hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From wanli gao <dsgs...@gmail.com>
Subject Re: hbase error
Date Thu, 22 Nov 2012 01:45:59 GMT
hi, Mohammad
i configure hbase according to your wrote, but it give the same error.
Trying to contact region server null for region , row '', but failed
after 3 attempts.
i open RegionServer`s webui,and it `s just one server was running :named
-ROOT-,,0
is it correct that just one server running.is here should run a meta
region server?
于 2012年11月22日 02:05, Mohammad Tariq 写道:
> I have outlined the process here :
> http://cloudfront.blogspot.in/2012/06/how-to-configure-habse-in-pseudo.html
> See if it is of any help to you.
>
> Regards,
>     Mohammad Tariq
>
>
>
> On Wed, Nov 21, 2012 at 11:30 PM, wanli gao <dsgsghs@gmail.com> wrote:
>
>> i don`t change HBASE_MANAGES_ZK, it`s default
>> and i try latest version,but it can`t connect to hdfs
>> 于 2012年11月22日 01:51, Mohammad Tariq 写道:
>>> Hello Wanli,
>>>
>>>     Have you set the  HBASE_MANAGES_ZK property in your hbase-env.sh file
>>> to 'true'? Aslo, I would suggest you to use the latest stable release.
>>>
>>> Regards,
>>>     Mohammad Tariq
>>>
>>>
>>>
>>> On Wed, Nov 21, 2012 at 11:16 PM, Jean-Marc Spaggiari <
>>> jean-marc@spaggiari.org> wrote:
>>>
>>>> Hi Wanli,
>>>>
>>>> I can see that on your logs:
>>>>
>>>> Failed to read: org.apache.zookeeper.KeeperException$NoNodeException:
>>>> KeeperErrorCode = NoNode for /hbase/root-region-server
>>>>
>>>> and Read ZNode /hbase/root-region-server got 127.0.0.1:60020
>>>>
>>>> It's connecting locally, no? Do you have your Quorum configured on
>>>> your hbase-site.xml
>>>>
>>>> On your master, what is "bin/hbase zkcli" giving?
>>>>
>>>> JM
>>>>
>>>> 2012/11/21, wanli gao <dsgsghs@gmail.com>:
>>>>> zookeeper is running well,
>>>>> regionserver log:
>>>>> 2012-11-22 00:54:53,773 INFO
>>>>> org.apache.hadoop.hbase.regionserver.HRegionServer: HRegionServer
>>>>> started at: 127.0.0.1:60020
>>>>> 2012-11-22 00:54:53,774 INFO org.apache.hadoop.ipc.HBaseServer: IPC
>>>>> Server handler 24 on 60020: starting
>>>>> 2012-11-22 00:54:53,774 DEBUG
>>>>> org.apache.hadoop.hbase.zookeeper.ZooKeeperWrapper: Failed to read:
>>>>> org.apache.zookeeper.KeeperException$NoNodeException: KeeperErrorCode
=
>>>>> NoNode for /hbase/root-region-server
>>>>> 2012-11-22 00:54:53,791 INFO
>>>>> org.apache.hadoop.hbase.regionserver.StoreFile: Allocating
>> LruBlockCache
>>>>> with maximum size 197.4m
>>>>> 2012-11-22 00:54:53,812 INFO
>>>>> org.apache.hadoop.hbase.regionserver.HRegionServer: MSG_REGION_OPEN:
>>>>> -ROOT-,,0
>>>>> 2012-11-22 00:54:53,815 INFO
>>>>> org.apache.hadoop.hbase.regionserver.HRegionServer: Worker:
>>>>> MSG_REGION_OPEN: -ROOT-,,0
>>>>> 2012-11-22 00:54:53,841 DEBUG
>>>>> org.apache.hadoop.hbase.regionserver.HRegion: Creating region
>> -ROOT-,,0,
>>>>> encoded=70236052
>>>>> 2012-11-22 00:54:53,871 INFO
>>>>> org.apache.hadoop.hbase.regionserver.HRegion: region -ROOT-,,0/70236052
>>>>> available; sequence id is 0
>>>>> 2012-11-22 00:54:53,897 DEBUG
>>>>> org.apache.hadoop.hbase.zookeeper.ZooKeeperWrapper: Failed to read:
>>>>> org.apache.zookeeper.KeeperException$NoNodeException: KeeperErrorCode
=
>>>>> NoNode for /hbase/root-region-server
>>>>> 2012-11-22 00:54:54,938 DEBUG
>>>>> org.apache.hadoop.hbase.zookeeper.ZooKeeperWrapper: Read ZNode
>>>>> /hbase/root-region-server got 127.0.0.1:60020
>>>>> 2012-11-22 00:55:53,808 DEBUG
