hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Jean-Marc Spaggiari <jean-m...@spaggiari.org>
Subject Re: HBase is not running.
Date Thu, 25 Apr 2013 17:23:05 GMT
Hi Yves,

0.95.0 is a developer version. If you are starting with HBase, I will
recommend you to choose a more stable version like 0.94.6.1.

Regarding the 3 choices you are listing below.
1) This one is HBase 0.95 running over Hadoop 1.0
2) This one is HBase 0.95 running over Hadoop 2.0
3) This one are the HBase source classes.

Again, I think you are better to go with a stable version for the
first steps: http://www.bizdirusa.com/mirrors/apache/hbase/stable/

Would you mind to retry you tests with this version and let me know if
it's working better?

JM

2013/4/25 Yves S. Garret <yoursurrogategod@gmail.com>:
> Hi, I'm trying to run 0.95.0.
>
> I've tried both and nothing worked.
>
> I do have another question.  When I go to download hbase, I get the
> following 3 choices:
> http://www.bizdirusa.com/mirrors/apache/hbase/hbase-0.95.0/
>
> The 3 choices:
> - hbase-0.95.0-hadoop1-bin.tar.gz (what I'm using)
> - hbase-0.95.0-hadoop2-bin.tar.gz
> - hbase-0.95.0-src.tar.gz
>
> Which of those should I download and work with?  The instructions
> were somewhat vague on that and I think this might be causing me
> some headaches in this process.
>
> By the way, thank you for your answer, very appreciated!
>
>
> On Thu, Apr 25, 2013 at 1:00 PM, Jean-Marc Spaggiari <
> jean-marc@spaggiari.org> wrote:
>
>> Hi Yves,
>>
>> Which version of HBase are you trying with? It should be working with Java
>> 1.7.
>>
>> To start HBase, are you trying "bin/start-hbase.sh start" as you said
>> below? On only "bin/start-hbase.sh"? The later is the correct one
>> while the former as an extra "start" not required at the end.
>>
>> JM
>>
>>
>> 2013/4/25 Yves S. Garret <yoursurrogategod@gmail.com>:
>> > Hi all,
>> >
>> > I'm having an issue with getting HBase to run.  I'm following this
>> tutorial:
>> > http://hbase.apache.org/book.html#start_hbase
>> >
>> > When I run that command [ bin/start-hbase.sh start ], nothing happens.
>>  At
>> > all.
>> > My question is why.  I have Java 1.7 on this machine, do I _need_ to get
>> > 1.6?
>>

Mime
View raw message