed, May 22, 2013 at 1:44 PM, Jay Vyas <jayunit100@gmail.com>
> wrote:
> > >
> > >> Yves, im going through the same issues, very tricky first time around.
> > >>  Use
> > >> the stable version.  Try these 3 tips : I just finished getting it
> > working
> > >> and wrote it up in distributed mode on a cluster of VMs.
> > >>
> > >>
> > http://jayunit100.blogspot.com/2013/05/debugging-hbase-installation.html
> > >>
> > >>
> > >>
> > >>
> > >> On Wed, May 22, 2013 at 1:02 PM, Yves S. Garret
> > >> <yoursurrogategod@gmail.com>wrote:
> > >>
> > >> > How weird.  When I start up hbase using start-hbase.sh and then
> > >> > check to make sure that the process is running, I don't see anything
> > >> > with JPS.  However, when I run stop-hbase.sh and then check my
> > >> > java processes, I *DO* see a Java process running in JPS... why?
> > >> >
> > >> >
> > >> > On Wed, May 22, 2013 at 11:28 AM, Yves S. Garret <
> > >> > yoursurrogategod@gmail.com
> > >> > > wrote:
> > >> >
> > >> > > Still stuck on this.
> > >> > >
> > >> > > I did something different, I tried version 0.92.2.  This is the
> log
> > >> from
> > >> > > that older version.
> > >> > > http://bin.cakephp.org/view/617939270
> > >> > >
> > >> > > The other weird thing that I noticed with version on 0.92.2 is
> this.
> > >>  I
> > >> > > started
> > >> > > HBase and this is the output that I got:
> > >> > > $ $HBASE_HOME/bin/start-hbase.sh
> > >> > > starting master, logging to
> > >> > >
> > >> >
> > >>
> >
> /media/alternative-storage-do-not-touch/hbase-install/hbase-0.92.2/logs/hbase-ysg-master-ysg.connect.out
> > >> > >
> > >> > > (pardon the annoyingly long file name)
> > >> > >
> > >> > > Now, when I run JPS, this is what I see:
> > >> > > $ $JAVA_HOME/bin/jps
> > >> > > 14038 RunJar
> > >> > > 2059 Jps
> > >> > >
> > >> > > HBase... is not running?  What the heck?
> > >> > >
> > >> > >
> > >> > > On Tue, May 21, 2013 at 5:25 PM, Mohammad Tariq <
> dontariq@gmail.com
> > >> > >wrote:
> > >> > >
> > >> > >> Is this the only thing which appears on your screen?Could
you
> > please
> > >> > show
> > >> > >> me your config files?
> > >> > >>
> > >> > >> Warm Regards,
> > >> > >> Tariq
> > >> > >> cloudfront.blogspot.com
> > >> > >>
> > >> > >>
> > >> > >> On Wed, May 22, 2013 at 2:49 AM, Yves S. Garret
> > >> > >> <yoursurrogategod@gmail.com>wrote:
> > >> > >>
> > >> > >> > This is what happens when I start hbase.
> > >> > >> >
> > >> > >> > $ bin/start-hbase.sh
> > >> > >> > starting master, logging to
> > >> > >> >
> > >> > >> >
> > >> > >>
> > >> >
> > >>
> >
> /media/alternative-storage-do-not-touch/hbase-0.94.7/logs/hbase-ysg-master-ysg.connect.out
> > >> > >> >
> > >> > >> > No real problems or error or warnings... but it does
not have
> the
> > >> same
> > >> > >> > output that you have in your blog... perhaps that's
an issue?
> > >> > >> >
> > >> > >> >
> > >> > >> > On Tue, May 21, 2013 at 5:14 PM, Mohammad Tariq <
> > >> dontariq@gmail.com>
> > >> > >> > wrote:
> > >> > >> >
> > >> > >> > > No issues.
> > >> > >> > >
> > >> > >> > > Are the HBase daemons running fine?Are you able
to initiate
> > >> anything
> > >> > >> from
> > >> > >> > > the shell?
> > >> > >> > >
> > >> > >> > > Warm Regards,
> > >> > >> > > Tariq
> > >> > >> > > cloudfront.blogspot.com
> > >> > >> > >
> > >> > >> > >
> > >> > >> > > On Wed, May 22, 2013 at 2:37 AM, Yves S. Garret
> > >> > >> > > <yoursurrogategod@gmail.com>wrote:
> > >> > >> > >
> > >> > >> > > > Hi, sorry, I thought I had more info than
what was
> displayed
> > >> in my
> > >> > >> > > > e-mail a little earlier today that had the
little list,
> but I
> > >> did
> > >> > >> not.