>>>>> org.apache.hadoop.hbase.io.hfile.LruBlockCache: Cache Stats: Sizes:
>>>>> Total=0.9263153MB (971312), Free=196.52368MB (206070016), Max=197.45MB
>>>>> (207041328), Counts: Blocks=0, Access=0, Hit=0, Miss=0, Evictions=0,
>>>>> Evicted=0, Ratios: Hit Ratio=NaN%, Miss Ratio=NaN%, Evicted/Run=NaN
>>>>> mater log:
>>>>> 2012-11-22 00:55:32,964 INFO org.apache.zookeeper.ClientCnxn: Server
>>>>> connection successful
>>>>> 2012-11-22 00:55:32,988 DEBUG
>>>>> org.apache.hadoop.hbase.zookeeper.ZooKeeperWrapper: Read ZNode
>>>>> /hbase/master got 127.0.0.1:60000
>>>>> 2012-11-22 00:55:33,021 DEBUG
>>>>> org.apache.hadoop.hbase.zookeeper.ZooKeeperWrapper: Read ZNode
>>>>> /hbase/root-region-server got 127.0.0.1:60020
>>>>> 2012-11-22 00:55:33,024 DEBUG
>>>>> org.apache.hadoop.hbase.client.HConnectionManager$TableServers: Found
>>>>> ROOT at 127.0.0.1:60020
>>>>> 2012-11-22 00:55:50,944 INFO
>>>>> org.apache.hadoop.hbase.master.ServerManager: 1 region servers, 0 dead,
>>>>> average load 1.0
>>>>> 2012-11-22 00:55:51,110 INFO
>> org.apache.hadoop.hbase.master.BaseScanner:
>>>>> RegionManager.rootScanner scanning meta region {server:
>> 127.0.0.1:60020,
>>>>> regionname: -ROOT-,,0, startKey: <>}
>>>>> 2012-11-22 00:55:51,117 INFO
>> org.apache.hadoop.hbase.master.BaseScanner:
>>>>> RegionManager.rootScanner scan of 0 row(s) of meta region {server:
>>>>> 127.0.0.1:60020, regionname: -ROOT-,,0, startKey: <>} complete
>>>>> 于 2012年11月22日 01:32, Stack 写道:
>>>>>> What do the logs say?
>>>>>> St.Ack
>>>>>>
>>>>>> On Wed, Nov 21, 2012 at 7:44 AM, wanli gao <dsgsghs@gmail.com>
wrote:
>>>>>>> hi all,
>>>>>>> i m now running hbase on pseudo-distributed mode, and when i
open
>> hbase
>>>>>>> webUI: http://localhost:60010/master.jsp,its give an error:
>>>>>>> Trying to contact region server null for region , row '', but
failed
>>>>>>> after 3 attempts.
>>>>>>> Exceptions:
>>>>>>> org.apache.hadoop.hbase.TableNotFoundException: .META.
>>>>>>> org.apache.hadoop.hbase.TableNotFoundException: .META.
>>>>>>> org.apache.hadoop.hbase.TableNotFoundException: .META.
>>>>>>> and when i run list on hbase it give the same error,
>>>>>>> my hbase-site.xml is :
>>>>>>>
>>>>>>> <configuration>
>>>>>>> <property>
>>>>>>> <name>hbase.rootdir</name>
>>>>>>> <value>hdfs://localhost:9000/hbase</value>
>>>>>>> </property>
>>>>>>> <property>
>>>>>>> <name>hbase.cluster.distributed</name>
>>>>>>> <value>true</value>
>>>>>>> </property>
>>>>>>> <property>
>>>>>>> <name>hbase.zookeeper.property.clientPort</name>
>>>>>>> <value>5000</value>
>>>>>>> <description>Property from ZooKeeper's config zoo.cfg.
>>>>>>> The port at which the clients will connect.
>>>>>>> </description>
>>>>>>> </property>
>>>>>>> <property>
>>>>>>> <name>hbase.zookeeper.quorum</name>
>>>>>>> <value>localhost</value>
>>>>>>> </property>
>>>>>>> <property>
>>>>>>> <name>hbase.tmp.dir</name>
>>>>>>> <value>/home/wanli/hadoop/hbasetmp</value>
>>>>>>> <description>Temporary directory on the local
>> filesystem.</description>
>>>>>>> </property>
>>>>>>> <property>
>>>>>>> <name>hbase.zookeeper.property.dataDir</name>
>>>>>>> <value>home/wanli/hadoop/hbasezook</value>
>>>>>>> </property>
>>>>>>> <property>
>>>>>>> <name>hbase.zookeeper.property.clientPort</name>
>>>>>>> <value>6500</value>
>>>>>>> <description>Property from ZooKeeper config zoo.cfg.</description>
>>>>>>> </property>
>>>>>>> </configuration>
>>>>>>>
>>>>>>> is there anyone know this error,
>>>>>>> thanks
>>


Mime
View raw message