hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "amit.mor.mail@gmail.com" <amit.mor.m...@gmail.com>
Subject Re: RS crash upon replication
Date Wed, 22 May 2013 20:53:33 GMT
[zk: va-p-zookeeper-01-c:2181(CONNECTED) 3] get
/hbase/replication/rs/va-p-hbase-01-c,60020,1369249873379/1

cZxid = 0x60281c1de
ctime = Wed May 22 15:11:17 EDT 2013
mZxid = 0x60281c1de
mtime = Wed May 22 15:11:17 EDT 2013
pZxid = 0x60281c1de
cversion = 0
dataVersion = 0
aclVersion = 0
ephemeralOwner = 0x0
dataLength = 0
numChildren = 0



On Wed, May 22, 2013 at 11:49 PM, Ted Yu <yuzhihong@gmail.com> wrote:

> What does this command show you ?
>
> get /hbase/replication/rs/va-p-hbase-01-c,60020,1369249873379/1
>
> Cheers
>
> On Wed, May 22, 2013 at 1:46 PM, amit.mor.mail@gmail.com <
> amit.mor.mail@gmail.com> wrote:
>
> > ls /hbase/replication/rs/va-p-hbase-01-c,60020,1369249873379
> > [1]
> > [zk: va-p-zookeeper-01-c:2181(CONNECTED) 2] ls
> > /hbase/replication/rs/va-p-hbase-01-c,60020,1369249873379/1
> > []
> >
> > I'm on hbase-0.94.2-cdh4.2.1
> >
> > Thanks
> >
> >
> > On Wed, May 22, 2013 at 11:40 PM, Varun Sharma <varun@pinterest.com>
> > wrote:
> >
> > > Also what version of HBase are you running ?
> > >
> > >
> > > On Wed, May 22, 2013 at 1:38 PM, Varun Sharma <varun@pinterest.com>
> > wrote:
> > >
> > > > Basically,
> > > >
> > > > You had va-p-hbase-02 crash - that caused all the replication related
> > > data
> > > > in zookeeper to be moved to va-p-hbase-01 and have it take over for
> > > > replicating 02's logs. Now each region server also maintains an
> > in-memory
> > > > state of whats in ZK, it seems like when you start up 01, its trying
> to
> > > > replicate the 02 logs underneath but its failing to because that data
> > is
> > > > not in ZK. This is somewhat weird...
> > > >
> > > > Can you open the zookeepeer shell and do
> > > >
> > > > ls /hbase/replication/rs/va-p-hbase-01-c,60020,1369249873379
> > > >
> > > > And give the output ?
> > > >
> > > >
> > > > On Wed, May 22, 2013 at 1:27 PM, amit.mor.mail@gmail.com <
> > > > amit.mor.mail@gmail.com> wrote:
> > > >
> > > >> Hi,
> > > >>
> > > >> This is bad ... and happened twice: I had my replication-slave
> cluster
> > > >> offlined. I performed quite a massive Merge operation on it and
> after
> > a
> > > >> couple of hours it had finished and I returned it back online. At
> the
> > > same
> > > >> time, the replication-master RS machines crashed (see first crash
> > > >> http://pastebin.com/1msNZ2tH) with the first exception being:
> > > >>
> > > >> org.apache.zookeeper.KeeperException$NoNodeException:
> KeeperErrorCode
> > =
> > > >> NoNode for
> > > >>
> > > >>
> > >
> >
> /hbase/replication/rs/va-p-hbase-01-c,60020,1369233253404/1-va-p-hbase-01-c,60020,1369042378287-va-p-hbase-02-c,60020,1369042377731/va-p-hbase-01-c%2C60020%2C1369042378287.1369220050719
> > > >>         at
> > > >>
> org.apache.zookeeper.KeeperException.create(KeeperException.java:111)
> > > >>         at
> > > >> org.apache.zookeeper.KeeperException.create(KeeperException.java:51)
> > > >>         at
> org.apache.zookeeper.ZooKeeper.setData(ZooKeeper.java:1266)
> > > >>         at
> > > >>
> > > >>
> > >
> >
> org.apache.hadoop.hbase.zookeeper.RecoverableZooKeeper.setData(RecoverableZooKeeper.java:354)
> > > >>         at
> > > >> org.apache.hadoop.hbase.zookeeper.ZKUtil.setData(ZKUtil.java:846)
> > > >>         at
> > > >> org.apache.hadoop.hbase.zookeeper.ZKUtil.setData(ZKUtil.java:898)
> > > >>         at
> > > >> org.apache.hadoop.hbase.zookeeper.ZKUtil.setData(ZKUtil.java:892)
> > > >>         at
> > > >>
> > > >>
> > >
> >
> org.apache.hadoop.hbase.replication.ReplicationZookeeper.writeReplicationStatus(ReplicationZookeeper.java:558)
> > > >>         at
> > > >>
> > > >>
> > >
> >
> org.apache.hadoop.hbase.replication.regionserver.ReplicationSourceManager.logPositionAndCleanOldLogs(ReplicationSourceManager.java:154)
> > > >>         at
> > > >>
> > > >>
> > >
> >
> org.apache.hadoop.hbase.replication.regionserver.ReplicationSource.shipEdits(ReplicationSource.java:638)
> > > >>         at
> > > >>
> > > >>
> > >
> >
> org.apache.hadoop.hbase.replication.regionserver.ReplicationSource.run(ReplicationSource.java:387)
> > > >>
> > > >> Before restarting the crashed RS's, I have applied a
> > 'stop_replication'
> > > >> cmd. Then fired up the RS's again. They've started o.k. but once
> I've
> > > hit
> > > >> 'start_replication' they have crashed once again. The second crash
> log
> > > >> http://pastebin.com/8Nb5epJJ has the same initial exception
> > > >> (org.apache.zookeeper.KeeperException$NoNodeException:
> > > >> KeeperErrorCode = NoNode). I've started the crash region servers
> again
> > > >> without replication and currently all is well, but I need to start
> > > >> replication asap.
> > > >>
> > > >> Does anyone have an idea what's going on and how can I solve it ?
> > > >>
> > > >> Thanks,
> > > >> Amit
> > > >>
> > > >
> > > >
> > >
> >
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message