> > >> > >> > > >
> > >> > >> > > > My biggest hangup is getting that Web GUI
to work.  That's
> > >> really
> > >> > >> > > > where I'm stuck.  I followed your tutorial
on the
> cloudfront
> > >> blog
> > >> > >> and
> > >> > >> > > > when it came time to go to http://localhost:60010,
I did
> not
> > >> see
> > >> > an
> > >> > >> > > > output.
> > >> > >> > > >
> > >> > >> > > >
> > >> > >> > > > On Tue, May 21, 2013 at 4:21 PM, Mohammad
Tariq <
> > >> > dontariq@gmail.com
> > >> > >> >
> > >> > >> > > > wrote:
> > >> > >> > > >
> > >> > >> > > > > sure..
> > >> > >> > > > >
> > >> > >> > > > > Warm Regards,
> > >> > >> > > > > Tariq
> > >> > >> > > > > cloudfront.blogspot.com
> > >> > >> > > > >
> > >> > >> > > > >
> > >> > >> > > > > On Wed, May 22, 2013 at 1:48 AM, Yves
S. Garret
> > >> > >> > > > > <yoursurrogategod@gmail.com>wrote:
> > >> > >> > > > >
> > >> > >> > > > > > Hello,
> > >> > >> > > > > >
> > >> > >> > > > > > No, still having issues.  I'll give
you some more
> details
> > >> in a
> > >> > >> > > second.
> > >> > >> > > > > >
> > >> > >> > > > > >
> > >> > >> > > > > > On Tue, May 21, 2013 at 4:07 PM,
Mohammad Tariq <
> > >> > >> > dontariq@gmail.com>
> > >> > >> > > > > > wrote:
> > >> > >> > > > > >
> > >> > >> > > > > > > Hey Yves,
> > >> > >> > > > > > >
> > >> > >> > > > > > >         I am sorry for being
unresponsive. I was
> > >> travelling
> > >> > >> and
> > >> > >> > was
> > >> > >> > > > out
> > >> > >> > > > > > of
> > >> > >> > > > > > > reach. What's the current status?Are
you good now?
> > >> > >> > > > > > >
> > >> > >> > > > > > > Warm Regards,
> > >> > >> > > > > > > Tariq
> > >> > >> > > > > > > cloudfront.blogspot.com
> > >> > >> > > > > > >
> > >> > >> > > > > > >
> > >> > >> > > > > > > On Tue, May 21, 2013 at 11:15
PM, Asaf Mesika <
> > >> > >> > > asaf.mesika@gmail.com
> > >> > >> > > > >
> > >> > >> > > > > > > wrote:
> > >> > >> > > > > > >
> > >> > >> > > > > > > > Yes.
> > >> > >> > > > > > > >
> > >> > >> > > > > > > > On May 21, 2013, at 8:32
PM, "Yves S. Garret" <
> > >> > >> > > > > > > yoursurrogategod@gmail.com>
> > >> > >> > > > > > > > wrote:
> > >> > >> > > > > > > >
> > >> > >> > > > > > > > > Do you mean this?
> > >> > >> > > > > > > > >
> > >> > >> > > > > > > > > http://blog.devving.com/hbase-quickstart-guide/
> > >> > >> > > > > > > > >
> > >> > >> > > > > > > > >
> > >> > >> > > > > > > > > On Tue, May 21, 2013
at 1:29 PM, Asaf Mesika <
> > >> > >> > > > > asaf.mesika@gmail.com>
> > >> > >> > > > > > > > wrote:
> > >> > >> > > > > > > > >
> > >> > >> > > > > > > > >> Devving.com has
a good tutorial on HBase first
> > setup
> > >> > >> > > > > > > > >>
> > >> > >> > > > > > > > >> On Tuesday, May
21, 2013, Yves S. Garret wrote:
> > >> > >> > > > > > > > >>
> > >> > >> > > > > > > > >>> Hi Mohammad,
> > >> > >> > > > > > > > >>>
> > >> > >> > > > > > > > >>> I was following
your tutorial and when I got to
> > the
> > >> > part
> > >> > >> > when
> > >> > >> > > > you
> > >> > >> > > > > > do
> > >> > >> > > > > > > > >>> $ bin/start-hbase.sh,
this is what I get:
> > >> > >> > > > > > > > >>> http://bin.cakephp.org/view/428090088
> > >> > >> > > > > > > > >>>
> > >> > >> > > > > > > > >>> I'll keep
looking online for an answer, but
> was I
> > >> > >> supposed
> > >> > >> > to
> > >> > >> > > > do
> > >> > >> > > > > > > > >> something
> > >> > >> > > > > > > > >>> else besides
this?
