hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From <jcfol...@pureperfect.com>
Subject RE: Hive hbase handler (0.92.0)
Date Wed, 15 Feb 2012 16:15:43 GMT


What version of Hadoop are you running? There are many erroneous
instructions for how to get this up and running all over the internet.
You do not need to rebuild hive in order to get it to work. You only
need to do the following: 


1. It will only work if HBase is running in distributed or
pseudo-distributed mode. Make sure HBase is running in distributed mode.


2. Hadoop should contain the append patch / src code. If it doesn't,
then it will just hang. Try using Hadoop 0.20.205.

3. Verify first that you can at least use HBase to create tables in
HDFS, before trying to add Hive into the mix. Everything in Hbase should
work properly.

4. Assuming you can do 3, the only other issue is configuring the Hive
class path at startup using (--auxpath) to include the HBase jars,
commons logging, zookeeper and specifying the host/port of the hbase
master:

hive --auxpath
$HIVE_HOME/lib/hive-hbase-handler-0.7.1.jar,$HIVE_HOME/lib/hbase-0.90.4.jar,$HIVE_HOME/lib/zookeeper-3.3.1.jar,$HIVE_HOME/lib/commons-logging.jar
-hiveconf hbase.master=localhost:60000



-------- Original Message --------
Subject: Hive hbase handler (0.92.0)
From: "Kaluskar, Sanjay" <skaluskar@informatica.com>
Date: Wed, February 15, 2012 9:34 am
To: <user@hbase.apache.org>

I am new to hbase, I can't get the Hive handler working. I downloaded
the latest Hive (0.8.1) which has a handler for 0.89, and based on the
instructions on
https://cwiki.apache.org/confluence/display/Hive/HBaseIntegration I
recompiled hive after updating the hbase, zookeeper and guava versions
in src/ivy/library.properties to match what hbase 0.92.0 has. The build
is successful, but a simple create table (from the above wiki) hangs.

 

I checked the logs, and looks like the client connection gets refused by
zookeeper; log repeats the following:

 

2012-02-15 05:33:22,729 INFO
org.apache.zookeeper.server.NIOServerCnxnFactory: Accepted socket
connection from /10.1.42.203:60625

2012-02-15 05:33:22,730 INFO
org.apache.zookeeper.server.ZooKeeperServer: Refusing session request
for client /10.1.42.203:60625 as it has seen zxid 0x30000002c our last
zxid is 0x2000000f1 client must try another server

2012-02-15 05:33:22,730 INFO org.apache.zookeeper.server.NIOServerCnxn:
Closed socket connection for client /10.1.42.203:60625 (no session
established for client)

 

BTW everything basic is working on my Hbase cluster (shell commands,
Java programs to put/get, map-reduce). Am I doing something wrong? Has
anybody else seen this?

Thanks,

-sanjay


Mime
View raw message