hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Mark Kerzner <mark.kerz...@shmsoft.com>
Subject Re: EC2 remote client woes
Date Thu, 12 Jan 2012 16:43:23 GMT
Then where is the zookeeper sending your client to connect?

On Thu, Jan 12, 2012 at 10:42 AM, Peter Wolf <opus111@gmail.com> wrote:

> BTW, I think Zookeeper is responding.  When I try this on the remote
> machine it works...
>
> echo stat|nc ip-XX-YYY-Z-QQQ.ec2.internal 2181
> Zookeeper version: 3.3.3-cdh3u2--1, built on 10/14/2011 04:59 GMT
> Clients:
>  /XX-YYY-Z-QQQ:59698[1](queued=**0,recved=200,sent=202)
>  /XX-YYY-Z-QQQ:48563[0](queued=**0,recved=1,sent=0)
>  /XX-YYY-Z-QQQ:59683[1](queued=**0,recved=245,sent=261)
>  /XX-YYY-Z-QQQ:59686[1](queued=**0,recved=203,sent=207)
>  /XX-YYY-Z-QQQ:59691[1](queued=**0,recved=201,sent=203)
>  /XX-YYY-Z-QQQ:59688[1](queued=**0,recved=229,sent=239)
>
> Latency min/avg/max: 0/0/97
> Received: 1135
> Sent: 1168
> Outstanding: 0
> Zxid: 0x7f
> Mode: standalone
> Node count: 12
>
>
>
> On 1/12/12 11:20 AM, Peter Wolf wrote:
>
>> Still no love...  Any suggestions?
>>
>> I'm on EC2, and I am trying to set up a Pseudo-Distributed HBaser Server
>> on one machine, and access it from another.  Both machines are EC2.
>>
>> I have already found the doc below, and I followed the instructions
>>
>>    http://hbase.apache.org/book.**html#client_dependencies<http://hbase.apache.org/book.html#client_dependencies>
>>
>>
>> My server is up and running, and I can access it from an 'hbase shell' on
>> the machine.  The hbase-site.xml is ...
>>
>>    <configuration>
>>    <property>
>>    <name>hbase.zookeeper.quorum</**name>
>>    <value>ip-XX-YYY-Z-QQQ.ec2.**internal</value>
>>    </property>
>>    <property>
>>    <name>hbase.cluster.**distributed</name>
>>    <value>true</value>
>>    </property>
>>    <property>
>>    <name>hbase.rootdir</name>
>>    <value>hdfs://localhost/hbase<**/value>
>>    </property>
>>    </configuration>
>>
>> The client machine hbase-site.xml is...
>>
>>    <configuration>
>>    <property>
>>    <name>hbase.zookeeper.quorum</**name>
>>    <value>ip-XX-YYY-Z-QQQ.ec2.**internal.ec2.internal</value>
>>    <description>Pseudo Distributed Server</description>
>>    </property>
>>    </configuration>
>>
>> And when I try 'hbase shell' remotely, I get this...
>>
>>    hbase(main):001:0> status 'detailed'
>>
>>    ERROR: org.apache.hadoop.hbase.**ZooKeeperConnectionException: HBase
>>    is able to connect to ZooKeeper but the connection closes
>>    immediately. This could be a sign that the server has too many
>>    connections (30 is the default). Consider inspecting your ZK
>>    server logs for that error and then make sure you are reusing
>>    HBaseConfiguration as often as you can. See HTable's javadoc for
>>    more information.
>>
>>
>>
>>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message