> > >> > >> > > > > > > > >>>
> > >> > >> > > > > > > > >>> This is the
contents of my bashrc:
> > >> > >> > > > > > > > >>> http://bin.cakephp.org/view/629885150
> > >> > >> > > > > > > > >>>
> > >> > >> > > > > > > > >>> This is what
happens when I run "hadoop
> version":
> > >> > >> > > > > > > > >>> $ hadoop
version
> > >> > >> > > > > > > > >>> Hadoop 1.0.4
> > >> > >> > > > > > > > >>> Subversion
> > >> > >> > > > > > > > >>>
> > >> > >> > > > > >
> > >> > >> >
> > >> https://svn.apache.org/repos/asf/hadoop/common/branches/branch-1.0-r
> > >> > >> > > > > > > > >>> 1393290
> > >> > >> > > > > > > > >>> Compiled
by hortonfo on Wed Oct  3 05:13:58 UTC
> > >> 2012
> > >> > >> > > > > > > > >>> From source
with checksum
> > >> > >> fe2baea87c4c81a2c505767f3f9b71f4
> > >> > >> > > > > > > > >>>
> > >> > >> > > > > > > > >>> No issues,
I'm guessing.
> > >> > >> > > > > > > > >>>
> > >> > >> > > > > > > > >>> Not sure
where I'm tripping up.
> > >> > >> > > > > > > > >>>
> > >> > >> > > > > > > > >>>
> > >> > >> > > > > > > > >>> On Fri, May
3, 2013 at 6:52 AM, Mohammad Tariq
> <
> > >> > >> > > > > dontariq@gmail.com
> > >> > >> > > > > > >
> > >> > >> > > > > > > > >> wrote:
> > >> > >> > > > > > > > >>>
> > >> > >> > > > > > > > >>>> Yes..You
can do that. I would suggest you to
> > start
> > >> > >> fresh
> > >> > >> > and
> > >> > >> > > > > > setup a
> > >> > >> > > > > > > > >>> single
> > >> > >> > > > > > > > >>>> node
setup first. Once it is working fine,
> > >> extending
> > >> > >> it to
> > >> > >> > > > > > multiple
> > >> > >> > > > > > > > >>>> machines
is just a matter of copying the
> config
> > >> > files.
> > >> > >> I
> > >> > >> > > have
> > >> > >> > > > > > > > explained
> > >> > >> > > > > > > > >>> the
> > >> > >> > > > > > > > >>>> procedure
here<
> > >> > >> > > > > > > > >>>>
> > >> > >> > > > > > > > >>>
> > >> > >> > > > > > > > >>
> > >> > >> > > > > > > >
> > >> > >> > > > > > >
> > >> > >> > > > > >
> > >> > >> > > > >
> > >> > >> > > >
> > >> > >> > >
> > >> > >> >
> > >> > >>
> > >> >
> > >>
> >
> http://cloudfront.blogspot.in/2012/06/how-to-configure-habse-in-pseudo.html#.UYOWrkAW38s
> > >> > >> > > > > > > > >>>>> .
> > >> > >> > > > > > > > >>>> Try to
follow this and hopefully you'll be
> able
> > >> to do
> > >> > >> it
> > >> > >> > > > > properly.
> > >> > >> > > > > > > If
> > >> > >> > > > > > > > >> you
> > >> > >> > > > > > > > >>>> further
need any help let us know.
> > >> > >> > > > > > > > >>>>
> > >> > >> > > > > > > > >>>> Warm
Regards,
> > >> > >> > > > > > > > >>>> Tariq
> > >> > >> > > > > > > > >>>> https://mtariq.jux.com/
> > >> > >> > > > > > > > >>>> cloudfront.blogspot.com
> > >> > >> > > > > > > > >>>>
> > >> > >> > > > > > > > >>>>
> > >> > >> > > > > > > > >>>> On Fri,
May 3, 2013 at 12:09 AM, Yves S.
> Garret
> > >> > >> > > > > > > > >>>> <yoursurrogategod@gmail.com>wrote:
> > >> > >> > > > > > > > >>>>
> > >> > >> > > > > > > > >>>>> Hi
Tariq, can those two paths be one in the
> > same?
