hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Stack <st...@duboce.net>
Subject Re: Problems with starting to use HBase from scratch
Date Fri, 17 Jun 2011 00:29:38 GMT
Table enable/disabled state is kept in zk.  If you try to
enable/disable root or meta in shell I believe they fail.  I'm not
sure how you managed it.  We could try to do some forensics around
time of disk fill.....

St.Ack

On Thu, Jun 16, 2011 at 5:16 PM, N.N. Gesli <nngesli@gmail.com> wrote:
> Removing the zookeeper log, data, and snapshot files fixed the problem.
> Thank you so much! By the way, I know nothing about disabling root. May be
> it happened when namenode crushed?? Would it still keep it as disabled even
> after /hbase removed?
>
> Thanks again.
>
> -Nicole
>
> On Thu, Jun 16, 2011 at 3:09 PM, Stack <stack@duboce.net> wrote:
>
>> Try removing your zk log dir since you are starting over.  If I read
>> that right, it seems to be saying that the root region is in a
>> disabling state.  You know anything about that?  I didn't think you
>> could disable catalog regions but hey, you learn something new every
>> day!
>>
>> St.Ack
>>
>> On Thu, Jun 16, 2011 at 2:34 PM, N.N. Gesli <nngesli@gmail.com> wrote:
>> > Thank you for your reply. I see some assignment issues in the log as
>> > info/debug. Why would it report the log file as "belongs to an existing
>> > region server"? I am removing /hbase; I even tried to use a different
>> > directory than /hbase. The result is the same. What can I do?
>> >
>> > Thanks.
>> >
>> >
>> > 2011-06-16 14:06:33,107 INFO
>> org.apache.hadoop.hbase.master.ServerManager:
>> > Waiting on regionserver(s) to checkin
>> > 2011-06-16 14:06:33,894 INFO
>> org.apache.hadoop.hbase.master.ServerManager:
>> > Registering server=hadoop-hbase02.qa03.sea1.cmates.com
>> ,60020,1308258393485,
>> > regionCount=0, userLoad=false
>> > 2011-06-16 14:06:34,609 INFO
>> org.apache.hadoop.hbase.master.ServerManager:
>> > Waiting on regionserver(s) count to settle; currently=1
>> > 2011-06-16 14:06:36,111 INFO
>> org.apache.hadoop.hbase.master.ServerManager:
>> > Finished waiting for regionserver count to settle; count=1,
>> sleptFor=12000
>> > 2011-06-16 14:06:36,112 INFO
>> org.apache.hadoop.hbase.master.ServerManager:
>> > Exiting wait on regionserver(s) to checkin; count=1, stopped=false, count
>> of
>> > regions out on cluster=0
>> > 2011-06-16 14:06:36,116 INFO
>> > org.apache.hadoop.hbase.master.MasterFileSystem: Log folder hdfs://
>> >
>> cloud01.qa03.sea1.cmates.com:8020/hbase/.logs/hadoop-hbase02.qa03.sea1.cmates.com,60020,1308258393485belongs
>> > to an existing region server
>> > 2011-06-16 14:06:37,121 INFO
>> > org.apache.hadoop.hbase.catalog.RootLocationEditor: Unsetting ROOT region
>> > location in ZooKeeper
>> > 2011-06-16 14:06:37,135 INFO
>> > org.apache.hadoop.hbase.master.AssignmentManager: Table -ROOT- disabling;
>> > skipping assign of -ROOT-,,0.70236052
>> > 2011-06-16 14:06:37,135 DEBUG
>> > org.apache.hadoop.hbase.master.AssignmentManager: Table being disabled so
>> > deleting ZK node and removing from regions in transition, skipping
>> > assignment of region -ROOT-,,0.70236052
>> > 2011-06-16 14:06:37,136 DEBUG org.apache.hadoop.hbase.zookeeper.ZKAssign:
>> > master:60000-0x2309a45ba860000 Deleting existing unassigned node for
>> > 70236052 that is in expected state RS_ZK_REGION_CLOSED
>> > 2011-06-16 14:06:37,142 DEBUG
>> > org.apache.hadoop.hbase.master.AssignmentManager: Tried to delete closed
>> > node for REGION => {NAME => '-ROOT-,,0', STARTKEY => '', ENDKEY =>
'',
>> > ENCODED => 70236052, TABLE => {{NAME => '-ROOT-', IS_ROOT => 'true',
>> IS_META
>> > => 'true', FAMILIES => [{NAME => 'info', BLOOMFILTER => 'NONE',
>> > REPLICATION_SCOPE => '0', COMPRESSION => 'NONE', VERSIONS => '10',
TTL =>
>> > '2147483647', BLOCKSIZE => '8192', IN_MEMORY => 'true', BLOCKCACHE =>
>> > 'true'}]}} but it does not exist so just offlining
>> >
>>
>

Mime
View raw message