hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Ajit Koti <ajitk...@gmail.com>
Subject Remote Connection To Pseudo Distributed HBase (Deployed in aws ec2) Not Working
Date Fri, 05 Apr 2013 07:15:58 GMT
 Hi,

I have deployed HBase in Pseudo Distributed mode in AWS EC2 and I have also
deployed my app in another ec2 instance which remotely connects to HBase
and it works fine .

When I try to connect to Hbase from application deployed on my local
machine (laptop) it does not connect

Here is the log

2:06:53,320 DEBUG HConnectionManager$HConnectionImplementation:804 -
Lookedup root region location,
connection=org.apache.hadoop.hbase.client.HConnectionManager$HConnectionImplementation@e611faa;
serverName=ip-10-145-184-6.ec2.internal,60020,1365142471429 12:06:55,666
DEBUG ClientCnxn:816 - Reading reply sessionid:0x13dd8d4f5c00005, packet::
clientPath:null serverPath:null finished:false header:: 23,3 replyHeader::
23,905,0 request:: '/hbase,F response::
s{3,3,1364049937977,1364049937977,0,48,0,0,0,12,838} 12:06:56,014 DEBUG
ClientCnxn:816 - Reading reply sessionid:0x13dd8d4f5c00005, packet::
clientPath:null serverPath:null finished:false header:: 24,4 replyHeader::
24,905,0 request:: '/hbase/root-region-server,T response::
#ffffffff0001c313532394069702d31302d3134352d3138342d36ffffffe718ffffffadffffffaeffffffd1712dffffffc569702d31302d3134352d3138342d362e6563322e696e7465726e616c2c36303032302c31333635313432343731343239,s{838,838,1365142511189,1365142511189,0,0,0,0,81,0,838}
12:06:56,015 DEBUG ZKUtil:1122 - hconnection-0x13dd8d4f5c00005 Retrieved 48
byte(s) of data from znode /hbase/root-region-server and set watcher;
ip-10-145-184-6.ec2.internal,... 12:06:56,016 DEBUG
HConnectionManager$HConnectionImplementation:804 - Lookedup root region
location,
connection=org.apache.hadoop.hbase.client.HConnectionManager$HConnectionImplementation@e611faa;
serverName=ip-10-145-184-6.ec2.internal,60020,1365142471429 12:07:09,352
DEBUG ClientCnxn:727 - Got ping response for sessionid: 0x13dd8d4f5c00005
after 336ms

Here is how /etc/hosts look like on the hbase deployed machine

 127.0.0.1 localhost

 127.0.0.1 54.235.85.109

Tried various combination mention across blogs , Didnt get a working
combination

Hbase-site.xml

<configuration>
<property>
  <name>hbase.cluster.distributed</name>
  <value>true</value>
</property>
<property>
  <name>hbase.rootdir</name>
  <value>hdfs://localhost:8020/hbase</value>
</property>
</configuration>

Client Code

configuration = HBaseConfiguration.create();
        configuration.set("hbase.zookeeper.quorum", "54.235.85.109");

Any help is much appreciated , Have been struggling for more than 3 days
now . Please let me know if any more info is needed

-- 
Thanks
Ajit Koti
about.me/ajitkoti

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message