> > >> >  I'd
> > >> > >> > like
> > >> > >> > > > to
> > >> > >> > > > > > just
> > >> > >> > > > > > > > >>>>> dump
everything into one directory if that's
> > >> > possible.
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>
> > >> > >> > > > > > > > >>>>> On
Wed, May 1, 2013 at 10:15 PM, Mohammad
> > Tariq <
> > >> > >> > > > > > > dontariq@gmail.com>
> > >> > >> > > > > > > > >>>>> wrote:
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>
hbase.rootdir the directory HBase writes
> data
> > >> to. I
> > >> > >> you
> > >> > >> > > are
> > >> > >> > > > > > > > >> planning
> > >> > >> > > > > > > > >>> to
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>
have a distributed HBase setup then set this
> > >> > >> property to
> > >> > >> > > > some
> > >> > >> > > > > a
> > >> > >> > > > > > > > >>>> directory
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>
in your HDFS, like
> > >> "hdfs://NN_MACHINE:9000/hbase".
> > >> > >> > > Otherwise
> > >> > >> > > > > > point
> > >> > >> > > > > > > > >>> some
> > >> > >> > > > > > > > >>>>> dir
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>
on your local FS. And for
> > >> > >> > hbase.zookeper.property.dataDir,
> > >> > >> > > > > > create
> > >> > >> > > > > > > a
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>
separate dir outside your HBASE_HOME and as
> > the
> > >> > >> value.
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>
Warm Regards,
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>
Tariq
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>
https://mtariq.jux.com/
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>
cloudfront.blogspot.com
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>
On Thu, May 2, 2013 at 7:40 AM, Yves S.
> Garret
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>
<yoursurrogategod@gmail.com>wrote:
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>>
One more little update.
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>>
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>>
I ran this command in HBASE_HOME [ $
> > >> > >> bin/start-hbase.sh
> > >> > >> > > ],
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>>
using these configuration settings:
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>>
http://bin.cakephp.org/view/1134614486
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>>
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>>
After I rand it, I checked
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>>
> > >> $HBASE_HOME/logs/hbase-ysg-master-ysg.connect.log
> > >> > >> and
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>>
this is what I saw:
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>>
http://bin.cakephp.org/view/823736802
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>>
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>>
I hope that sheds some light for you guys.
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>>
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>>
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>>
On Wed, May 1, 2013 at 10:04 PM, Yves S.
> > Garret
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>>
<yoursurrogategod@gmail.com>wrote:
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>>
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>>>
Hi guys, one more question.
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>>>
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>>>
I'm looking at this <
> > >> > >> > > > > > > > >>> http://hbase.apache.org/book/quickstart.html>
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>
link
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>>>
in section 1.2.1 and where I have to
> modify
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>>>
conf/hbase-site.xml, for parts
> hbase.rootdir
> > >> and
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>>>
hbase.zookeper.property.dataDir, to what
> > >> should I
> > >> > >> set
> > >> > >> > > > > > > > >>>> hbase.rootdir?
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>>>
At the moment, I have hbase.rootdir set to
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>>>
> > >> > /media/alternative-storage-do-not-touch/zookeeper.
> > >> > >>  Is
> > >> > >> > > > that
> > >> > >> > > > > > > > >> fine?
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>>>
Also, for
> hbase.zookeper.property.dataDir, I
> > >> > >> currently
> > >> > >> > > > have
> > >> > >> > > > > it
> > >> > >> > > > > > > > >>> set
> > >> > >> > > > > > > > >>>> to
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>>>
${HBASE_HOME}/bin/hbase, does that make
> > sense?
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>>>
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>>>
I realize that some of these questions
> could
> > >> be
> > >> > >> > > annoying,
> > >> > >> > > > > but
> > >> > >> > > > > > > > >> I'd
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>>>
like to make sure that I'm on the right
> > track
> > >> and
> > >> > >> > don't
> > >> > >> > > > > screw
> > >> > >> > > > > > > > >>>>>>>>
something up, ge
> > >> > >> > > > > > > > >>
> > >> > >> > > > > > > >
> > >> > >> > > > > > > >
> > >> > >> > > > > > >
> > >> > >> > > > > >
> > >> > >> > > > >
> > >> > >> > > >
> > >> > >> > >
> > >> > >> >
> > >> > >>
> > >> > >
> > >> > >
> > >> >
> > >>
> > >>
> > >>
> > >> --
> > >> Jay Vyas
> > >> http://jayunit100.blogspot.com
> > >>
> > >
> > >
> >
>
>
>
> --
> Jay Vyas
> http://jayunit100.blogspot.com
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message