hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From sun sf <revlet...@gmail.com>
Subject Re: Install problem - HBase 0.90.1 cannot connect to zookeeper
Date Thu, 24 Feb 2011 06:31:43 GMT
I only use the default configuration to start.

I check the log but I do not know  how to where the
Zookeeper ensemble error lies.

Can you tell me how to check Zookeeper ensemble status
and how to fix the problem?

Thanks in advance.

On Thu, Feb 24, 2011 at 3:01 PM, Stack <stack@duboce.net> wrote:

> Zookeeper ensemble is not running.  See logs for why.
> St.Ack
>
> On Wed, Feb 23, 2011 at 9:46 PM, sun sf <revletter@gmail.com> wrote:
> > Thank you for your quick reply.
> >
> > I know there are several different default configurations
> > between HBase0.90.1 and HBase0.20.6.
> >
> > And so I tried pseudo and standalone install,
> > it seems both of them had the same zookeeper error.
> >
> > In the standalone,I only added the root.dir to the hbase-site.xml
> > and not install hadoop.
> >
> > I tried again and the error message turned to be
> > the following.
> >
> > I attached the log file to make it more clear.
> >
> -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
> > 2011-02-23 15:09:46,980 INFO org.apache.zookeeper.ClientCnxn: Opening
> socket
> > connection to server localhost/192.168.70.5:2181
> > 2011-02-23 15:09:46,981 WARN org.apache.zookeeper.ClientCnxn: Session
> > 0x12e54c8de7f0001 for server null, unexpected error, closing socket
> > connection and attempting reconnect
> > java.net.ConnectException: Connection refused
> >     at sun.nio.ch.SocketChannelImpl.checkConnect(Native Method)
> >     at
> > sun.nio.ch.SocketChannelImpl.finishConnect(SocketChannelImpl.java:567)
> >     at
> org.apache.zookeeper.ClientCnxn$SendThread.run(ClientCnxn.java:1119)
> > 2011-02-23 15:09:46,986 INFO org.apache.zookeeper.ClientCnxn: Opening
> socket
> > connection to server localhost/192.168.70.5:2181
> > 2011-02-23 15:09:46,987 WARN org.apache.zookeeper.ClientCnxn: Session
> > 0x12e54c8de7f0002 for server null, unexpected error, closing socket
> > connection and attempting reconnect
> > java.net.ConnectException: Connection refused
> >     at sun.nio.ch.SocketChannelImpl.checkConnect(Native Method)
> >     at
> > sun.nio.ch.SocketChannelImpl.finishConnect(SocketChannelImpl.java:567)
> >     at
> org.apache.zookeeper.ClientCnxn$SendThread.run(ClientCnxn.java:1119)
> >
> -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
> >
> >
> > On Thu, Feb 24, 2011 at 2:33 PM, Stack <stack@duboce.net> wrote:
> >>
> >> On Wed, Feb 23, 2011 at 9:08 PM, sun sf <revletter@gmail.com> wrote:
> >> >
> >> >
> ----------------------------------------------------------------------------------------
> >> > org.apache.haddop.hase.zookeeper.MiniZookeeperCluster
> >> > Server localhost:2181 not up java.net.NoRouteToHostException
> >> > No route to host MinizookeeperCluster.java 1221
> >>
> >> Your networking on that machine is borked when it says
> >> NoRouteToHostException.  Poke around in the logs.  Its probably trying
> >> to connect to localhost or whatever its finding for hostname on this
> >> machine.  Trying doing same with telnet.  You'll probably run into the
> >> NoRouteToHost message.  Fix it first.
> >>
> >> Be careful using same config. for 0.90.1 as you used for 0.20.6.  The
> >> default values have changed as has how you do config. for zookeeper.
> >> Start with 0.90.1 defaults and change one at a time.   Go by the
> >> documentation, here http://hbase.apache.org/notsoquick.html, to be
> >> sure.
> >>
> >> Hope this helps,
> >> St.Ack
> >
> >
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message