hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From 陈加俊 <cjjvict...@gmail.com>
Subject Re: Can't drop regionInTransition
Date Fri, 15 Apr 2011 04:58:19 GMT
I just want to know how to delete the region that always in transition . It
went on for days .

Regions In Transition: 1
1 -> name=cjjHTML,
http://sports.cn.yahoo.com/ypen/20110308/246339_4.html,1302739163242,
state=PENDING_OPEN

On Fri, Apr 15, 2011 at 12:27 PM, Stack <stack@duboce.net> wrote:

> For sure no old versions hanging around in CLASSPATH?
>
> On Thu, Apr 14, 2011 at 9:21 PM, Jonathan Bender
> <jonathan.bender@gmail.com> wrote:
> > Nope--just shows the Master dying as I make that request to create a
> table
> > :/
> > .236 regionserver log
> > http://pastebin.com/eLqNgf1x
> >
> > On Thu, Apr 14, 2011 at 9:08 PM, Stack <stack@duboce.net> wrote:
> >>
> >> If you look in the logs of 170.252.179.236, is it complaining about
> >> lzo (or anything else?) preventing connection setup?
> >> St.Ack
> >>
> >> On Thu, Apr 14, 2011 at 5:50 PM, Jonathan Bender
> >> <jonathan.bender@gmail.com> wrote:
> >> > Thanks Matt.  I added the HBase libs and I could create tables.
> >> >
> >> > However...now I get an error when trying to create a table through the
> >> > shell
> >> > (either compressed or not).  It can't seem to find a regionserver that
> >> > will
> >> > assign it, and then ZK loses connection to HBase
> >> >
> >> > hbase(main):011:0> create 'test_t', 'data'
> >> >
> >> > ERROR: java.io.IOException: java.io.IOException:
> >> > java.lang.InterruptedException
> >> >
> >> > HBase Master log: http://pastebin.com/xbsVQvVn
> >> >
> >> >
> >> > Anyone seen this before?  I'm at a bit of a loss here, as I don't see
> >> > how
> >> > the LZO stuff I added relates to this.
> >> >
> >> > On Thu, Apr 14, 2011 at 3:33 PM, Matt Davies <matt.davies@tynt.com>
> >> > wrote:
> >> >
> >> >> I'd suspect you will find a region server without LZO enabled. I
> >> >> actually
> >> >> saw this today. It seems to create in the shell but never completes.
> >> >>
> >> >> I'd do (in hbase shell) status 'detailed' and see if there are any
> dead
> >> >> servers.  Then take a look at the hbase logs.  I suspect you'll see
a
> >> >> stack
> >> >> trace about can't find LZO in the classpath.
> >> >>
> >> >> Do you have any other tables successfully enabled with LZO?
> >> >>
> >> >> BTW - we fixed this by putting lzo in the hbase/lib directory and
> >> >> restarting.  To make things easy we just dropped and recreated the
> >> >> table.
> >> >>
> >> >> HTH
> >> >>
> >> >> -Matt
> >> >>
> >> >> On Thu, Apr 14, 2011 at 4:28 PM, Jonathan Bender <
> >> >> jonathan.bender@gmail.com> wrote:
> >> >>
> >> >>> Hello,
> >> >>>
> >> >>> I'm having an issue with a table I created earlier, testing out
LZO
> >> >>> compression.  For some reason I can't disable/drop the table, since
> it
> >> >>> is
> >> >>> constantly in an OPENING state and never gets assigned to a region.
> >> >>>  Does
> >> >>> anyone have experience with this, and a possible way to
> disable/manage
> >> >>> this
> >> >>> table?
> >> >>>
> >> >>> Thanks!
> >> >>> Jon
> >> >>>
> >> >>> Log from the HBase master:
> >> >>> http://pastebin.com/i00uXHJb
> >> >>>
> >> >>
> >> >>
> >> >
> >
> >
>



-- 
Thanks & Best regards
jiajun

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message