hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Henri Pipe <henri.p...@gmail.com>
Subject Re: Zookeeper available but no active master location found
Date Fri, 13 Apr 2012 18:00:51 GMT
I had tried zkCli (ls /hbase and get /hbase/master) , but it returns the
correct value.

[zk: localhost:2181(CONNECTED) 2] get /hbase/master
ip-10-251-27-130:60000
cZxid = 0xa00000032
ctime = Thu Apr 12 20:03:23 EDT 2012
mZxid = 0xa00000032
mtime = Thu Apr 12 20:03:23 EDT 2012
pZxid = 0xa00000032

Also, I do have the namenode listed in my config

Here is my hbase-site.xml file:

<configuration>
  <property>
    <name>hbase.rootdir</name>
    <value>hdfs://namenode:9000/hbase</value>
  </property>

Henri Pipe


On Fri, Apr 13, 2012 at 1:58 AM, N Keywal <nkeywal@gmail.com> wrote:

> Hi,
>
> Literally, it means that ZooKeeper is there but the hbase client can't find
> the hbase master address in it.
> By default, the node used is /hbase/master, and it contains the hostname
> and port of the master.
>
> You can check its content in ZK by doing a "get /hbase/master" in
> bin/zkCli.sh (see
>
> http://zookeeper.apache.org/doc/r3.4.3/zookeeperStarted.html#sc_ConnectingToZooKeeper
> ).
>
> There should be a root cause for this, so it worths looking for other error
> messages in the logs (master especially).
>
> N.
>
> On Fri, Apr 13, 2012 at 1:23 AM, Henri Pipe <henri.pipe@gmail.com> wrote:
>
> > "client.HConnectionManager$HConnectionImplementation: ZooKeeper available
> > but no active master location found"
> >
> > Having a problem with master startup that I have not seen before.
> >
> > running the following packages:
> >
> > hadoop-hbase-0.90.4+49.137-1
> > hadoop-0.20-secondarynamenode-0.20.2+923.197-1
> > hadoop-hbase-thrift-0.90.4+49.137-1
> > hadoop-zookeeper-3.3.4+19.3-1
> > hadoop-0.20-datanode-0.20.2+923.197-1
> > hadoop-0.20-namenode-0.20.2+923.197-1
> > hadoop-0.20-tasktracker-0.20.2+923.197-1
> > hadoop-hbase-regionserver-0.90.4+49.137-1
> > hadoop-zookeeper-server-3.3.4+19.3-1
> > hadoop-0.20-0.20.2+923.197-1
> > hadoop-0.20-jobtracker-0.20.2+923.197-1
> > hadoop-hbase-master-0.90.4+49.137-1
> > [root@ip-10-251-27-130 logs]# java -version
> > java version "1.6.0_31"
> > Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_31-b04)
> > Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 20.6-b01, mixed mode)
> >
> > I start master and region server on another node.
> >
> > Master is initialized, but as soon as I try to check the master_status or
> > do a zkdump via web interface, it blows up with:
> >
> > 2012-04-12 19:16:10,453 INFO
> >
> >
> org.apache.hadoop.hbase.client.HConnectionManager$HConnectionImplementation:
> > ZooKeeper available but no active master location found
> > 2012-04-12 19:16:10,453 INFO
> >
> >
> org.apache.hadoop.hbase.client.HConnectionManager$HConnectionImplementation:
> > getMaster attempt 10 of 10 failed; retrying after sleep of 16000
> >
> > I am running three zookeepers:
> >
> > # The number of milliseconds of each tick
> > tickTime=2000
> > # The number of ticks that the initial
> > # synchronization phase can take
> > initLimit=10
> > # The number of ticks that can pass between
> > # sending a request and getting an acknowledgement
> > syncLimit=5
> > # the directory where the snapshot is stored.
> > dataDir=/mnt/zookeeper
> > # The maximum number of zookeeper client connections
> > maxClientCnxns=2000
> > # the port at which the clients will connect
> > clientPort=2181
> > server.1=10.251.27.130:2888:3888
> > server.2=10.250.9.220:2888:3888
> > server.3=10.251.110.50:2888:3888
> >
> > I can telnet to the zookeepers just fine.
> >
> > Here is my hbase-site.xml file:
> >
> > <configuration>
> >  <property>
> >    <name>hbase.rootdir</name>
> >    <value>hdfs://namenode:9000/hbase</value>
> >  </property>
> >  <property>
> >    <name>hbase.cluster.distributed</name>
> >    <value>true</value>
> >  </property>
> > <property>
> >    <name>hbase.zookeeper.quorum</name>
> >    <value>10.251.27.130,10.250.9.220,10.251.110.50</value>
> > </property>
> > <property>
> >    <name>hbase.zookeeper.property.dataDir</name>
> >    <value>/hadoop/zookeeper/data</value>
> > </property>
> > <property>
> >    <name>hbase.zookeeper.property.maxClientCnxns</name>
> >    <value>2000</value>
> >    <final>true</final>
> > </property>
> > </configuration>
> >
> > Any thoughts? Any help is greatly appreciated.
> >
> > Thanks
> >
> > Henri Pipe
> >
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message