hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From N Keywal <nkey...@gmail.com>
Subject Re: Zookeeper available but no active master location found
Date Fri, 13 Apr 2012 08:58:31 GMT
Hi,

Literally, it means that ZooKeeper is there but the hbase client can't find
the hbase master address in it.
By default, the node used is /hbase/master, and it contains the hostname
and port of the master.

You can check its content in ZK by doing a "get /hbase/master" in
bin/zkCli.sh (see
http://zookeeper.apache.org/doc/r3.4.3/zookeeperStarted.html#sc_ConnectingToZooKeeper
).

There should be a root cause for this, so it worths looking for other error
messages in the logs (master especially).

N.

On Fri, Apr 13, 2012 at 1:23 AM, Henri Pipe <henri.pipe@gmail.com> wrote:

> "client.HConnectionManager$HConnectionImplementation: ZooKeeper available
> but no active master location found"
>
> Having a problem with master startup that I have not seen before.
>
> running the following packages:
>
> hadoop-hbase-0.90.4+49.137-1
> hadoop-0.20-secondarynamenode-0.20.2+923.197-1
> hadoop-hbase-thrift-0.90.4+49.137-1
> hadoop-zookeeper-3.3.4+19.3-1
> hadoop-0.20-datanode-0.20.2+923.197-1
> hadoop-0.20-namenode-0.20.2+923.197-1
> hadoop-0.20-tasktracker-0.20.2+923.197-1
> hadoop-hbase-regionserver-0.90.4+49.137-1
> hadoop-zookeeper-server-3.3.4+19.3-1
> hadoop-0.20-0.20.2+923.197-1
> hadoop-0.20-jobtracker-0.20.2+923.197-1
> hadoop-hbase-master-0.90.4+49.137-1
> [root@ip-10-251-27-130 logs]# java -version
> java version "1.6.0_31"
> Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_31-b04)
> Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 20.6-b01, mixed mode)
>
> I start master and region server on another node.
>
> Master is initialized, but as soon as I try to check the master_status or
> do a zkdump via web interface, it blows up with:
>
> 2012-04-12 19:16:10,453 INFO
>
> org.apache.hadoop.hbase.client.HConnectionManager$HConnectionImplementation:
> ZooKeeper available but no active master location found
> 2012-04-12 19:16:10,453 INFO
>
> org.apache.hadoop.hbase.client.HConnectionManager$HConnectionImplementation:
> getMaster attempt 10 of 10 failed; retrying after sleep of 16000
>
> I am running three zookeepers:
>
> # The number of milliseconds of each tick
> tickTime=2000
> # The number of ticks that the initial
> # synchronization phase can take
> initLimit=10
> # The number of ticks that can pass between
> # sending a request and getting an acknowledgement
> syncLimit=5
> # the directory where the snapshot is stored.
> dataDir=/mnt/zookeeper
> # The maximum number of zookeeper client connections
> maxClientCnxns=2000
> # the port at which the clients will connect
> clientPort=2181
> server.1=10.251.27.130:2888:3888
> server.2=10.250.9.220:2888:3888
> server.3=10.251.110.50:2888:3888
>
> I can telnet to the zookeepers just fine.
>
> Here is my hbase-site.xml file:
>
> <configuration>
>  <property>
>    <name>hbase.rootdir</name>
>    <value>hdfs://namenode:9000/hbase</value>
>  </property>
>  <property>
>    <name>hbase.cluster.distributed</name>
>    <value>true</value>
>  </property>
> <property>
>    <name>hbase.zookeeper.quorum</name>
>    <value>10.251.27.130,10.250.9.220,10.251.110.50</value>
> </property>
> <property>
>    <name>hbase.zookeeper.property.dataDir</name>
>    <value>/hadoop/zookeeper/data</value>
> </property>
> <property>
>    <name>hbase.zookeeper.property.maxClientCnxns</name>
>    <value>2000</value>
>    <final>true</final>
> </property>
> </configuration>
>
> Any thoughts? Any help is greatly appreciated.
>
> Thanks
>
> Henri Pipe
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message