hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Jonathan Bender <jonathan.ben...@gmail.com>
Subject Re: Can't drop regionInTransition
Date Fri, 15 Apr 2011 04:21:13 GMT
Nope--just shows the Master dying as I make that request to create a table
:/

.236 regionserver log
http://pastebin.com/eLqNgf1x

On Thu, Apr 14, 2011 at 9:08 PM, Stack <stack@duboce.net> wrote:

> If you look in the logs of 170.252.179.236, is it complaining about
> lzo (or anything else?) preventing connection setup?
> St.Ack
>
> On Thu, Apr 14, 2011 at 5:50 PM, Jonathan Bender
> <jonathan.bender@gmail.com> wrote:
> > Thanks Matt.  I added the HBase libs and I could create tables.
> >
> > However...now I get an error when trying to create a table through the
> shell
> > (either compressed or not).  It can't seem to find a regionserver that
> will
> > assign it, and then ZK loses connection to HBase
> >
> > hbase(main):011:0> create 'test_t', 'data'
> >
> > ERROR: java.io.IOException: java.io.IOException:
> > java.lang.InterruptedException
> >
> > HBase Master log: http://pastebin.com/xbsVQvVn
> >
> >
> > Anyone seen this before?  I'm at a bit of a loss here, as I don't see how
> > the LZO stuff I added relates to this.
> >
> > On Thu, Apr 14, 2011 at 3:33 PM, Matt Davies <matt.davies@tynt.com>
> wrote:
> >
> >> I'd suspect you will find a region server without LZO enabled. I
> actually
> >> saw this today. It seems to create in the shell but never completes.
> >>
> >> I'd do (in hbase shell) status 'detailed' and see if there are any dead
> >> servers.  Then take a look at the hbase logs.  I suspect you'll see a
> stack
> >> trace about can't find LZO in the classpath.
> >>
> >> Do you have any other tables successfully enabled with LZO?
> >>
> >> BTW - we fixed this by putting lzo in the hbase/lib directory and
> >> restarting.  To make things easy we just dropped and recreated the
> table.
> >>
> >> HTH
> >>
> >> -Matt
> >>
> >> On Thu, Apr 14, 2011 at 4:28 PM, Jonathan Bender <
> >> jonathan.bender@gmail.com> wrote:
> >>
> >>> Hello,
> >>>
> >>> I'm having an issue with a table I created earlier, testing out LZO
> >>> compression.  For some reason I can't disable/drop the table, since it
> is
> >>> constantly in an OPENING state and never gets assigned to a region.
>  Does
> >>> anyone have experience with this, and a possible way to disable/manage
> >>> this
> >>> table?
> >>>
> >>> Thanks!
> >>> Jon
> >>>
> >>> Log from the HBase master:
> >>> http://pastebin.com/i00uXHJb
> >>>
> >>
> >>
> >
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message